298
Ο Πρωθυπουργός στο πασχαλινό του μήνυμα | Twitter

Μητσοτάκης: Η σημερινή γιορτή μάς βρίσκει ενωμένους – βαδίζουμε μπροστά

Protagon Team Protagon Team 24 Απριλίου 2022, 11:06
Ο Πρωθυπουργός στο πασχαλινό του μήνυμα
|Twitter

Μητσοτάκης: Η σημερινή γιορτή μάς βρίσκει ενωμένους – βαδίζουμε μπροστά

Protagon Team Protagon Team 24 Απριλίου 2022, 11:06

Την υπόσχεση, και μάλιστα σε προσωπικό τόνο, ότι η Πολιτεία θα εξακολουθήσει να στηρίζει πολίτες και επιχειρήσεις έναντι της ακρίβειας, έδωσε εκ νέου ο Κυριάκος Μητσοτάκης, στο μήνυμά του για το Πάσχα, στο οποίο αναφέρθηκε και στον πόλεμο στην Ουκρανία.

Ο Πρωθυπουργός επεσήμανε μεταξύ άλλων ότι, «η σημερινή γιορτή μάς βρίσκει ενωμένους. Ετσι ενωμένοι ξεπεράσαμε τις εθνικές προκλήσεις, την πανδημία και όλες τις περιπέτειες που προηγήθηκαν. Ετσι, μπορούμε να γιορτάσουμε για πρώτη φορά μακριά από την απειλή του κορονοϊού που απομακρύνεται».

Συγκεκριμένα, ο Πρωθυπουργός ανέφερε στο μήνυμά του:

«Οι Ελληνες, παντού στον κόσμο, γιορτάζουμε το φετινό Πάσχα, μετατρέποντας σε ώριμη δύναμη το διπλό μήνυμά του: της καρτερίας που συμβολίζει η Εβδομάδα των Παθών. Αλλά και της ελπίδας που φέρνει το Φως της Ανάστασης.

Η σκέψη μας, σήμερα, στρέφεται στους ελεύθερους – πολιορκημένους Ουκρανούς. Που εξακολουθούν να δέχονται επίθεση από τους ομόθρησκους ρώσους εισβολείς. Και, ταυτόχρονα, σε όλα τα δεινά που φέρνει αυτός ο πόλεμος σε ολόκληρη την Ευρώπη.

Η πασχαλινή χαρά, όμως, γίνεται σύμμαχος απέναντι και στις δικές μας δυσκολίες. Με πρώτη την ακρίβεια. Για την οποία, ήδη, η Πολιτεία κάνει ό,τι μπορεί. Και θα συνεχίσει να το κάνει, για όσο διάστημα χρειαστεί. Το υπόσχομαι!

Η σημερινή γιορτή μάς βρίσκει ενωμένους. Έτσι ενωμένοι, άλλωστε, ξεπεράσαμε τις εθνικές προκλήσεις. Την πανδημία. Και όλες τις περιπέτειες που προηγήθηκαν. Έτσι μπορούμε να γιορτάσουμε για πρώτη φορά μακριά από την απειλή του κορονοϊού που απομακρύνεται. Να βαδίσουμε μπροστά. Και έτσι πρέπει να μείνουμε.

Το ελληνικό Πάσχα “είναι η υψηλότερη μορφή της Ανοιξης”, έγραψε ο μεγάλος μας ποιητής Γιώργος Σεφέρης. Ας υποδεχτούμε, λοιπόν, αυτήν την άνοιξη με ελπίδα. Με αλληλεγγύη και αυτοπεποίθηση. Κι ας κάνουμε το ερχόμενο καλοκαίρι πιο αισιόδοξο.

Πιο αισιόδοξο για την πατρίδα μας και για καθέναν ξεχωριστά. Χριστός Ανέστη! Με υγεία, δύναμη και προκοπή σε όλες τις Ελληνίδες και όλους τους Ελληνες, όπου κι αν βρίσκονται. Χρόνια Πολλά!».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News