154
Ο Εμανουέλ Μακρόν, εδώ στην Αργεντινή όπου βρισκόταν κατά το πρώτο Σαββατοκύριακο έντασης στο Παρίσι | REUTERS/Marcos Brindicci

Με διάγγελμα απαντά ο Μακρόν στην κρίση με τα Κίτρινα Γιλέκα

Protagon Team Protagon Team 10 Δεκεμβρίου 2018, 08:15
Ο Εμανουέλ Μακρόν, εδώ στην Αργεντινή όπου βρισκόταν κατά το πρώτο Σαββατοκύριακο έντασης στο Παρίσι
|REUTERS/Marcos Brindicci

Με διάγγελμα απαντά ο Μακρόν στην κρίση με τα Κίτρινα Γιλέκα

Protagon Team Protagon Team 10 Δεκεμβρίου 2018, 08:15

Ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν θα απευθύνει διάγγελμα σήμερα Δευτέρα στις 20:00 (21.00 ώρα Ελλάδος), ανέφερε το προεδρικό μέγαρο στον απόηχο της τέταρτης κατά σειρά μαζικής διαδήλωσης των «κίτρινων γιλέκων» το Σάββατο.

Η προεδρία δεν έδωσε περισσότερες διευκρινίσεις σχετικά με την αναμενόμενη παρέμβαση.

Αναμένεται πάντως ο πρόεδρος να ανακοινώσει «συγκεκριμένα και άμεσα μέτρα» για την αντιμετώπιση της κρίσης, σύμφωνα με την υπουργό Εργασίας Μιριέλ Πενικό.

Το πρωί της Δευτέρας ο Μακρόν θα δεχθεί κοινωνικούς εταίρους και βουλευτές.

Την περασμένη εβδομάδα ο πρωθυπουργός Εντουάρ Φιλίπ ανακοίνωσε την αναστολή κατά έξι μήνες της αύξησης του φόρου στα καύσιμα, η οποία είχε γίνει αφορμή για να ξεσπάσει η διαμαρτυρία.

Θα είναι η πρώτη σημαντική παρέμβαση του προέδρου της Γαλλίας για ένα ζήτημα που εξελίχθηκε από κοινωνική διαμαρτυρία σε σοβαρή κρίση για την προεδρία Μακρόν, η οποία μάλιστα έχει εξαχθεί και σε άλλες χώρες. Ηδη το Σάββατο έγιναν ανάλογες διαμαρτυρίες και στο Βέλγιο, με αποκλεισμούς αυτοκινητοδρόμων και πολλές δεκάδες προσαγωγές και συλλήψεις.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...