191
Δύο εβδομάδες μετά, στο Μάτι | ΝΤΟΥΝΤΟΥΜΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ/ IntimeNews

Μάτι: Στους εισαγγελείς η λίστα της Πυροσβεστικής με όλα τα ονόματα των νεκρών

Protagon Team Protagon Team 7 Αυγούστου 2018, 18:29
Δύο εβδομάδες μετά, στο Μάτι
|ΝΤΟΥΝΤΟΥΜΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ/ IntimeNews

Μάτι: Στους εισαγγελείς η λίστα της Πυροσβεστικής με όλα τα ονόματα των νεκρών

Protagon Team Protagon Team 7 Αυγούστου 2018, 18:29

Ολοκληρώνεται μέχρι το τέλος της εβδομάδας το πρώτο μέρος της εισαγγελικής έρευνας για τις φωτιές της 23ης Ιουλίου 2018, στην Ανατολική Αττική. Ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών Ηλίας Ζαγοραίος, ο οποίος διενεργεί την προκαταρκτική εξέταση μαζί με τη συνάδελφό του, εισαγγελέα Πρωτοδικών Βαρβάρα Γνεσούλη, αναμένεται να έχουν κλείσει τον κύκλο της εξέτασης των βασικών μαρτύρων, που προέρχονται από τους εμπλεκόμενους φορείς (Δήμους, Περιφέρεια, Πυροσβεστική, ΕΛΑΣ, Τροχαία, Λιμενικό).

Την Τρίτη 7 Αυγούστου έφθασε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας και ο επίσημος κατάλογος της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας με τα ονόματα και τα στοιχεία των θυμάτων της πυρκαγιάς. Έτσι, μέσα στα επόμενα 24ωρα αναμένεται να ανοίξει ένας δεύτερος κύκλος μαρτύρων. Αυτή τη φορά πρόκειται για τους συγγενείς των θυμάτων, οι οποίοι θα καλούνται και θα εξετάζονται στα κατά τόπους αστυνομικά τμήματα προκειμένου να καταθέτουν όσα στοιχεία έχουν στη διάθεσή τους.

Παράλληλα έως το τέλος Αυγούστου αναμένεται να έχουν διαβιβαστεί στην Εισαγγελία όλα τα έγγραφα που έχουν ζητηθεί από αρμόδιους φορείς, όπως είναι η αυτοψία της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.

Στη συνέχεια όλα αυτά τα αποδεικτικά στοιχεία οι εισαγγελείς θα τα αποτιμήσουν προκειμένου να προχωρήσουν στο επόμενο βήμα της έρευνάς τους, που είναι η απόδοση ποινικών ευθυνών σε συγκεκριμένα πρόσωπα.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...