146
Ο Φιλίπ Λαμπέρτς και η Σκα Κέλερ, στις Βρυξέλλες, ακούν με ικανοποίηση τα αποτελέσματα των Πρασίνων στην Ευρώπη | REUTERS

Κέλερ: «Το πράσινο κύμα εξαπλώθηκε σε όλη την Ευρώπη»

Protagon Team Protagon Team 26 Μαΐου 2019, 22:34
Ο Φιλίπ Λαμπέρτς και η Σκα Κέλερ, στις Βρυξέλλες, ακούν με ικανοποίηση τα αποτελέσματα των Πρασίνων στην Ευρώπη
|REUTERS

Κέλερ: «Το πράσινο κύμα εξαπλώθηκε σε όλη την Ευρώπη»

Protagon Team Protagon Team 26 Μαΐου 2019, 22:34

Την ικανοποίησή τους για το αποτέλεσμα, που δείχνει σημαντικά κέρδη για τους Ευρωπαίους Πράσινους, εξέφρασαν οι επικεφαλής της πολιτικής ομάδας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο Σκα Κέλερ και Φιλίπ Λαμπέρτς σε δηλώσεις τους στον Τύπο στις Βρυξέλλες.

Η Κέλερ έκανε λόγο για «μεγάλη ευθύνη» που προκύπτει από την «εμπιστοσύνη» που έδειξαν οι ψηφοφόροι και δεσμεύτηκε για «συγκεκριμένη δράση» για την καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής και την υπεράσπιση της «κοινωνικής Ευρώπης. To πράσινο κύμα εξαπλώθηκε σε όλη την Ευρώπη», δήλωσε η γερμανίδα πολιτικός.

Από την πλευρά του, ο Λαμπέρτς επισήμανε ότι σύμφωνα με το διαφαινόμενο αποτέλεσμα, η ψήφος των Πρασίνων θα είναι «απαραίτητη» προκειμένου να υπάρξει πλειοψηφία για την εκλογή προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Σε ερώτηση για το ποιον υποψήφιο θα επιλέξουν, και οι δύο επικεφαλής της πολιτικής ομάδας των Πρασίνων υπογράμμισαν ότι αυτό που έχει πρωταρχική σημασία είναι οι «δεσμεύσεις» για δράση για το κλίμα και για υπέρ της κοινωνικής Ευρώπης.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...