216
Γουχάν, 4 Μαρτίου 2020: εκεί, τον περασμένο Δεκέμβριο, αναπτύχθηκε και εξαπλώθηκε ο πιο επιθετικός τύπος του νέου κινεζικού κορονοϊού, λένε τώρα οι κινέζοι ειδικοί | REUTERS/Stringer CHINA OUT

Κυκλοφορούν δύο τύποι τού κορονοϊού, λένε τώρα οι Κινέζοι

Protagon Team Protagon Team 4 Μαρτίου 2020, 21:16
Γουχάν, 4 Μαρτίου 2020: εκεί, τον περασμένο Δεκέμβριο, αναπτύχθηκε και εξαπλώθηκε ο πιο επιθετικός τύπος του νέου κινεζικού κορονοϊού, λένε τώρα οι κινέζοι ειδικοί
|REUTERS/Stringer CHINA OUT

Κυκλοφορούν δύο τύποι τού κορονοϊού, λένε τώρα οι Κινέζοι

Protagon Team Protagon Team 4 Μαρτίου 2020, 21:16

Κινέζοι επιστήμονες έχουν εντοπίσει δύο στελέχη του κορονoϊού, πιθανολογώντας ότι έχει ήδη μεταλλαχθεί τουλάχιστον μία φορά – αυτήν την είδηση μετέδωσαν την Τετάρτη 4 Μαρτίου πολλά διεθνή Μέσα.

Οι εν λόγω κινέζοι ερευνητές διαπίστωσαν πέραν πάσης αμφιβολίας ότι είναι δύο και διαφορετικοί μεταξύ τους οι τύποι του κορονοϊού οι οποίοι «κυκλοφορούν» και μπορούν να προκαλέσουν λοιμώξεις παγκοσμίως.

Σε μια προκαταρκτική μελέτη που δημοσιεύθηκε την περασμένη Τρίτη, ειδικοί επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο του Πεκίνου και από το Ινστιτούτο Παστέρ της Σαγκάης διαπίστωσαν ότι ο πιο επιθετικός τύπος του ιού διαδόθηκε στα αρχικά στάδια της επιδημίας στο επίκεντρο της Γουχάν, τον περασμένο Δεκέμβριο. Ωστόσο τώρα διατείνονται ότι η συχνότητα εμφάνισης αυτού του τύπου του ιού έχει μειωθεί, κυρίως από τις πρώτες ημέρες του περασμένου Ιανουαρίου.

Οι ερευνητές δήλωσαν ότι τα αποτελέσματα της έρευνάς τους δείχνουν ότι η ανάπτυξη νέων παραλλαγών ιού COVID-19 «είναι πιθανόν να προήλθε από μεταλλάξεις».

Και επιμένουν ότι τα ευρήματά τους πρέπει να χρησιμοποιηθούν επειγόντως σε μελέτες που «συνδυάζουν γονιδιωματικά δεδομένα, επιδημιολογικά δεδομένα και δεδομένα κλινικών συμπτωμάτων από ασθενείς με COVID-19». Και αυτό επειδή τα δεδομένα τα οποία επεξεργάστηκαν «ήταν πολύ περιορισμένα». Απαιτείται, συνεπώς, «παρακολούθηση ενός πιο μεγάλου συνόλου δεδομένων για την καλύτερη κατανόηση της εξέλιξης και της επιδημιολογίας του κορονοϊού».

Η κινεζική έρευνα για τον νεό κορονοϊό δημοσιεύτηκε στο περιοδικό National Science Review, το περιοδικό της Κινεζικής Ακαδημίας Επιστημών.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...