262
Η Τζόρτζια Μελόνι έξω από εκλογικό τμήμα στη Γένοβα, τον Ιούνιο | EPA/ALESSANDRO DI MEO

Μελόνι: Κάνετε λάθος, δεν είμαι φασίστρια

Protagon Team Protagon Team 11 Αυγούστου 2022, 13:04
Η Τζόρτζια Μελόνι έξω από εκλογικό τμήμα στη Γένοβα, τον Ιούνιο
|EPA/ALESSANDRO DI MEO

Μελόνι: Κάνετε λάθος, δεν είμαι φασίστρια

Protagon Team Protagon Team 11 Αυγούστου 2022, 13:04

Η Τζόρτζια Μελόνι, που θεωρείται φαβορί για την πρωθυπουργία στην Ιταλία, προσπάθησε να διορθώσει την εικόνα της στα διεθνή ΜΜΕ, αρνούμενη ότι στηρίζει τον φασισμό.

«Η ιταλική δεξιά, εδώ και δεκαετίες, έχει παραδώσει τον φασισμό στην Ιστορία, καταδικάζοντας χωρίς περιστροφές την στέρηση της δημοκρατίας και τους κατάπτυστους νόμους κατά των εβραίων», δήλωσε η πρόεδρος του ιταλικού ακροδεξιού κόμματος, Αδέλφια της Ιταλίας.

Σε μια προσπάθεια να περιορίσει τις κριτικές που της ασκούν τα διεθνή μέσα ενημέρωσης, η Μελόνι πρόσθεσε ότι μία νίκη των Αδελφών της Ιταλίας στις βουλευτικές εκλογές του ερχόμενου Σεπτεμβρίου δεν πρόκειται να προκαλέσει στροφή προς τον αυταρχισμό ούτε την έξοδο της χώρας από το ευρώ.

Παράλληλα, απευθυνόμενη στους ξένους ανταποκριτές που εργάζονται στην Ιταλία, η Μελόνι υπογράμμισε ότι το κόμμα της καταδικάζει απερίφραστα τον ναζισμό και τον κομμουνισμό, «την μόνη ιδεολογία του περασμένου αιώνα η οποία παραμένει στην εξουσία σε ορισμένες χώρες και επιβιώνει παρά τις τραγικές αποτυχίες της».

Πολλοί ιταλοί σχολιαστές όμως, τονίζουν ότι τα Αδέλφια της Ιταλίας συνεχίζουν να διατηρούν στο σύμβολό τους τη φλόγα που συμβολίζει τη διαρκώς αναμμένη φωτιά στον τάφο του φασίστα δικτάτορα Μπενίτο Μουσολίνι· και ότι η ίδια η Μελόνι διατηρεί στενές σχέσεις με τον εθνικιστή πρωθυπουργό της Ουγγαρίας, Βίκτορ Ορμπαν, ο οποίος πρόσφατα προκάλεσε σάλο με ναζιστικού ύφους δηλώσεις του αλλά και το ισπανικό κόμμα Vox, το οποίο δεν έχει καταδικάσει με σαφήνεια την δικτατορία του στρατηγού Φρανθίσκο Φράνκο.

Εκτός αυτών, μέχρι πρότινος, όταν η ίδια η Μελόνι είχε κληθεί από σειρά δημοσιογράφων να καταδικάσει την φασιστική δικτατορία, είχε περιοριστεί να δηλώσει ότι, «πρόκειται για μια ιστορική περίοδο, η οποία ανήκει οριστικά στο παρελθόν».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News