534
Στα παρασκήνια του θεάτρου «Castro», το 2018 | Kim Novak/Facebook

Κιμ Νόβακ: «Οι ενέσεις λίπους στα μάγουλα ήταν ό,τι χειρότερο μπορούσα να κάνω»

Protagon Team Protagon Team 4 Μαρτίου 2020, 16:10
Στα παρασκήνια του θεάτρου «Castro», το 2018
|Kim Novak/Facebook

Κιμ Νόβακ: «Οι ενέσεις λίπους στα μάγουλα ήταν ό,τι χειρότερο μπορούσα να κάνω»

Protagon Team Protagon Team 4 Μαρτίου 2020, 16:10

Το αγαπημένο της σύνολο είναι δερμάτινα τσαπς και μπότες ιππασίας από βακέτα, που της φτιάχνει η αδελφή της Αρλίν, γνωρίζοντας ότι τα άλογα είναι κομμάτι της ζωής της. Από πάνω η Κιμ Νόβακ, στα 87 της πια, φοράει μια τουνίκ, που έραψε η ίδια, σύμφωνα με όσα δήλωσε στον Guardian.

Η μυθική σταρ του «Δεσμώτη του Ιλίγγου» (1958) εγκατέλειψε το Χόλιγουντ τη δεκαετία του 1960 και έκτοτε αφιερώνει τον χρόνο της στα άλογα και τη ζωγραφική. Μάλιστα, βάφτισε το άλογό της  Νουρ Τζαχάν, που σημαίνει «το φως του Σύμπαντος» στα περσικά. Η Κιμ Νόβακ συνήθιζε να ιππεύει φορώντας πάντα αυτή τη «στολή», μέχρι που κάηκαν όλα τα κομμάτια της σε μια φωτιά που έπιασε το σπίτι, το 2000.

«Από τότε, έκανα περισσότερα ρούχα από δέρμα», εξομολογείται και προσθέτει: «Νομίζω ότι αυτό το look ήταν μπροστά από την εποχή του. Πάντα προτιμώ κάτι άνετο μέσα στο οποίο μπορώ να κινούμαι, αφού περνάω πολύ χρόνο έξω στη φύση».

Η Κιμ Νόβακ ως Μάντλεν και ο Αλφρεντ Χίτκσκοκ στα γυρίσματα του «Δεσμώτη του Ιλίγγου»

Το αγαπημένο της ρούχο από τις ταινίες που γύρισε, ήταν ένα φόρεμα από ζέρσεϊ ύφασμα στο χρώμα της λεβάντας που φορούσε όταν υποδύθηκε την Τζούντι Μπάρτον στον «Δεσμώτη του Ιλίγγου»: «Φορώντας το στα γυρίσματα, ένιωθα εντελώς απελευθερωμένη. Πριν από αυτό, έπαιζα τη Μάντλεν, η οποία ήταν πολύ νευρική και άκαμπτη. Ξαφνικά, απελευθερώθηκα από το γκρι ταγιέρ, που οι περισσότεροι άνθρωποι θυμούνται από την ταινία, και το οποίο με έκανε να αισθάνομαι πολύ περιορισμένη. Οι ενδυματολόγοι έραψαν το φόρεμα στο αγαπημένο μου χρώμα, επειδή ήθελαν να νιώθω τελείως χαλαρή ως Τζούντι», λέει.

Με το άλογο της Νουρ Τζαχάν. Την δεκαετία του 1960 η Κιμ Νόβακ εγκατέλειψε το Χόλιγουντ για να αφοσιωθεί στα άλογα

Οταν ζωγραφίζει, η Κιμ Νόβακ φοράει ένα τοπ από ζέρσεϊ και παντελόνια της γιόγκα και «όταν χρησιμοποιώ λάδια, φοράω και μια ρόμπα», συμπληρώνει. Στη συνέντευξή της στον Guardian μιλάει επίσης για τον σκηνοθέτη τον «Δεσμώτη του ιλίγγου»: «Εδινε πολύ μεγάλη προσοχή στο χρώμα και στο πώς έντυνε τους ηθοποιούς του», θυμάται για τον  Αλφρεντ Χιτσκοκ, «Είμαι σίγουρα επηρεασμένη από εκείνον, οι πίνακές μου είναι όλοι γεμάτοι μυστήριο. Συχνά γράφω ποίηση που ταιριάζει με τα ζωγραφικά έργα για να κάνω κάποιες νύξεις, όπως έκανε και ο Χίτσκοκ στις ταινίες του».

Γατίσιο βλέμμα στην ταινία «Ηρθες αργά αγάπη μου» («Bell, Book and Candle»), 1958

Η παλιά σταρ αποκάλυψε, ακόμη, ότι το 2012 έκανε ενέσεις λίπους στα μάγουλά της, «αλλά ήταν το χειρότερο πράγμα που θα μπορούσα να κάνω», δήλωσε. Αναφέρθηκε επίσης στην προσπάθεια του Ντόναλντ Τραμπ να τη «χτυπήσει» με ένα tweet, επικριτικό για την εμφάνισή της στα Οσκαρ του 2014, που δημιούργησε θέμα. «Είμαι τελειομανής, όταν κάνω κάτι δημόσια, θέλω να φαίνομαι άψογη. Εκείνη τη νύχτα φορούσα μια τουαλέτα που δεν ήταν πολύ glamorous. Ενιωσα πολύ ανασφαλής και πήρα ένα χάπι για να χαλαρώσω, γιατί ήμουν νευρική. Ηταν καταστροφή, δυστυχώς, αλλά δεν το άφησα να με σταματήσει» και συμπληρώνει: «Μια μέρα θα ήθελα να παρουσιάσω ένα άλλο Οσκαρ και να εμφανιστώ εκεί με το άλογό μου».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...