241
Τεχεράνη. 7 Σεπτεμβρίου: Πούτιν, Ρουχανί και Ερντογάν φωτογραφίζονται πριν αρχίσει η σύσκεψή τους για τη Συρία | Sputnik/Mikhail Klimentyev/Kremlin via REUTERS

Ιντλίμπ: Οι ρωσικές βόμβες έπληξαν έναν ισλαμιστή και έναν γιδοβοσκό

Protagon Team Protagon Team 7 Σεπτεμβρίου 2018, 16:29
Τεχεράνη. 7 Σεπτεμβρίου: Πούτιν, Ρουχανί και Ερντογάν φωτογραφίζονται πριν αρχίσει η σύσκεψή τους για τη Συρία
|Sputnik/Mikhail Klimentyev/Kremlin via REUTERS

Ιντλίμπ: Οι ρωσικές βόμβες έπληξαν έναν ισλαμιστή και έναν γιδοβοσκό

Protagon Team Protagon Team 7 Σεπτεμβρίου 2018, 16:29

«Εχουμε σκοτώσει, σκοτώνουμε και θα σκοτώσουμε τρομοκράτες, ασχέτως του αν βρίσκονται στο Χαλέπι, στην Ιντλίμπ ή σε άλλα μέρη της Συρίας» δήλωσε απερίφραστα, χωρίς ίχνος διπλωματικότητας, η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου των Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα την Πέμπτη 6 Σεπτεμβρίου.

Και την Παρασκευή 7 Σεπτεμβρίου οι βολές κατά των τζιχαντιστικών θέσεων στην Ιντλίμπ, από τα ρωσικά αεροπορικά πυρά και από το Πυροβολικό του Ασαντ, είχαν το εξής αποτέλεσμα: σκοτώθηκαν δύο άτομα, ένας τζιχαντιστής και ένας τσοπάνος. Ωστόσο είχαν στόχο θέσεις δύο ισλαμιστικών οργανώσεων (της συριακής Αλ Κάιντα και της Αχραρ αλ Σαμ) που βρίσκονται στο νοτιοδυτικό τμήμα της Ιντλίμπ.

Τούρκοι διαδηλώνουν στο Ντιγιαρμπακίρ, την Παρασκευή 7 Σεπτεμβρίου, υπέρ των ανταρτών της Συρίας και κατά των επιδρομών των συριακών και ρωσικών δυνάμεων στην Ιντλίμπ (REUTERS/Sertac Kayar)

Οι ρωσικές επιδρομές έγιναν λίγες ώρες προτού συζητηθεί στην Τεχεράνη, στην σύνοδο κορυφής των προέδρων του Ιράν, της Ρωσίας και της Τουρκίας, η συριακή κρίση και ιδιαιτέρως ο τζιχαντιστικός (αλλά όχι μόνο τζιχαντιστικός) θύλακας του Ιντλίμπ.

Ερντογάν και Πούτιν έχουν ήδη φτάσει στην Τεχεράνη για την τριμερή σύνοδο κορυφής με τον ιρανό ομόλογό τους Ροχανί. Οι συνομιλίες τους θα διεξαχθούν μερικές ώρες πριν από τη συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ που έχουν συγκαλέσει οι ΗΠΑ.

Βάσει πληροφοριών που δημοσιεύει ο τουρκικός Τύπος (Sabah), ο Ερντογάν θα προτείνει σχέδιο αφοπλισμού και απομάκρυνσης των τζιχαντιστών από την Ιντλίμπ και μετακίνησής τους σε μη προσδιοριζόμενη «ουδέτερη ζώνη», ενώ όσοι δεν συμμορφωθούν θα βομβαρδιστούν.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...