883
Μπάιντεν και Lady Gaga | ΑΠΕ-ΕΡΑ

Lady Gaga, η τελευταία τονωτική «ένεση» για τον Μπάιντεν

Protagon Team Protagon Team 2 Νοεμβρίου 2020, 18:46
Μπάιντεν και Lady Gaga
|ΑΠΕ-ΕΡΑ

Lady Gaga, η τελευταία τονωτική «ένεση» για τον Μπάιντεν

Protagon Team Protagon Team 2 Νοεμβρίου 2020, 18:46

Ενα δυνατό «χαρτί» του επιστρατεύει ο Τζο Μπάιντεν, λίγες ώρες πριν από τις προεδρικές εκλογές της Τρίτης: στο πλευρό του στην τελευταία προεκλογική ομιλία του στο Πίτσμπεργκ θα έχει τη δημοφιλέστατη (και επιδραστικότατη, σε πολιτιστικο-κοινωνικό επίπεδο) Lady Gaga.

Η αμερικανίδα τραγουδίστρια θα ανέβει μαζί στη σκηνή με τον 77χρονο υποψήφιο τη Δευτέρα το βράδυ (ξημερώματα Τρίτης, ώρα Ελλάδας) για μια τελευταία προεκλογική εκδήλωση που ίσως κρίνει πολλά. Πάρα πολλά.

Τούτο διότι το Πίτσμπεργκ είναι στην Πενσιλβάνια, πολιτεία που όπως πολλοί αναλυτές υποδεικνύουν μπορεί να καθορίσει τον τελικό νικητή των εκλογών.

Στο πλευρό της Lady Gaga θα είναι και ο τραγουδιστής της r’n’b και soul, Τζον Λέτζεντ, που έχει μεγάλο «γκελ» τόσο σε αφροαμερικανικά όσο και σε λευκά ακροατήρια.

Μάλιστα, οι δύο τραγουδιστές θα βγουν μέχρι και στους δρόμους της πολιτείας της Πενσιλβάνια, μαζί με τον υποψήφιο των Δημοκρατικών και την υποψήφια για την αντιπροεδρία Κάμαλα Χάρις.

Επίσης, από το πρωί της Δευτέρας (απόγευμα Δευτέρας, ώρα Ελλάδος), η Lady Gaga θα βρίσκεται στο πλευρό της συζύγου του Μπάιντεν, Τζιλ, σε κάποιες εκδηλώσεις στο Πίτσμπεργκ.

Μάλιστα, η 34χρονη αμερικανίδα ποπ σταρ, σε ανάρτησή της στο Τwitter, δηλώνει ενθουσιασμένη που επιστρέφει στην Πενσιλβάνια, όπου, όπως λέει, «ταξίδευε παλιότερα προκειμένου να επισκεφτεί τη γιαγιά της».

Την είδηση της «άφιξης» της τραγουδίστριας ανακοίνωσε πρώτος την Κυριακή ο επικεφαλής της προεκλογικής καμπάνιας του Μπάιντεν, Τιμ Μέρτο, αποκαλύπτοντας μέσω Twitter ότι «η πολυβραβευμένη Lady Gaga θα σταθεί δίπλα στον Δημοκρατικό υποψήφιο».

Στη συνέχεια, ο Mέρτο ευχαρίστησε την τραγουδίστρια για την απόφασή της να ταχθεί στο πλευρό του Μπάιντεν, με εκατομμύρια οπαδούς της να επαινούν την απόφασή της.

Η αντίδραση από τον Ντόναλντ Τραμπ ήταν, εύλογα, αναμενόμενη.

Ο αμερικανός πρόεδρος δεν δίστασε να χαρακτηρίσει τη Lady Gaga «ένα υπερήφανο μέλος του κινήματος “Καλλιτέχνες εναντίον του Fracking”», που είναι μια μέθοδος που επιτρέπει στις επιχειρήσεις γεώτρησης να έχουν πρόσβαση σε δυσπρόσιτους πόρους πετρελαίου και φυσικού αερίου.

Στις ΗΠΑ έχει ενισχύσει σημαντικά την εγχώρια παραγωγή πετρελαίου και έχει μειώσει τις τιμές του φυσικού αερίου, αλλά κατηγορείται από περιβαλλοντολόγους ως επιζήμια για το περιβάλλον.

«Το fracking είναι μια “μαχαιριά” για τους 600.000 κατοίκους της Πενσιλβάνια, που εργάζονται στη βιομηχανία των εξορύξεων», ανέφερε μεταξύ άλλων ο Τραμπ.

Αμεση ήταν όμως και η απάντηση της Lady Gaga, που απάντησε στον πρόεδρο ότι «χαίρομαι που ζω δωρεάν μέσα στο ΚΕΦΑΛΙ σας».

Η Gaga συνέχισε τις αναρτήσεις υποστήριξης στον Μπάιντεν, ανεβάζοντας μια παλιότερη φωτογραφία τους μαζί, αποκαλώντας τον «τον πρόεδρο που χρειάζεται αυτή η χώρα προκειμένου να μας ενώσει όλους ξανά».

Πάντως, τη Lady Gaga… απολιτίκ δεν τη λες.

Μάλιστα, λίγες ημέρες νωρίτερα είχε ανεβάσει και ένα βίντεο στο Instagram με το οποίο καλούσε όσους δεν έχουν ψηφίσει «να το κάνουν άμεσα».

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Lady Gaga (@ladygaga) στις

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...