203
Εργαζόμενοι σε νοσοκομείο στη Νέα Υόρκη ανταποδίδουν το χειροκρότημα του κόσμου υπέρ τους | REUTERS/Brendan McDermid

Κάμψη στον αριθμό των νεκρών του κορονοϊού στις ΗΠΑ

Protagon Team Protagon Team 21 Απριλίου 2020, 07:17
Εργαζόμενοι σε νοσοκομείο στη Νέα Υόρκη ανταποδίδουν το χειροκρότημα του κόσμου υπέρ τους
|REUTERS/Brendan McDermid

Κάμψη στον αριθμό των νεκρών του κορονοϊού στις ΗΠΑ

Protagon Team Protagon Team 21 Απριλίου 2020, 07:17

Στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής καταγράφηκαν χθες Δευτέρα 1.433 νέοι θάνατοι εξαιτίας της πανδημίας του κορονοϊού μέσα σε 24 ώρες, απολογισμός αισθητά χαμηλότερος από αυτόν της προηγούμενης ημέρας, σύμφωνα με τα δεδομένα που συγκεντρώνει και δημοσιοποιεί σε πραγματικό χρόνο το πανεπιστήμιο Τζονς Χόπκινς.

Ο ημερήσιος απολογισμός αυξάνει στους 42.094 τον απολογισμό των ανθρώπων που υπέκυψαν στην πανδημία του κορονοϊού στις ΗΠΑ, τη χώρα που θρηνεί τα περισσότερα θύματα της COVID-19, σχεδόν διπλάσια πλέον από αυτά της Ιταλίας.

Στη χώρα καταγράφονται πλέον πάνω από 784.000 κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2, ενώ περίπου 72.000 άνθρωποι έχουν ιαθεί.

Η Νέα Υόρκη αποτελεί το επίκεντρο της πανδημίας στις ΗΠΑ, όμως αυξάνονται οι ενδείξεις πως η Πολιτεία έχει αφήσει πίσω της τα χειρότερα. Σε αυτήν διαπιστώθηκαν 478 θάνατοι μέσα σε 24 ώρες, σύμφωνα με τον κυβερνήτη της Άντριου Κουόμο, απολογισμός που είναι ο χαμηλότερος των τελευταίων δύο εβδομάδων.

Εν τω μεταξύ, ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ γνωστοποίησε μέσω Twitter ότι θα υπογράψει εκτελεστικό διάταγμα με το οποίο θα ανασταλεί μέχρι νεωτέρας η μετανάστευση προς τις ΗΠΑ.

Εξαιτίας «της επίθεσης του αόρατου εχθρού και της ανάγκης να προστατευτούν οι θέσεις εργασίας των σπουδαίων αμερικανών πολιτών μας, θα υπογράψω εκτελεστικό διάταγμα για την προσωρινή αναστολή της μετανάστευσης προς τις ΗΠΑ», ανέφερε σε ανάρτησή του ο ρεπουμπλικάνος πρόεδρος.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...