459
Ο Μίκης Θεοδωράκης το 2015, την εποχή που καλωσόριζε τον Αλ. Τσίπρα σπίτι του | ORESTIS PANAGIOTOU / POOL / SOOC

Μίκης Θεοδωράκης: «Η κυβέρνηση Τσίπρα μας έχει οδηγήσει στο χείλος του γκρεμού»

Protagon Team Protagon Team 27 Δεκεμβρίου 2016, 16:12
Ο Μίκης Θεοδωράκης το 2015, την εποχή που καλωσόριζε τον Αλ. Τσίπρα σπίτι του | ORESTIS PANAGIOTOU / POOL / SOOC

Μίκης Θεοδωράκης: «Η κυβέρνηση Τσίπρα μας έχει οδηγήσει στο χείλος του γκρεμού»

Protagon Team Protagon Team 27 Δεκεμβρίου 2016, 16:12

Σφοδρή επίθεση κατά της κυβέρνησης Τσίπρα κάνει ο Μίκης Θεοδωράκης σε γραπτή δήλωση, τονίζοντας ότι η κυβέρνηση όχι μόνο δεν ξέρει να κυβερνά αλλά και μας έχει φέρει στο χείλος του γκρεμού.

«Δεσμεύουν το μέλλον του λαού για πολλές δεκαετίες», τονίζει ακόμη στη δήλωση, η οποία έρχεται σε απάντηση σε σχόλιο που δημοσιεύτηκε προ ημερών στο μπλογκ «Θεοδωρακισμός».

Παράλληλα, κατηγορεί τον Αλέξη Τσίπρα, αλλά και τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, για τη στάση τους απέναντί του κατά τα επεισόδια του Φεβρουαρίου του 2012.

Ο Μίκης Θεοδωράκης εξηγεί ότι ο λαός ζημιώθηκε «από το γεγονός ότι η ηγεσία του ΚΚΕ τότε δεν έδωσε την δέουσα σημασία» στις προτάσεις του από το 1986 για συνταγματική καθιέρωσης της απλής αναλογικής.

Εάν είχε συμβεί αυτό, «δεν θα είχαμε σήμερα τον κύριο Τσίπρα να κυβερνά τη χώρα μας έχοντας μόνο το 20% των ψηφισάντων στις τελευταίες εκλογές και ίσως πολύ λιγότερο κι απ’ αυτό».

Και συνεχίζει σε υψηλούς τόνους: «Το τραγικό είναι ότι η παρούσα κυβέρνηση όχι μόνο δεν ξέρει να κυβερνά αλλά με τις παράλογες ενέργειές της μάς έχει οδηγήσει στο χείλος του γκρεμού. Και το πιο σπουδαίο ίσως είναι ότι με τις αποφάσεις της δεσμεύει το μέλλον του Λαού μας για πολλές δεκαετίες. Με τον τρόπο αυτόν, δεν καταστρέφει μόνο το παρόν αλλά και το μέλλον της χώρας».

Προσθέτει ότι το 2011 «χάσαμε μια ακόμα ιστορική ευκαιρία να οδηγήσουμε την χώρα στον δρόμο της κατάκτησης της εθνικής μας ανεξαρτησίας.

» Γιατί μετά το 2011 υπήρχαν οι αντικειμενικές συνθήκες για να δημιουργηθεί το Πανεθνικό-Παλλαϊκό Μέτωπο που είναι το βασικό όπλο ενός Λαού όταν και εφ’ όσον στοχεύει στην κατάκτηση της ελευθερίας του. Ποιος το εμπόδισε να γίνει; Σύμπασα η Αριστερά!».

Ο Μίκης Θεοδωράκης επισημαίνει ότι «η λυδία λίθος για να δούμε ποιος είναι ανεξάρτητος από τις εντολές και αξιώσεις των ξένων είναι μεταξύ άλλων και η ΑΟΖ.

» Οταν βλέπουμε να την έχουν ανακηρύξει όλα τα κράτη εκτός από την Ελλάδα, το γεγονός αυτό “μυρίζει”. Μυρίζει υποταγή στα κελεύσματα των αρχόντων του προτεκτοράτου “ΕΛΛΑΣ”. Και αυτό ακριβώς έκανε η κυβέρνηση Τσίπρα στην ολότητά της.

» Τότε που συμμετείχαν κι αυτοί που γιόρτασαν με την ευκαιρία του βιβλίου της κυρίας Βαλαβάνη. Δηλαδή τα στελέχη και οι υπουργοί της αρχικής κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ.

» Κι έτσι εξηγείται και το γεγονός ότι ενώ στις 12 του Φλεβάρη του 2012 είχαμε μείνει σύμφωνοι ο κύριος Τσίπρας και οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ να εγκαταλείψουν τη Βουλή και να με πλαισιώσουν, τη στιγμή που δεχόμουν τα δακρυγόνα και τα χημικά των ΜΑΤ αυτοί επέλεξαν να μείνουν στη σιγουριά της “αμαρτωλής” Βουλής με αποτέλεσμα να γίνομαι απ’ όλους τους επώνυμους Έλληνες ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ ΣΤΟΧΟΣ, απέναντι στη μανία των εξουσιαστών, ντόπιων και ξένων, που απαγορεύουν ρητά και κατηγορηματικά σε όλη την επικράτεια και σε όλους, να αναφέρουν δημόσια ακόμη και το όνομά μου!»

Καταλήγει με ένα ερώτημα: «Και σας ρωτώ, υπάρχει μεγαλύτερη τιμή και έπαινος για μένα;».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...