1027
Ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Νίκος Παππάς | ΙΝΤΙΜΕ

Ο πρώην σερβιτόρος και νυν εύπορος στενός συνεργάτης του Παππά

Protagon Team Protagon Team 9 Δεκεμβρίου 2018, 18:27
ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ: 10/12/2018, 07:15
Ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Νίκος Παππάς
|ΙΝΤΙΜΕ

Ο πρώην σερβιτόρος και νυν εύπορος στενός συνεργάτης του Παππά

Protagon Team Protagon Team 9 Δεκεμβρίου 2018, 18:27
ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ: 10/12/2018, 07:15

Θα είναι το όνομα της πολιτικής επικαιρότητας τις επόμενες ημέρες, καθώς η αντιπολίτευση επιμένει να αναδεικνύει με κάθε τρόπο την υπόθεση ELFE-Λαυρεντιάδης-ΔΕΠΑ. Το όνομα αυτού: Μανώλης Πετσίτης, σήμερα ένας από τους πιο στενούς συνεργάτες του Νίκου Παππά και ο άνθρωπος για τον οποίο η ΝΔ εξαπέλυσε το πρωί της Κυριακής νέα, δριμεία επίθεση εναντίον της κυβέρνησης αλλά και του Αλέξη Τσίπρα προσωπικά, αναφορικά με το σκάνδαλο ΔΕΠΑ-Λαυρεντιάδη. Ακολούθησε σε οξύτατους τόνους ανακοίνωση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Γιάννη Μανιάτη (εδώ), ο οποίος φέρνει και το θέμα στη Βουλή.

Τι συνέβη όμως με τον κ. Πετσίτη;

Ενας παλιός συμμαθητής του υπουργού Ψηφιακής Πολιτικής που μέχρι το 2014 ήταν σερβιτόρος στο επάγγελμα, με πενιχρά εισοδήματα και που ξαφνικά βρέθηκε, όπως ανέφερε ρεπορτάζ του newsbomb.gr, να εκτοξεύει τις «μετοχές» του και να μετατρέπεται μέσα σε μια νύχτα σε πολιτικό παράγοντα και συνομιλητή κορυφαίων επιχειρηματιών, όντας και στο μισθολόγιο εταιρείας του Λαυρέντη Λαυρεντιάδη!

Αλλο ρεπορτάζ, του in.gr, ανέφερε χαρακτηριστικά: «Οπως στη ζωή γενικότερα, έτσι και στην πολιτική και τις επιχειρήσεις, οι συμπτώσεις είναι αυτές που αλλάζουν τα πάντα στη ζωή των ανθρώπων. Οι συμπτώσεις και οι καλές γνωριμίες, τα κονέ που λέει και ο λαός. Αν μάλιστα είσαι φίλος από τα μαθητικά χρόνια με κορυφαίο υπουργό και νούμερο 2 της κυβέρνησης τότε ασφαλώς όλες οι πόρτες είναι ανοικτές. Και τότε γίνεσαι ισχυρός παίκτης του Μαξίμου και κολλητός του πρωθυπουργού με ό,τι αυτό συνεπάγεται. Μια τέτοια περίπτωση περιγράφουν όσοι γνωρίζουν το πολιτικό παρασκήνιο, αυτή τη σχέση του Νίκου Παππά, στενού συνεργάτη του Αλέξη Τσίπρα, με τον Μανώλη Πετσίτη. Eνας άγνωστος στο ευρύ κοινό σερβιτόρος στο επάγγελμα που όμως κατάφερε να κάνει πραγματικότητα τα πιο τρελά του όνειρα και να ζει μια αξιοζήλευτη ζωή», αναφέρει το ρεπορτάζ.

Στο δημοσίευμα σημειώνεται πως «η απόσταση από την Καισαριανή, όπου μεγάλωσαν οι δυο φίλοι, μέχρι τα σαλόνια (κι ενίοτε τα υπόγεια) του Μαξίμου, δεν ήταν εύκολη, τουλάχιστον για τον Πετσίτη, όπου η ζωή τον ανάγκασε να δουλέψει σε πιτσαρία και να ζει με 5.000 ευρώ το χρόνο (συν τα φιλοδωρήματα). Και ήρθε η νίκη του ΣΥΡΙΖΑ, εκείνη τη χειμωνιάτικη νύχτα του 2015 όταν στα γραφεία της Κουμουνδούρου κανείς δεν πίστευε ότι το κόμμα θα πάρει 36%. Εκτός από τον Πετσίτη που στο μεταξύ είχε μπει για τα καλά στο επιτελείο του Νίκου Παππά και συνομιλούσε καθημερινά και με τον Αλέξη Τσίπρα, μιας και ο ΣΥΡΙΖΑ δεν “κολλάει” σε πτυχία και Χάρβαρντ και αξιοποιεί όλους τους ανθρώπους που βγήκαν από την κοινωνία: από τον μπάρμαν Καρανίκα μέχρι τον σερβιτόρο Πετσίτη».

Και το 2016 ο κ. Πετσίτης αίφνης γίνεται «σερβιτόρος» του επιχειρηματία Λαυρέντη Λαυρεντιάδη με μισθό διόλου ευκαταφρόνητο και σιγά-σιγά μπαίνει στα σαλόνια της παραπολιτικής, επισημαίνεται στο άρθρο.

Συνέχεια στο μπαράζ αποκαλύψεων έδωσαν «Τα Νέα» το πρωί της Δευτέρας, αναδεικνύοντας το θέμα στο πρωτοσέλιδό και του και κάνοντας λόγο για άνθρωπο «που απειλεί να ανατινάξει το Μαξίμου».

