398
Η Μπεατρίτσε Χέρμπολτ και ο Χέλμουτ Κολ | CreativeProtagon

«Γνωριστήκαμε σε μια σάουνα»: η κρυφή ερωμένη του Χέλμουτ Κολ

Protagon Team Protagon Team 30 Αυγούστου 2019, 22:19
Η Μπεατρίτσε Χέρμπολτ και ο Χέλμουτ Κολ
|CreativeProtagon

«Γνωριστήκαμε σε μια σάουνα»: η κρυφή ερωμένη του Χέλμουτ Κολ

Protagon Team Protagon Team 30 Αυγούστου 2019, 22:19

Ήταν ένας κρυφός έρωτας που παρέμεινε κρυφός για πολλά χρόνια -ένας από τους αρκετούς… παράνομους, όπως θρυλείται, που είχε ο Χέλμουτ Κολ στην διάρκεια της μακράς πολιτικής του καριέρας.

Στην αυτοβιογραφία της με τίτλο «Geliebte Freundin» (Αγαπημένη Φιλενάδα), η Γερμανίδα Μπεατρίτσε Χέρμπολτ περιγράφει το πώς γνώρισε, ερωτεύτηκε και στη συνέχεια είχε κρυφή σχέση επί σειρά ετών με τον πρώην Καγκελάριο, για όλη, σχεδόν, την διάρκεια της δεκαετίας του 1990.

Σύμφωνα με την, 60χρονη σήμερα, γυναίκα, η πρώτη τους συνάντηση πραγματοποιήθηκε το Πάσχα του 1990 σε ένα ξενοδοχείο της πόλης Μπαντ Χόφσταγκάιν της Αυστρίας – και μάλιστα μέσα στη σάουνα!

«Όταν πήγα στη σάουνα του ξενοδοχείου το βράδυ, καθόταν εκεί, γυμνός, με τους σωματοφύλακες του, γύρω γύρω», περιγράφει η Χέρμπολτ που τότε ήταν 28 ετών και ο Κολ 60 ετών.

«Πήγα να φύγω, αλλά δεν με άφησε. Μου είπε να κάτσω δίπλα του και αρχίσαμε να μιλάμε», επισημαίνει, προσθέτοντας πως «ενώ απολάμβανα την κουβέντα μας, κοιτούσα συνέχεια μπροστά μου προκειμένου να μην κοιτάω το γυμνό του σώμα».

Έπειτα, επί πολλούς μήνες, οι δυο τους παρέμειναν σε στενή επαφή, έγραφαν επιστολές και τηλεφωνιόντουσαν συχνά.

Ωστόσο, το πρώτο τους φιλί ήρθε μόλις τέσσερα χρόνια μετά την πρώτη τους συνάντηση μέσα σε έναν ανελκυστήρα.

«Άρπαξα το χέρι του και ξαφνικά με τράβηξε προς το μέρος του και με φίλησε με πάθος και εγώ ήμουν εντελώς αναστατωμένη μετά από αυτό», θυμάται.

Η πολιτική παρακμή του Καγκελαρίου μετά τις χαμένες ομοσπονδιακές εκλογές το 1998 σήμανε και το τέλος της μεταξύ τους σχέσης, καθώς από τότε η Χέρμπολτ ισχυρίζεται πως ο Κολ μετατράπηκε σε έναν «ενοχλητικό, τραχύ, ανυπόφορο, ακόμη και πικρόχολο άνδρα, που συχνά στρεφόταν ακόμη και εναντίον μου».

«Οι καρδιές μας ήξεραν ότι ο έρωτάς μας δεν τελείωσε ποτέ», προσθέτει, παραδεχόμενη ωστόσο πως «ουδέποτε έγινε κάποια διευκρινιστική συνομιλία μεταξύ τους [για να λήξει η σχέση τους]».

Το εξώφυλλο του βιβλίου της Μπεατρίτσε Χέρμπολτ

Ο Κολ ήταν ο μακροβιότερος Καγκελάριος της Γερμανίας, από το 1982 ως ηγέτης της Δυτικής Γερμανίας και κατόπιν, μετά την ενοποίησή της με την Ανατολική, ως Καγκελάριος της ενιαίας, πια, Γερμανίας μέχρι το 1998.

Μετά την αποχώρησή του από την πολιτική, η υστεροφημία του αμαυρώθηκε με την εμπλοκή του σε σκάνδαλο παράνομης χρηματοδότησης του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος.

Το 2008, ο Κολ, επτά χρόνια μετά την αυτοκτονία της συζύγου του, Ανελόρε, το 2001, παντρεύτηκε για δεύτερη φορά, την τότε σύντροφό του, Μάικε Ρίχτερ, μια οικονομολόγο που εργαζόταν στο υπουργείο Οικονομικών.

Πέθανε στις 16 Ιουνίου 2017.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...