349
Μια κυπριακή σημαία ανάμεσα στα αναμνηστικά που άφησαν θαυμαστές του Τζορτζ Μάικλ έξω από το σπίτι του | REUTERS/Neil Hall

Το ξεχωριστό «αντίο» των Κυπρίων στον Τζορτζ Μάικλ

Protagon Team Protagon Team 27 Δεκεμβρίου 2016, 16:47
Μια κυπριακή σημαία ανάμεσα στα αναμνηστικά που άφησαν θαυμαστές του Τζορτζ Μάικλ έξω από το σπίτι του
|REUTERS/Neil Hall

Το ξεχωριστό «αντίο» των Κυπρίων στον Τζορτζ Μάικλ

Protagon Team Protagon Team 27 Δεκεμβρίου 2016, 16:47

Πέρασαν ήδη δύο ημέρες από τον θάνατο του Τζορτζ Μάικλ και οι Αρχές συνεχίζουν την έρευνα για τα αίτια του θανάτου του. Πώς πεθαίνει έτσι «γαλήνια» όπως ανέφερε ο ατζέντης του, ένας άνθρωπος μόλις 53 ετων; Κατά τη βρετανική αστυνομία ο τρόπος που έφυγε από τη ζωή ο Τζορτζ Μάικλ δεν θεωρείται ύποπτος, χαρακτηρίζεται ωστόσο ανεξήγητος, μέχρι να επιβεβαιωθεί και επίσημα πως πρόκειται για καρδιακή ανεπάρκεια, όπως έσπευσε να προσδιορίσει ο εκπρόσωπος του τραγουδιστή.

«Εφυγε γαλήνια την ημέρα των Χριστουγέννων στο σπίτι του, στο Γκόρινγκ του Οξφορντσάιρ», δήλωσε ο ατζέντης του αργά τα μεσάνυχτα των Χριστουγέννων. Και ήδη από τις πρώτες ώρες άρχισαν να συρρέουν κατά δεκάδες οι θαυμαστές του αφήνοντας αντίγραφα των δίσκων του, κεριά, φωτογραφίες – ακόμα και ένα κοκτέιλ στη μνήμη του βασιλιά των πάρτι της δεκαετίας του 1980.

2016-12-27T123848Z_510049047_LR1ECCR0Z4954_RTRMADP_3_PEOPLE-MICHAEL
Ενα κοκτέιλ ανάμεσα σε κεριά και σημειώματα, για τις στιγμές διασκέδασης που χάρισε στα πάρτι (REUTERS/Neil Hall)

Ανάμεσα στα αφιερώματα και η σημαία της Κύπρου, σημάδι της καταγωγής του, καθώς και αρκετές κάρτες με τα σύμβολα της ελληνικής και της κυπριακής σημαίας.

Μιλώντας στην εφημερίδα «Παροικιακή», ο Πρόεδρος της Εθνικής Κυπριακής Ομοσπονδίας Χρίστος Καραολής εξέφρασε τα συλλυπητήρια της ομογένειας προς την οικογένεια του εκλιπόντος και δήλωσε πως «μέσω της εξαίρετης συνεισφοράς του στη μουσική βιομηχανία όλα αυτά τα χρόνια ο Τζορτζ Μάικλ τόνισε την υπερήφανη και εξαιρετική συνεισφορά των Κυπρίων στη Βρετανία».

Ο βρετανοκύπριος επιχειρηματίας Θίο Παφίτης και ο τραγουδοποιός Γιουσούφ Ισλάμ (Κατ Στίβενς) εξέφρασαν μέσω Twitter τα συλλυπητήριά τους για τον χαμό του Τζορτζ Μάικλ, «του Κύπριου αδερφού», όπως σχολίασε δεύτερος.

Ο Γεώργιος Κυριάκος Παναγιώτου -αυτό ήταν το πραγματικό του όνομα- ξεκίνησε παίζοντας μουσική στον υπόγειο του Λονδίνου πριν ιδρύσει τους Wham! μαζί με τον φίλο του, Αντριου Ρίτζλεϊ, το 1981. Ο πατέρας του ήταν κύπριος εστιάτορας που μετακόμισε στο Λονδίνο και η μητέρα του αγγλίδα χορεύτρια.

«Ραγίζει η καρδιά μου, έφυγες τόσο νωρίς», «Ευχαριστούμε που μοιράστηκες το ταλέντο σου με τον κόσμο», «Σε ευχαριστούμε για τα τραγούδια σου και την υπέροχη φωνή τους», είναι μερικά από τα μηνύματα που αφήνουν οι θαυμαστές του δημοφιλούς σταρ έξω από το σπίτι του.

 

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...