Σύμφωνα με τα οικονομικά στοιχεία που δημοσίευσε πρόσφατα το newsbomb.gr, προσλαμβάνεται στην Ελληνικά Λιπάσματα και Χημικά ELFE Α.Β.Ε.Ε από την οποία έλαβε 72.693 ευρώ.

«Πάει επίσης και προσφέρει τις υπηρεσίες του στην Alpha Δορυφορική Τηλεόραση το 2016 με αμοιβές ύψους 45.935 ευρώ. Ως πολυπράγμων που είναι όμως κι επειδή για τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ η ημέρα δεν έχει μόνον 24 ώρες, «εργάζεται» και στην εταιρεία TAF SPORTS MARKETING AE, ιδιοκτησίας Κωνσταντίνου Ντέρη, με αμοιβή 32.500 ευρώ. Από την D – Project, εταιρεία παροχής τηλεπικοινωνιακών και ασφαλιστικών υπηρεσιών, έλαβε 20.032 ευρώ. Τέλος, από μια ΙΚΕ με την ονομασία L.M.I. είχε αμοιβές 5.000 ευρώ. Αθροιστικά το 2016 φέρεται να είχε αμοιβές συνολικού ύψους 204.160 ευρώ. Αυτό σημαίνει ότι σε σύγκριση με την παλιά του ζωή ως σερβιτόρος μπήκαν στις τσέπες του (;) περί τις 200 χιλ. ευρώ περισσότερα», αναφέρει το ρεπορτάζ.

«Η επιτυχία, όμως, και το ταλέντο πρέπει να επιβραβεύονται γι’ αυτό και ο Λαυρεντιάδης, παρά το γεγονός ότι «φέσωνε» τη ΔΕΠΑ μη πληρώνοντας το φυσικό αέριο, για τον Πετσίτη στάθηκε γαλαντόμος. Το 2017 του έκανε αύξηση και από 72.693 ευρώ το 2016 έλαβε από την Ελληνικά Λιπάσματα και Χημικά ELFE Α.Β.Ε.Ε συνολικά 128.500 ευρώ. Επιπλέον πήρε ακόμη 47.750 ευρώ, εκ των οποίων τα 27.750 ευρώ προήλθαν από την TAF SPORTS MARKETING AE. Συνολικά δηλαδή το 2017 είχε απολαβές 176.250 ευρώ και στη διετία 2016 – 2017 περί τα 380 χιλ. ευρώ. Το απόλυτο αριστερό success story για όποιον μπορεί να καταλάβει», προσθέτει.

Κι εδώ, όπως λέει το δημοσίευμα, έρχονται οι συμπτώσεις: «Ένας άλλος φίλος από τα παλιά, ο Θεόδωρος Κιτσάκος, εκ της προσφυγικής και φτωχής πλην τίμιας Καισαριανής ορμώμενος, είναι ο γενικός διευθυντής της εταιρείας του Λαυρεντιάδη, της ELFE, προτού μεταπηδήσει στη ΔΕΠΑ το Νοέμβριο του 2015 όπου και παρέμεινε για ένα χρόνο. Είναι ο ίδιος που καταγγέλλει τώρα ότι 7 υπουργοί γνώριζαν ότι η εταιρεία ELFE έχει φεσώσει με εκατομμύρια ευρώ τη ΔΕΠΑ αλλά κανείς δεν έκανε τίποτε για να εισπράξει η εταιρεία τα λεφτά της»

«Τυχαίο; Μέσα στο 2016 όπου η εταιρεία του Λαυρεντιάδη αυξάνει τα χρέη της στη ΔΕΠΑ, ο Πετσίτης διαπρέπει στην εταιρεία ELFE με αποτέλεσμα την αύξηση των αποδοχών του. Η παρέα της Καισαριανής (όπως παλιά η παρέα της Αίγινας) είναι μέσα στα πράγματα και λύνει και δένει. Ο ένας υπουργός και πανίσχυρος στο Μαξίμου, ο άλλος στη ΔΕΠΑ επικεφαλής και ο τρίτος, ο πιστός σύντροφος Πετσίτης γίνεται γνωστός στα στέκια του Κολωνακίου με τη φράση “προσέξτε. Είναι ο άνθρωπος του Παππά”», καταλήγει με νόημα το άρθρο.

Ανακοίνωση Γιάννη Μανιάτη

Για την υπόθεση του συνεργάτη του Νίκου Παππά ανακοίνωση εξέδωσε και ο βουλευτής Αργολίδας της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Γιάννης Μανιάτης, με την οποία δηλώνει ότι θα καταθέσει ερώτηση στον Πρωθυπουργό. Το πλήρες κείμενο της ανακοίνωσης έχει ως εξής:

«Αμείλικτα ερωτήματα αναφύονται μετά τις αποκαλύψεις δημοσιευμάτων, ότι άνθρωπος του στενού περιβάλλοντος Τσίπρα – Παππά, από σερβιτόρος σε πιτσαρία, το 2013 κι ετήσιο εισόδημα 5.000€, βρέθηκε να είναι υπάλληλος της εταιρείας ELFE – Λαυρεντιάδη το 2017, με το ετήσιο εισόδημά του από διάφορες πηγές να εκτοξεύεται σε 205.000€ και σύνολο απολαβών στη διετία 2016 – 2017 περί τις 380.000€.

Τη Δευτέρα καταθέτω ερώτηση στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, εάν γνώριζε τις δραστηριότητες του συγκεκριμένου προσώπου, καθώς και εάν οι δραστηριότητες αυτές σχετίζονται με την εκτόξευση του χρέους της εταιρείας ELFE – Λαυρεντιάδη προς τη ΔΕΠΑ στα 120 εκατ. €, κατά τη διάρκεια της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ. Οι απαντήσεις πρέπει να είναι άμεσες και τεκμηριωμένες».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...