286
Καθαρίστρια απολυμαίνει σχολική αίθουσα στο Τορίνο | REUTERS/Massimo Pinca

Ιταλία: 107 οι νεκροί από τον κορονοϊό, κλειστά τα σχολεία και τα πανεπιστήμια

Protagon Team Protagon Team 4 Μαρτίου 2020, 19:50
Καθαρίστρια απολυμαίνει σχολική αίθουσα στο Τορίνο
|REUTERS/Massimo Pinca

Ιταλία: 107 οι νεκροί από τον κορονοϊό, κλειστά τα σχολεία και τα πανεπιστήμια

Protagon Team Protagon Team 4 Μαρτίου 2020, 19:50

Σε ένα δραστικό μέτρο –κινεζικού τύπου, θα μπορούσε να το χαρακτηρίσει κάποιος– προχώρησε η κυβέρνηση της Ιταλίας το απόγευμα της Τετάρτης 4 Μαρτίου: αποφάσισε επισήμως να κλείσει όλα τα σχολεία και τα λοιπά εκπαιδευτικά ιδρύματα της χώρας από την Πέμπτη 5 Μαρτίου μέχρι και την Κυριακή 15 Μαρτίου (και κατόπιν θα λάβει την οποιαδήποτε νέα απόφαση, αφού επανεξεταστούν τα δεδομένα).

«Για την κυβέρνηση δεν ήταν μια απλή απόφαση, περίμενε τη γνώμη της επιστημονικής και τεχνικής επιτροπής, έτσι αποφασίσαμε να αναστείλουμε τις διδακτικές δραστηριότητες από αύριο έως και τις  15 Μαρτίου» είπε η υπουργός Παιδείας Λουτσία Ατζολίνα, όπως μετέδωσε το ιταλικό ρακτορείο ειδήσεων ANSA.

Στόχος, να περιοριστεί η διάδοση του κορονοϊού στη χώρα, η οποία καταγράφει τον τρίτο μεγαλύτερο αριθμό κρουσμάτων στον κόσμο, μετά την Κίνα, από όπου ξεκίνησε η επιδημία, και τη Νότια Κορέα.

Το απόγευμα της Τετάρτης ανακοινώθηκε επίσης η αλματώδης αύξηση του αριθμού των νεκρών από την «επέλαση» του κορονοϊού: 107 άτομα. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη αύξηση που καταγράφηκε τις τελευταίες ημέρες, αφού έως το βράδυ της Τρίτης ο αριθμός των νεκρών δεν ξεπερνούσε τους 80. Ο αριθμός των κρουσμάτων ήταν 2.706.

Ο όγκος των περιστατικών, πολλά από τα οποία είναι σοβαρά, έχουν φέρει στα όριά του το σύστημα Υγείας στην περιοχή.

Σε πολιτικό επίπεδο, την κηρυχθείσα με διάταγμα κατάσταση έκτακτης ανάγκης επικύρωσε η Γερουσία με 234 ψήφους υπέρ, 5 αποχές και καμία αντίρρηση.

Στο μεταξύ, ο ιταλός υπουργός Οικονομικής Ανάπτυξης Στέφανο Παρουανέλι έθεσε τον εαυτό του σε απομόνωση για προληπτικούς λόγους, επειδή συνεργάτης του προέκυψε θετικός στον ιό.

Ο ιταλός πρόεδρος της Δημοκρατίας Σέρτζιο Ματαρέλα ακύρωσε το προγραμματισμένο ταξίδι που επρόκειτο να πραγματοποιήσει σε μια εβδομάδα στη Μοζαμβίκη, ενώ ενδέχεται να ακυρωθούν και οι εκδηλώσεις και οι συναντήσεις της 8ης Μαρτίου για την Ημέρα της Γυναίκας.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...