269
|

Γιατί η Ιταλία μπλοκάρει την πρόσβαση στο TikTok για τους εφήβους

Protagon Team Protagon Team 23 Ιανουαρίου 2021, 21:09

Γιατί η Ιταλία μπλοκάρει την πρόσβαση στο TikTok για τους εφήβους

Protagon Team Protagon Team 23 Ιανουαρίου 2021, 21:09

Ο τραγικός θάνατος ενός κοριτσιού 10 ετών, η οποία πήρε μέρος σε ένα επικίνδυνο  διαδικτυακό «παιχνίδι»-πρόκληση, ανάγκασε τις Αρχές στην Ιταλία να διακόψουν προσωρινά την πρόσβαση ορισμένων χρηστών στην πλατφόρμα TikTok και να ζητήσουν από τους υπευθύνους να πάρουν μέτρα για την προστασία των ανηλίκων.

Την Παρασκευή η Ιταλική Ανεξάρτητη Αρχή για την Προστασία των Προσωπικών Δεδομένων αποφάσισε να μπλοκάρει την πρόσβαση ως τις 15 Φεβρουαρίου για χρήστες η ηλικία των οποίων δεν έχει εξακριβωθεί με βεβαιότητα. Στους όρους του το TikTok τονίζει ότι οι χρήστες του πρέπει να είναι πάνω από 13 ετών, αλλά μια τέτοια απαίτηση είναι πρακτικά αδύνατον να τηρηθεί στο Ιντερνετ.

Αφορμή ήταν ο τραγικός θάνατος της Αντονέλα από το Παλέρμο της Σικελίας, η οποία τράβηξε βίντεο με το κινητό της για να πάρει μέρος σε ακραίο παιχνίδι. Εδεσε μια ζώνη από μπουρνούζι γύρω από το λαιμό της και, σφίγγοντάς την υπερβολικά, έπαθε ασφυξία.

Το κοριτσάκι μεταφέρθηκε αμέσως στο νοσοκομείο, αλλά οι γιατροί διαπίστωσαν ότι ήταν κλινικά νεκρή, λόγω της εγκεφαλικής βλάβης που είχε προκληθεί. Οι γονείς της, που είχαν το κουράγιο να αποφασίσουν να δωρίσουν τα όργανά της, δεν μπορούν να εξηγήσουν πώς και γιατί η κόρη τους αποφάσισε να κάνει τόσο επικίνδυνο, ανέφερε το AFP.

Οι εισαγγελείς της Σικελίας άρχισαν δυο ξεχωριστές έρευνες, ενώ μέχρι τώρα διαπιστώθηκε ότι το κορίτσι είχε πέντε σελίδες, σε δύο διαφορετικά μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Το TikTok, που ανήκει στην κινεζική εταιρεία ByteDance, υποστήριξε ότι δεν μπορεί να προσδιορίσει αν υπάρχει στην πλατφόρμα περιεχόμενο που παρακίνησε το κορίτσι να πάρει μέρος στην «πρόκληση». Θεωρητικά απαγορεύει τέτοιου είδους επικίνδυνο περιεχόμενο, αλλά και αυτό είναι κάτι που δύσκολα μπορεί να ελεγχθεί σε όλη του την έκταση.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...