196
Η Ούρσουλα και η γυναικεία «ομάδα της» -ένα «ευρωπαϊκό μπουκέτο με ρόδα»- θα χαράξουν τις πολιτικές της νέας Κομισιόν | CreativeProtagon/Wikipedia

Κομισιόν: όλες οι γυναίκες της Ούρσουλα

Protagon Team Protagon Team 3 Σεπτεμβρίου 2019, 10:45
Η Ούρσουλα και η γυναικεία «ομάδα της» -ένα «ευρωπαϊκό μπουκέτο με ρόδα»- θα χαράξουν τις πολιτικές της νέας Κομισιόν
|CreativeProtagon/Wikipedia

Κομισιόν: όλες οι γυναίκες της Ούρσουλα

Protagon Team Protagon Team 3 Σεπτεμβρίου 2019, 10:45

Η νέα πρόεδρος της Κομισιόν Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν το ‘πε και το ‘κανε: καθώς τήρησε τη «δέσμευση» που έλαβε, η «δική της» Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα είναι κατά το ήμισυ γυναικεία υπόθεση.

Από τους 26 επιτρόπους οι 12 θα είναι, τελικά, γυναίκες (συν η Ούρσουλα στην προεδρία). Σε ποσοστό, δηλαδή, 50%. Τουτέστιν, έχουμε κάτι παραπάνω από τυπική εφαρμογή του δόγματος «πολιτική ορθότητα» στην εκπροσώπηση. Εχουμε εμπιστοσύνη στο θηλυκό μυαλό.

Η Ούρσουλα, εξυπακούεται, θα είναι η πιο ισχυρή γυναίκα στο γκρουπ.

Στο πλευρό της θα διαβουλεύονται οι εξής κυρίες (όπως εμφανίζονται στις φωτογραφίες από αριστερά προς τα δεξιά σε κάθε σειρά και από επάνω προς τα κάτω): η 44χρονη Εσθονή Κάντρι Σίμσον, η 45 ετών φινλανδή σοσιαλδημοκράτισσα Γιούτα Ουρπιλάινεν, η 51 ετών δανή φιλελεύθερη Μαργκρέτ Βεστάγκερ (νυν επίτροπος Ανταγωνισμού), η Πορτογαλίδα Ελίζα Φερέιρα, η 40χρονη Βουλγάρα Μαρίγια Γκάμπριελ, η 56χρονη μαλτέζα σοσιαλδημοκράτισσα Ελένα Ντάλι, η 55χρονη Τσέχα Βέρα Τζουρόβα, η 55χρονη Σουηδή Ιλβα Γιόχανσον, η 62χρονη Κροάτισσα Ντουμπράβκα Τσούιτσα, η Κυπρία Στέλλα Κυριακίδου, νυν βουλευτής του ΔΗΣΥ, η οποία θα εγκαταλείψει τη Λευκωσία ώστε να αναλάβει στις Βρυξέλλες τη θέση του Χρήστου Στυλιανίδη, η 59χρονη ρουμάνα σοσιαλδημοκράτης Ροβάνα Πλουμπ και η 54 ετών γαλλίδα «μακρονίστρια» Σιλβί Γκουλάρ.

Πρόκειται για ένα «ευρωπαϊκό μπουκέτο με ρόδα», όπως έγραψε χωρίς καμία δόση ειρωνείας και η ιταλική La Repubblica.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...