332
Τζέιν Φόντα και Ρόμπερτ Ρέντφορντ ως Κόρι και Πολ στην ταινία «Ξυπόλυτοι στο Πάρκο» (1967) |

Τζέιν Φόντα και Ρόμπερτ Ρέντφορντ ξανά «μαζί» 50 χρόνια μετά

Protagon Team Protagon Team 27 Δεκεμβρίου 2016, 14:30
Τζέιν Φόντα και Ρόμπερτ Ρέντφορντ ως Κόρι και Πολ στην ταινία «Ξυπόλυτοι στο Πάρκο» (1967)
|

Τζέιν Φόντα και Ρόμπερτ Ρέντφορντ ξανά «μαζί» 50 χρόνια μετά

Protagon Team Protagon Team 27 Δεκεμβρίου 2016, 14:30

Αφησαν εποχή ως ένα από τα ομορφότερα -και πλέον φωτογενή- ζευγάρια στην ιστορία του κινηματογράφου. Τζέιν Φόντα και Ρόμπερτ Ρέντφορντ, οι πρωταγωνιστές της ταινίας «Ξυπόλυτοι στο Πάρκο» (Barefoot in the Park) συνυπήρξαν στη μεγάλη οθόνη το 1967 ως Κόρι Μπράτερ και Πολ Μπράτερ, μια ανέμελη κοπέλα που επιθυμεί την έντονη ζωή και ένας σοβαρός και μετρημένος δικηγόρος που προσπαθεί να στήσει την καριέρα του.

Η ταινία ήταν μεταφορά του ομώνυμου θεατρικού του συγγραφέα Νιλ Σάιμον, που είχε ανέβει στο Μπρόντγουεϊ το 1963 με πρωταγωνιστές τον Ρέντφορντ και την Ελίζαμπεθ Ασλεϊ. Πρώτη επιλογή για τον ρόλο της Κόρι στην κινηματογραφική μεταφορά ήταν η Νάταλι Γουντ, που όμως απέρριψε το ρόλο δηλώνοντας ότι ήθελε να απέχει από τα κινηματογραφικά δρώμενα και τότε ανέλαβε, ευτυχώς για εμάς, η Τζέιν Φόντα.

Οι κινηματογραφικές συναντήσεις τους είχαν ξεκινήσει από την «Καταδίωξη» (The Chase) του Αρθουρ Πεν (1966) και συνεχίστηκαν στον «Ηλεκτρικό Καβαλάρη» του Σίντνεϊ Πόλακ, το 1979. Ομως καμία δεν επισκίασε τη χημεία τους στους «Ξυπόλυτους».

https://www.youtube.com/watch?v=Utt4SFwXWmE

Πέντε δεκαετίες μετά, μια φιλόδοξη παραγωγή του Netflix, η ταινία «Our Souls at Night», ενώνει ξανά το θρυλικό ζευγάρι. Η ταινία θα αποτελεί μεταφορά του ομότιτλου μυθιστορήματος του Κεντ Χαρούφ, που θα βρεθεί στα ράφια των βιβλιοπωλείων τον Μάιο του 2017.

9781101875896
Η ιστορία στο βιβλίο αφορά τις ζωές δύο γειτόνων μεγάλης ηλικίας, που έχουν αμφότεροι χάσει τους συζύγους τους και ζουν στο Κολοράντο. Η μοναξιά τους θα τους ενώσει για μία βραδιά, όμως, σταδιακά, θα προκύψει κάτι βαθύτερο.

Η κινηματογραφική διασκευή του βιβλίου φέρει την υπογραφή των σεναριογράφων των ταινιών «500 Ημέρες με τη Σάμερ» και «Το Λάθος Αστέρι», Σκοτ Νιουστάντερ και Μάικλ Γουέμπερ.

Ωστόσο αυτή δεν είναι η μόνη ταινία που ετοιμάζει ο Ρέντφορντ, καθώς το ίδιο διάστημα βρίσκεται σε γυρίσματα και για την ταινία «Old Man With a Gun», όπου θα πρωταγωνιστεί με τους Κέισι Αφλεκ και Σίσι Σπέισεκ. Δήλωσε ωστόσο πως οι δύο αυτές ταινίες θα είναι και οι τελευταίες του, καθώς νιώθει κουρασμένος από τη διαδικασία και πλέον θα στραφεί στη σκηνοθεσία.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...