211
Ο Αλέξης Τσίπρας με τον Γιώργο Σταθάκη στην σύσκεψη στο Λαύριο απ' όπου κατήγγειλε τα αυθαίρετα - που ο ίδιος δεν ήθελε να κατεδαφίσει! | George Vitsaras / SOOC

Με εντολή Τσίπρα είχαν παγώσει οι κατεδαφίσεις αυθαιρέτων το 2015!

Protagon Team Protagon Team 8 Αυγούστου 2018, 08:44
Ο Αλέξης Τσίπρας με τον Γιώργο Σταθάκη στην σύσκεψη στο Λαύριο απ' όπου κατήγγειλε τα αυθαίρετα - που ο ίδιος δεν ήθελε να κατεδαφίσει!
|George Vitsaras / SOOC

Με εντολή Τσίπρα είχαν παγώσει οι κατεδαφίσεις αυθαιρέτων το 2015!

Protagon Team Protagon Team 8 Αυγούστου 2018, 08:44

Τα αυθαίρετα που τόσο κατήγγειλε στην ομιλία του την Τρίτη στο Λαύριο ο Αλέξης Τσίπρας ήταν και δικό του έργο! Την υποκρισία του κυβερνητικού –και δια στόματος Πρωθυπουργού– αφηγήματος για τις ευθύνες των παλαιών στην άναρχη δόμηση στην Αττική (ώστε να καλυφθούν οι ευθύνες για τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι) αναδεικνύει μια καταγγελία του Γιάννη Μανιάτη, βουλευτή του ΚΙΝΑΛ.

Ο βουλευτής Αργολίδας παρουσίασε έγγραφα σύμφωνα με τα οποία τον Νοέμβριο του 2015 είχε κατατεθεί, με εντολή του Πρωθυπουργού, τροπολογία για αναστολή κατεδάφισης αυθαιρέτων, ακόμη και μετά από τελεσίδικες δικαστικές αποφάσεις!

Η εντολή είχε δοθεί από τον κ. Τσίπρα στον τότε υπουργό Εσωτερικών Παναγιώτη  Κουρουμπλή και στον αναπληρωτή υπουργό Περιβάλλοντος  Γιάννη Τσιρώνη (οικολόγο κατά τα άλλα). Αυτήν την κραυγαλέα ανακολουθία των πράξεων και των λεγομένων του κ. Τσίπρα αναδεικνύει και στο φύλλο της Τετάρτης ο «Ελεύθερος Τύπος».

Ο κ. Μανιάτης επεσήμανε ακόμη ότι μετά από παρεμβάσεις –και πάλι με εντολή του κ. Τσίπρα!– η τροπολογία αποσύρθηκε για να επανακατατεθεί σε επόμενο νομοσχέδιο.

Στα πρακτικά των συζητήσεων της Βουλής στις 5 Νοεμβρίου 2015 ο κ. Τσιρώνης αναφέρει επί λέξει ότι «μετά τα όσα προηγήθησαν συμφωνήσαμε με τον Πρωθυπουργό η συγκεκριμένη τροπολογία να κατατεθεί σε επόμενο νομοσχέδιο».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...