180
Κλιμάκια του ΕΟΔΥ πραγματοποιούν γρήγορα τεστ στους κατοίκους των Σερρών | ΕΟΔΥ

Μεγάλος αριθμός θετικών κρουσμάτων από τα rapid tests στις Σέρρες

Protagon Team Protagon Team 22 Οκτωβρίου 2020, 16:52
Κλιμάκια του ΕΟΔΥ πραγματοποιούν γρήγορα τεστ στους κατοίκους των Σερρών
|ΕΟΔΥ

Μεγάλος αριθμός θετικών κρουσμάτων από τα rapid tests στις Σέρρες

Protagon Team Protagon Team 22 Οκτωβρίου 2020, 16:52

Υπερβολικά υψηλό είναι το ποσοστό των θετικών δειγμάτων από τα rapid tests για κορονοϊό που έγιναν το πρωί της Πέμπτης από τις κινητές ομάδες του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) σε τυχαίο δείγμα πληθυσμού στις Σέρρες.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα, σε 302 ελέγχους που πραγματοποιήθηκαν, διαγνώστηκαν θετικά 14 άτομα. Η διάμεση ηλικία τους είναι τα 32 έτη.

Είναι χαρακτηριστικό, ότι την ίδια μέρα, από τα 1.000 τεστ που έγιναν στην πλατεία της Νέας Σμύρνης στην Αθήνα, διαγνώστηκαν μόνο οκτώ θετικά περιστατικά.

Στο ίδιο πλαίσιο, σε 3.017 rapid test που έγιναν την Τρίτη στο Σύνταγμα, στο κέντρο της Αθήνας, που θεωρείται μία από τις επιδημιολογικά πιο επιβαρυμένες περιοχές της Αττικής, θετικά βρέθηκαν 29 άτομα.

Χθες, Τετάρτη, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς ανακοίνωσε ότι η Περιφέρεια Σερρών, λόγω αυξημένου επιδημιολογικού φορτίου, είναι η μόνη περιοχή της χώρας που η επικινδυνότητά της μεταβάλλεται κατά δύο επίπεδα στον χάρτη υγειονομικής ασφάλειας (εδώ) και από την πρώτη κατηγορία που βρισκόταν (επίπεδο 1 – ετοιμότητας, πράσινη), περνάει στην τρίτη (επίπεδο 3 – αυξημένης επιτήρησης, πορτοκαλί) και πλέον βρίσκεται, ξαφνικά, ένα βήμα πριν από το lockdown.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...