432
Σι Τζινπίνγκ και Βλαντίμιρ Πούτιν κάνουν μια σφιχτή χειραψία | EPA/SERGEI KARPUHIN / SPUTNIK / KREMLIN

Πούτιν – Τζινπίνγκ: Aρχή με φόντο ένα λουκούλλειο γεύμα

Protagon Team Protagon Team 21 Μαρτίου 2023, 14:57
Σι Τζινπίνγκ και Βλαντίμιρ Πούτιν κάνουν μια σφιχτή χειραψία
|EPA/SERGEI KARPUHIN / SPUTNIK / KREMLIN

Πούτιν – Τζινπίνγκ: Aρχή με φόντο ένα λουκούλλειο γεύμα

Protagon Team Protagon Team 21 Μαρτίου 2023, 14:57

Ο Βλαντίμιρ Πούτιν υποδέχτηκε τον Σι Τζινπίνγκ στο Κρεμλίνο και έκανε ό,τι μπορεί ώστε τουλάχιστον το δείπνο της Δευτέρας να μείνει αξέχαστο στον κινέζο ηγέτη. Ο Πούτιν είχε επιλέξει προσωπικά ακόμη και τα κρασιά που ήπιαν, δύο σπάνιες και εξαιρετικές ποικιλίες από το κτήμα του στο Ντιβνομόρσκογιε, στη Μαύρη Θάλασσα.

Στο μενού περιλαμβάνονταν θαλασσινά από τη Ρωσία της Aπω Ανατολής, σορμπέ ροδιού, ελάφι σε σάλτσα κερασιού και γλυκό Πάβλοβα φυσικά, το οποίο έχει πάρει το όνομά του από τη διασημότερη μπαλαρίνα της χώρας, όπως μετέδωσε το πρακτορείο Tass.

Ο Πούτιν ήταν αποφασισμένος να υποδεχθεί τον Σι Τζινπίνγκ σαν έναν σούπερ-VIP καλεσμένο κατά τη διάρκεια της τριήμερης επίσκεψής του στη Μόσχα, ελπίζοντας να τον πείσει να υποστηρίξει επιτέλους ανοικτά (και με στρατιωτική βοήθεια) την εισβολή στην Ουκρανία, σύμφωνα με την Telegraph.

Ενα από τα πιάτα του μενού ήταν το ελάφι σε σάλτσα κερασιού (Shutterstock)

Το δείπνο στο Κρεμλίνο είχε επίσης μπλινί με ορτύκια και μανιτάρια, σούπα οξυρρύγχου και λευκό σολομό Σιβηρίας.

Από τη στιγμή που ο κινέζος ηγέτης πάτησε το πόδι του στο αεροδρόμιο Βνούκοβο, λίγο έξω από τη Μόσχα, έγινε φανερό ότι θα είχε τη μεταχείριση ενός σταρ του κινηματογράφου.

Ο Ντμίτρι Τσερνισένκο, αναπληρωτής πρωθυπουργός, υποδέχτηκε τον Σι Τζινπίνγκ όσο μια στρατιωτική μπάντα κρουστών και πνευστών ανέκρουε τον ρωσικό και τον κινεζικό εθνικό ύμνο.

Ο αναπληρωτής πρωθυπουργός Ντμίτρι Τσερνισένκο υποδέχεται τον Σι Τζινπίνγκ στο αεροδρόμιο (EPA/XINHUA / Xie Huanchi)

Από το Βνούκοβο, τα 17 αυτοκίνητα που αποτελούσαν τη συνοδεία του Σι Τζινπίνγκ κατευθύνθηκαν μέσα από άδειους δρόμους στο Κρεμλίνο, όπου τον περίμενε ο Πούτιν.

«Ενα θερμό καλωσόρισμα από τη Ρωσία στον ηγέτη της Κίνας», έγραφαν μεγάλες μπλε πινακίδες που είχαν στηθεί σε όλο το μήκος της διαδρομής.

Είναι η πρώτη επίσκεψη του Σι Τζινπίνγκ στη Μόσχα από το 2019. Μόλις πριν από έξι μήνες οι σχέσεις του με τη Ρωσία ψυχράνθηκαν λόγω της εισβολής στην Ουκρανία, την οποία αρνήθηκε να εγκρίνει ανοικτά, αλλά το απόγευμα της Δευτέρας 20 Μαρτίου οι δύο ηγέτες χαιρετήθηκαν στο Κρεμλίνο σαν δύο παλιοί και καλοί φίλοι.

H πομπή του Σι Τζινπίνγκ καταφθάνει στην Μόσχα (REUTERS)

Μπροστά σε κάμερες από όλον τον κόσμο, ο Πούτιν και ο Σι Τζινπίνγκ αντάλλαξαν μια πολύ σφιχτή χειραψία και ένα πολύ ζεστό χαμόγελο.

Λίγο αργότερα, πάνω από τα ελάφια και τα εξωτικά κρασιά του Πούτιν, ξεκίνησαν οι συνομιλίες τους, που συνεχίζονταν και την Τρίτη 21 Μαρτίου.

Πέρα από τις φιλοφρονήσεις και τις γκουρμέ απολαύσεις, είχαν πολλά να κουβεντιάσουν. Και το αποτέλεσμα αυτών των συζητήσεων αφορά όλον τον πλανήτη.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...