261
Μαθητές… ένστολοι στο Ροστόφ επί του Ντον - μια παραποτάμια πόλη στη βορειοανατολική άκρη της Μαύρης Θάλασσας | Getty Images

Το 82% των Ρώσων είναι υπέρ της στολής στα σχολεία

Protagon Team Protagon Team 7 Σεπτεμβρίου 2018, 18:06
Μαθητές… ένστολοι στο Ροστόφ επί του Ντον - μια παραποτάμια πόλη στη βορειοανατολική άκρη της Μαύρης Θάλασσας
|Getty Images

Το 82% των Ρώσων είναι υπέρ της στολής στα σχολεία

Protagon Team Protagon Team 7 Σεπτεμβρίου 2018, 18:06

Το 80% και πλέον των Ρώσων θεωρεί ότι είναι σωστό οι μαθητές -σε όλα τα σχολεία της χώρας τους, επειδή σε κάποια ήδη συμβαίνει- να φορούν σχολική στολή.

Τις διαθέσεις αυτές κατέγραψε δημοσκόπηση που πραγματοποίησε το Εθνικό Κέντρο Μελέτης Κοινής Γνώμης (VICIOM).

«Τα τελευταία πέντε χρόνια αυξήθηκε αισθητά το ποσοστό των Ρώσων που υποστηρίζουν την άποψη ότι οι μαθητές των σχολείων πρέπει να φορούν στολή, αφού το ποσοστό, από το 66% που ήταν το 2013 έφθασε στο 82% το 2018», αναφέρεται στην έρευνα. Η οποία παρουσιάζει ενδιαφέρον, λόγω των υπόλοιπων απαντήσεων που δόθηκαν σχετικά.

Το 36% των ερωτηθέντων πιστεύει ότι με την ενιαία σχολική στολή θα εξασφαλισθεί η κοινωνική ισότητα μεταξύ των μαθητών, ενώ το 31% εκτιμά ότι κατ’ αυτόν τον τρόπο οι μαθητές θα είναι πιο πειθαρχημένοι.

Ωστόσο, το 18% των Ρώσων τάσσεται κατά της πρότασης να επανέλθει η σχολική στολή στα σχολεία.

Το 32% των ερωτηθέντων, πάντως, υποστήριξε ότι δεν μπορεί να ανταποκριθεί στο κόστος της στολής, ενώ 19% θεωρεί ότι τα παιδιά -φορώντας τη στολή- θα χάσουν το προσωπικό τους στιλ. Το 17% τάχθηκε υπέρ τού να ντύνονται όπως θέλουν οι μαθητές, ενώ το 11% δήλωσε ότι η στολή δεν έχει νόημα.

Εκτός των άλλων, 65% των Ρώσων πιστεύει ότι και οι εκπαιδευτικοί πρέπει να έχουν τον δικό τους ενδυματολογικό κώδικα. Στις ηλικίες 25-34 ετών το ποσοστό αυτό είναι ακόμη μεγαλύτερο, καθώς φθάνει το 77%, ενώ άτομα μεγαλύτερης ηλικίας δεν συμφωνούν -σε ποσοστό 57%- με την εισαγωγή ενδυματολογικού κώδικα για τους εκπαιδευτικούς

Η δημοσκόπηση πραγματοποιήθηκε στις 27 Αυγούστου του 2018, σε δείγμα 1.600 ατόμων, ηλικίας 18 ετών και άνω, με τη μέθοδο της τηλεφωνικής συνέντευξης.