414
| Penguin Publications

O παππούς Πολ ΜακΚάρτνεϊ εκδίδει βιβλίο για παιδιά!

Protagon Team Protagon Team 6 Σεπτεμβρίου 2019, 13:26

O παππούς Πολ ΜακΚάρτνεϊ εκδίδει βιβλίο για παιδιά!

Protagon Team Protagon Team 6 Σεπτεμβρίου 2019, 13:26

Ο Πολ ΜακΚάρντεϊ έχει οκτώ εγγόνια: έξι αγόρια και δύο κορίτσια. Περνούν πολύ χρόνο μαζί παίζοντας μουσική, βλέποντας ποδόσφαιρο, χορεύοντας. Τώρα, η σχέση τους αποτέλεσε έμπνευση για το πιο πρόσφατο έργο του – μια σειρά παιδικών βιβλίων με τίτλο «Hey Grandude»!

Ο τίτλος είναι φυσικά ένα νεύμα στο θρυλικό τραγούδι «Hey Jude» των Beatles. Αλλά η ιδέα για το βιβλίο προήλθε από το ψευδώνυμο που δόθηκε στον ΜακΚάρτνεϊ από τα εγγόνια του. «Ενα από τα εγγόνια μου με φώναξε μια μέρα «Grandude» και από τότε μου το κόλλησε!» είπε ο ΜακΚάρτνεϊ στο BBC.

Κάπως έτσι ξεκίνησε να γράφει ιστορίες για έναν χαρακτήρα που ονομάζεται Grandude, ο οποίος απεικονίζεται ως ένας συνταξιούχος hippie σε τρελές περιπέτειες με τα εγγόνια του. «Τον φαντάστηκα σαν ένα είδος εκκεντρικού γέρου. Εχει μια γκρι γενειάδα, μια μικρή αλογοουρά, ένα μικρό καπέλο και ένα παπιγιόν. Και έχει αυτή τη μαγική πυξίδα που μπορεί να σε πάει οπουδήποτε».

Ο Grandude και η μαγική του πυξίδα!

Η οικογένεια που απεικονίζεται στο βιβλίο κάνει βόλτες πάνω σε άλογα παρέα με έναν καουμπόη στην έρημο, έρχεται αντιμέτωπη με έναν στρατό από καβούρια σε μια τροπική παραλία και αποφεύγει την τελευταία στιγμή μια χιονοστιβάδα. Ο ΜακΚάρτνεϊ πάντως διευκρινίζει ότι δεν μπορεί να υπάρξει σύγκριση μεταξύ του ιδίου και του ήρωα του βιβλίου «καθώς ο Grandude μπορεί να κάνει μαγικά ενώ εκείνος όχι».

Ο Grandude και τα εγγόνια του αντιμέτωποι με τον καβουροστρατό!

Για το νέο του εγχείρημα, ο ΜακΚάρτνεϊ συνεργάστηκε με την Καναδή εικονογράφο Κάθριν Ντουρστ. «Σήμερα, με τα βιντεοπαιχνίδια και το Διαδίκτυο είναι εξαιρετικά δύσκολο να κερδίσει κανείς την προσοχή των παιδιών. Πιστεύω όμως ότι υπάρχει ακόμη θέση για την παραδοσιακή αφήγηση. Πάντα μου άρεσε να διαβάζω στα παιδιά μου πριν κοιμηθούν».

Ο Πολ ΜακΚάρτνεϊ διαβάζει ένα παραμύθι στον γιο του Τζέιμς (Paul MacCartney)

Οπως αναφέρει το BBC, το γραφείο του ΜακΚάρντεϊ είναι γεμάτο με οικογενειακές φωτογραφίες. Ο τραγουδιστής έχει τέσσερα παιδιά από το γάμο του με την πρώτη σύζυγό του, Λίντα. Όλοι έχουν χαράξει επιτυχημένες σταδιοδρομίες. Η Χέδερ είναι καλλιτέχνης. Η Μαρία είναι φωτογράφος. Η Στέλλα είναι σχεδιάστρια μόδας και ο Τζέιμς είναι μουσικός. Τέσσερα από τα εγγόνια του είναι παιδιά της Μαρία και τέσσερα της Στέλα. Έχει επίσης μια κόρη 15 ετών, την Μπέατρις από τον δεύτερο γάμο του με την Χέδερ Μιλς.

Δείτε το βίντεο με τον ΜακΚάρτνεϊ να ανακοινώνει το νέο του βιβλίο

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...