241
| REUTERS/Carlos Jasso

Την αλληλεγγύη τους με το Μεξικό εκφράζουν διεθνείς ηγέτες

Protagon Team Protagon Team 20 Σεπτεμβρίου 2017, 08:14

Την αλληλεγγύη τους με το Μεξικό εκφράζουν διεθνείς ηγέτες

Protagon Team Protagon Team 20 Σεπτεμβρίου 2017, 08:14

Την συμπαράστασή τους στο Μεξικό, το οποίο χτυπήθηκε πόα νέο ισχυρό σεισμό 7,1 Ρίχτερ, μερικές ημέρες μόνο μετά τα 8,2 Ρίχτερ έστειλαν ηγέτες από όλο τον κόσμο.

Με ανάρτησή του στο Twitter o πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ ζήτησε «ο θεός να ευλογεί τους ανθρώπους στην Πόλη του Μεξικού. Είμαστε μαζί σας και θα είμαστε εκεί για εσάς».

Σημειώνεται ότι είχαν περάσει αρκετές ημέρες πριν εκφράσει τα συλλυπητήριά του στον μεξικανό ομόλογό του για τα θύματα του σεισμού των 8,2 Ρίχτερ στο νότιο Μεξικό.

Ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες απέστειλε και αυτός τα συλλυπητήρια του.

Τη βαθιά λύπη του προς τον πρόεδρο του Μεξικού και τον μεξικανικό λαό εξέφρασε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος.

Ύστερα από εντολή του Προέδρου της Δημοκρατίας, ο γενικός γραμματέας της Προεδρίας, πρέσβης Γεώργιος Γεννηματάς, επικοινώνησε με τον εδώ πρέσβη του Μεξικού Ντανιέλ Χερνάντεθ-Ζοσέφ και του μετέφερε τα θερμά συλλυπητήρια του έλληνα Προέδρου προς τον μεξικανό ομόλογό του Ενρίκε Πένια-Νιέτο.

Την στήριξή του εξέφρασε και ο πρωθυπουργός του Καναδά Τζάστιν Τριντό, ενώ από το βήμα της Γενικής Συνόδου του ΟΗΕ τη αλληλεγγύη με τον μεξικανικό λαό εξέφρασε ο πρόεδρος της Κόστα Ρίκα Γκιγέρμο Σόλις.

Συλλυπητήρια για τα θύματα και την ετοιμότητα της χώρας του για κάθε βοήθεια προσέφερε ο υπουργός Εξωτερικών της Βρετανίας Μπόρις Τζόνσον.

Μήνυμα συμπαράστασης στο Μεξικό και τον λαό του έστειλε ο Μπαράκ Ομπάμα

Ακόμη, ο πρόεδρος της Βενεζουέλας Νικολάς Μαδούρο, όπως και ο πρόεδρος του Περού Πέντρο Κουζίνσκι, εξέφρασαν την συμπαράσταση τους στα θύματα και τους επιζώντες της δόνησης.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...