236
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ κάνει τώρα και προβλέψεις | REUTERS/Jonathan Ernst

Ο Τραμπ παρουσίασε έναν ψεύτικο χάρτη για να καλύψει ένα tweet με ψέματα

Protagon Team Protagon Team 5 Σεπτεμβρίου 2019, 12:14
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ κάνει τώρα και προβλέψεις
|REUTERS/Jonathan Ernst

Ο Τραμπ παρουσίασε έναν ψεύτικο χάρτη για να καλύψει ένα tweet με ψέματα

Protagon Team Protagon Team 5 Σεπτεμβρίου 2019, 12:14

Πώς μπορεί να καλύψει κανένας μια δήλωση που έχει ψέματα; Ο Ντόναλντ Τραμπ δεν χρειάστηκε να το σκεφτεί πολύ: με ακόμη περισσότερα ψέματα.

Χθες ο πρόεδρος των ΗΠΑ, από το Οβάλ Γραφείο, μίλησε σε δημοσιογράφους για τον κυκλώνα Ντόριαν που, αφού σάρωσε τις Μπαχάμες, κινείται προς τις ΗΠΑ.

Ο Τραμπ είχε ένα χάρτη από το Εθνικό Κέντρο Κυκλώνων (NHC) που παρουσίαζε την πορεία και την ένταση του κυκλώνα. Στον χάρτη είχαν σχεδιάσει με τον μαρκαδόρο μια μαύρη γραμμή που έδειχνε τον κυκλώνα να περνά από τη Φλόριντα ως την Αλαμπάμα.

Αυτή ήταν μια χονδροειδής δικαιολογία ενός tweet του Τραμπ που υποστήριζε αβάσιμα ότι  ο κυκλώνας θα επηρεάσει και τις Πολιτείες στον Κόλπο του Μεξικού. Οι μετεωρολόγοι απέκλεισαν εντελώς το ενδεχόμενο να χτυπηθεί η Αλαμπάμα.

Φυσικά αυτά δεν ξέφυγαν από το μάτι του Τύπου και των κοινωνικών δικτύων που έσπευσαν να βρουν ποιος ήταν υπεύθυνος, ο ίδιος ο πρόεδρος ή κάποιος από τους συνεργάτες του.

Η απάντηση δεν έχει μόνο δημοσιογραφικό ενδιαφέρον, γιατί, όπως αναφέρει ο Guardian, η αλλοίωση επίσημων μετεωρολογικών προβλέψεων είναι παράνομη.

Ο Τραμπ (φυσικά) αρνήθηκε ότι γνώριζε περί τίνος πρόκειται και επέμεινε ότι η ενημέρωση που του έγινε για τον καιρό είχε «πιθανότητα 95%» ότι θα χτυπηθεί η Αλαμπάμα. Δήλωσε άγνοια και για το ποιος ζωγράφισε τον χάρτη.

Οπότε το ερώτημα παραμένει: Γκάφα ή άλλο ένα επεισόδιο στον αγώνα του Τραμπ και του κύκλου του κατά της αλήθειας;

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...