249
Ο Εμανουέλ Μακρόν σε παλιότερη ενημέρωση των δημοσιογράφων | Francois Mori/Pool via REUTERS

Μακρόν: Η ντροπή αλλάζει στρατόπεδο

Protagon Team Protagon Team 24 Ιανουαρίου 2021, 11:28
Ο Εμανουέλ Μακρόν σε παλιότερη ενημέρωση των δημοσιογράφων
|Francois Mori/Pool via REUTERS

Μακρόν: Η ντροπή αλλάζει στρατόπεδο

Protagon Team Protagon Team 24 Ιανουαρίου 2021, 11:28

Ο Εμανουέλ Μακρόν υποσχέθηκε στα ανήλικα θύματα σεξουαλικής κακοποίησης ότι «δεν θα αισθανθούν ποτέ ξανά μόνα τους», ανακοινώνοντας μια σειρά μέτρων για την αντιμετώπιση της αιμομιξίας.

«Είμαστε εδώ. Σας ακούμε. Σας πιστεύουμε. Και δεν θα μείνετε ποτέ ξανά μόνοι», είπε ο γάλλος πρόεδρος σε βίντεο στο Twitter, καθώς κάθε εβδομάδα έρχονται στο φως χιλιάδες μαρτυρίες ενδοοικογενειακής σεξουαλικής κακοποίησης.

«Σήμερα, η ντροπή αλλάζει στρατόπεδο», είπε ο Μακρόν, εκφράζοντας την ικανοποίησή του επειδή «σπάει η σιωπή» που επέβαλαν «οι εγκληματίες και οι αλλεπάλληλες αδυναμίες» του νόμου.

Η αφορμή για τις αλεπάλληλες αποκαλύψεις, ήταν η έκδοση, στις αρχές του μήνα, του βιβλίου «La familia grande» («Η μεγάλη φαμίλια») της Καμίλ Κουσνέρ, κόρης του εκλιπόντος ιδρυτή των Γιατρών Χωρίς Σύνορα και υπουργού Μπερνάρ Κουσνέρ. Στο βιβλίο αυτό η Καμίλ κατηγορεί τον πατριό της, τον γνωστό πολιτικό επιστήμονα Ολιβιέ Ντυαμέλ, ότι κακοποίησε σεξουαλικά τον αδελφό της, όταν ήταν ανήλικος.

Μετά το πρώτο σοκ, χιλιάδες μαρτυρίες θυμάτων αιμομιξίας άρχισαν να εμφανίζονται στους ιστοτόπους κοινωνικής δικτύωσης, υπό το χάσταγκ #Metooinceste.

«Αυτές τις μαρτυρίες, κανείς δεν μπορεί πια να τις αγνοήσει. Πρέπει να ακούσουμε, να συγκεντρώσουμε τις μαρτυρίες των θυμάτων, ακόμη και πολλών ετών, δεκαετιών, πρέπει να τιμωρήσουμε τους εγκληματίες για τις προηγούμενες ενέργειές τους και να τους εμποδίσουμε να τις επαναλάβουν», τόνισε ο Μακρόν. «Χρειάζεται να προσαρμόσουμε τον ποινικό κώδικα για να προστατεύσουμε τα παιδιά θύματα αιμομιξίας και σεξουαλικής βίας», πρόσθεσε.

Στη Γαλλία, ο χρόνος παραγραφής για σεξουαλικά αδικήματα σε βάρος ανηλίκων αυξήθηκε το 2018 στα 30 χρόνια, όμως ορισμένοι ζητούν τέτοιου είδους εγκλήματα να μην παραγράφονται ποτέ.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...