238
Ο πρίγκιπας Γουίλιαμ τον Οκτώβριο, φορώντας τη μάσκα του | Jack Hill/Pool via REUTERS

Ο πρίγκιπας Γουίλιαμ είχε κορονοϊό αλλά το κράτησαν κρυφό

Protagon Team Protagon Team 2 Νοεμβρίου 2020, 11:52
Ο πρίγκιπας Γουίλιαμ τον Οκτώβριο, φορώντας τη μάσκα του
|Jack Hill/Pool via REUTERS

Ο πρίγκιπας Γουίλιαμ είχε κορονοϊό αλλά το κράτησαν κρυφό

Protagon Team Protagon Team 2 Νοεμβρίου 2020, 11:52

Ο πρίγκιπας Γουίλιαμ είχε βρεθεί θετικός στον κορονοϊό νωρίτερα εφέτος, αλλά δεν είχε ανακοινωθεί τότε. Αυτό ανέφεραν πηγές της βασιλικής οικογένειας στο BBC.

Η επιβεβαίωση ήρθε ύστερα από ρεπορτάζ της Sun, σύμφωνα με το οποίο ο δούκας του Κέιμπριτζ, δεύτερος στη γραμμή διαδοχής του θρόνου της Αγγλίας, είχε ασθενήσει τον περασμένο Απρίλιο, περίπου την ίδια περίοδο την οποία είχε βρεθεί θετικός στην Covid-19 και ο πατέρας του, ο πρίγκιπας της Ουαλίας, Κάρολος.

Σύμφωνα με τη Sun, ο 38χρονος Γουίλιαμ είχε κρατήσει μυστική τη διάγνωση, ώστε να μην προκληθεί πανικός.

Το παλάτι του Κένσινγτον, έδρα του πρίγκιπα Γουίλιαμ, αρνήθηκε να σχολιάσει το ρεπορτάζ επισήμως.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, ο Γουίλιαμ δεν μίλησε σε κανέναν για την ασθένειά του. «Υπήρχαν πολύ σημαντικά πράγματα που βρίσκονταν σε εξέλιξη και δεν ήθελα να ανησυχήσω κανέναν». Ελαβε τις φροντίδες των γιατρών του Κένσινγκτον και ακολούθησε τις οδηγίες, μένοντας σε καραντίνα στην οικία του στο Νόρφολκ.

Ο Τζόνι Ντάιμοντ, διαπιστευμένος δημοσιογράφος του BBC στη βασιλική οικογένεια, εκτίμησε ότι η κατάσταση της υγείας του πρίγκιπα Γουίλιαμ δεν δημοσιοποιήθηκε ώστε να μην επιδεινώσει το κλίμα μεταξύ των Βρετανών εκείνη την περίοδο.

Οντως, μετά τις παλινωδίες του πρωθυπουργού Μπόρις Τζόνσον, ο οποίος αρχικά επένδυσε στην προσέγγιση της ανοσίας της αγέλης και έπειτα προχώρησε σε ένα σκληρό lockdown, ο βρετανικός λαός είχε περιπέσει σε κατάθλιψη. Είχαν χρειαστεί δύο μηνύματα της βασίλισσας Ελισάβετ Β, ώστε να τονωθεί το ηθικό των Βρετανών, που μέτρησαν τα περισσότερα θύματα από κάθε άλλη ευρωπαϊκή χώρα.

 

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...