188
Ο Κιμ Γιονγκ Ουν σε κομματική συνεδρίαση, σε φωτογραφία που δημοσιεύτηκε στις 11 Απριλίου | CNA/via REUTERS/File Photo

Μυστήριο με τον Κιμ Γιονγκ Ουν – Είναι η υγεία του σε σοβαρό κίνδυνο;

Protagon Team Protagon Team 21 Απριλίου 2020, 07:42
Ο Κιμ Γιονγκ Ουν σε κομματική συνεδρίαση, σε φωτογραφία που δημοσιεύτηκε στις 11 Απριλίου
|CNA/via REUTERS/File Photo

Μυστήριο με τον Κιμ Γιονγκ Ουν – Είναι η υγεία του σε σοβαρό κίνδυνο;

Protagon Team Protagon Team 21 Απριλίου 2020, 07:42

Αντικρουόμενες πληροφορίες για την κατάσταση της υγείας του Κιμ Γιονγκ Ουν ήλθαν στο φως, με φήμες να μιλούν ακόμη και για σοβαρή επιδείνωση εξαιτίας επέμβασης στην οποία υποβλήθηκε στις αρχές Απριλίου.

Η ιστοσελίδα Daily NK, που κυρίως μεταφέρει πληροφορίες από Βορειοκορεάτες που διέφυγαν στο εξωτερικό, ανέφερε ότι ο δικτάτορας της Βόρειας Κορέας υποβλήθηκε σε επέμβαση στην καρδιά και πλέον αναρρώνει στην προσωπική του έπαυλη. Η επέμβαση έγινε στις 12 Απριλίου στην πόλη Χιανγκσάν, στα ανατολικά της χώρας.

Η υγεία του 36χρονου Κιμ φέρεται να είχε επιβαρυνθεί λόγω της παχυσαρκίας, του υπερβολικού καπνίσματος και της υπερεργασίας.

Αμερικανοί αξιωματούχοι, που επικαλέστηκε το CNN, ανέφεραν μάλιστα ότι ο Κιμ «είναι σε σοβαρό κίνδυνο».

Από την πλευρά τους, νοτιοκορεάτες αξιωματούχοι αρνήθηκαν να σχολιάσουν το δημοσίευμα, επισήμανε ο Guardian. Αλλος αξιωματούχος στη Νότια Κορέα επισήμανε ότι ο Κιμ έχει εμφανιστεί δημόσια χωρίς κάποια ένδειξη ότι η υγεία του δεν είναι σε καλή κατάσταση.

Σε περίπτωση που οι πληροφορίες είναι ακριβείς, πράγμα πολύ δύσκολο να επιβεβαιωθεί με δεδομένο τον εξαιρετικά κλειστό χαρακτήρα του βορειοκορεατικού καθεστώτος, η επέμβαση μπορεί να εξηγήσει την απουσία του από εκδήλωση για τον παππού του Κιμ Ιλ Σουνγκ, η οποία έγινε στις 15 Απριλίου.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...