201
Ο πρωθυπουργός της Ρωσίας Ντμίτρι Μεντβέντεφ | Sputnik/Ekaterina Shtukina/Pool via REUTERS

Αναφορά Μεντβέντεφ στην «Τουρκική Δημοκρατία της Βόρειας Κύπρου»

Protagon Team Protagon Team 8 Αυγούστου 2018, 07:56
Ο πρωθυπουργός της Ρωσίας Ντμίτρι Μεντβέντεφ
|Sputnik/Ekaterina Shtukina/Pool via REUTERS

Αναφορά Μεντβέντεφ στην «Τουρκική Δημοκρατία της Βόρειας Κύπρου»

Protagon Team Protagon Team 8 Αυγούστου 2018, 07:56

Σαφείς αναφορές στο ψευδοκράτος στην κατεχόμενη Κύπρο και μάλιστα με την ονομασία που δίνει στον εαυτό του έκανε ο πρωθυπουργός της Ρωσίας Ντμίτρι Μεντβέντεφ.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στη ρωσική εφημερίδα Kommersant και αναδημοσιεύσει το πρακτορείο TASS, ο ρώσος πρωθυπουργός ανέφερε ότι υπάρχει μια πιθανότητα για σύγκρουση που θα εμπλέκει τη Ρωσία, αν επιτραπεί στη Γεωργία να ενταχθεί στο ΝΑΤΟ.

«Δεν κατανοώ για ποιο σκοπό το κάνουν αυτό», είπε ο ρώσος πρωθυπουργός για την ένταξη της Γεωργίας.

Πρόσθεσε ότι «είναι ένα πράγμα αν αυτό είναι ένα διπλωματικό κόλπο και απλά λένε ότι θα δεχτούν τη Γεωργία, αλλά μπορεί να μην προχωρήσουν στην πραγματικότητα σε κανένα πρακτικό βήμα προς αυτό.

» Αν είναι έτσι, προτείνουμε στους ΝΑΤΟϊκούς συναδέλφους μας να μας πουν σε ποια άλλη περίπτωση ίσως θα κάνουν αυτό το κόλπο. Για παράδειγμα, μπορεί να προσκαλέσουν το Κόσοβο να ενταχθεί στη Συμμαχία ή την Τουρκική Δημοκρατία της Βόρειας Κύπρου. Θα βελτίωνε αυτό την κατάσταση στον κόσμο;» διερωτήθηκε.

Ακόμη ο ρώσος πρωθυπουργός προειδοποίησε για το ενδεχόμενο σύγκρουσης στην οποία θα εμπλακεί η Ρωσία εάν επιτραπεί στη Γεωργία να γίνει τελικά μέλος της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας. Η απόφαση του ΝΑΤΟ για (μελλοντική) ένταξη της Γεωργίας είναι μια «απολύτως ανεύθυνη στάση και απειλή για την ειρήνη», κατά τον κ. Μεντβέντεφ.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...