233
Οι πρώτες δηλώσεις του Μάνφρεντ Βέμπερ μετά τα exit poll στο Βερολίνο | REUTERS

Βέμπερ: «Υποσχόμαστε σταθερότητα και θα εγγυηθούμε για αυτήν»

Protagon Team Protagon Team 26 Μαΐου 2019, 21:00
Οι πρώτες δηλώσεις του Μάνφρεντ Βέμπερ μετά τα exit poll στο Βερολίνο
|REUTERS

Βέμπερ: «Υποσχόμαστε σταθερότητα και θα εγγυηθούμε για αυτήν»

Protagon Team Protagon Team 26 Μαΐου 2019, 21:00

Το πολιτικό κέντρο έχει αποδυναμωθεί, με βάση τα αποτέλεσμα στη Γερμανία για τις ευρωεκλογές, δήλωσε ο υποψήφιος του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος για την προεδρία της Κομισιόν, Μάνφρεντ Βέμπερ.

«Είναι απολύτως απαραίτητο για τις δυνάμεις που διατηρούν την πίστη τους σε αυτή την Ευρώπη, που θέλουν να οδηγήσουν την Ευρώπη σε ένα καλύτερο μέλλον, που έχουν φιλοδοξίες για την Ευρώπη, να συνεργαστούν», τόνισε ο Βέμπερ και πρόσθεσε ότι αυτές οι δυνάμεις «πρέπει να έχουν αποστασιοποιηθεί με σαφήνεια από άλλες πολιτικές ομάδες που αντιτίθενται στην Ευρώπη και στα δεξιά και στα αριστερά».

«Το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα (ΕΛΚ) ελπίζω να είναι η πιο δυνατή ομάδα στο νέο ευρωκοινοβούλιο», τόνισε ο Βέμπερ και υπογράμμισε ότι «υποσχόμαστε σταθερότητα και ότι θα εγγυηθούμε για αυτήν τα επόμενα χρόνια».

«Στηρίζουμε Βέμπερ», δήλωσε η αρχηγός του CDU

Την ανάληψη της θέσης του προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής θα απαιτήσει το Χριστιανοδημοκρατικό Κόμμα (CDU), εφόσον το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα αναδειχθεί η ισχυρότερη πολιτική ομάδα στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, δήλωσε η αρχηγός του CDU Ανεγκρετ Κραμπ-Καρενμπάουερ.

«Η Χριστιανική Ενωση (CDU/CSU) πέτυχε τον εκλογικό της στόχο στις ευρωεκλογές, να αναδειχθεί ξεκάθαρα το ισχυρότερο κόμμα στην Γερμανία και έτσι να στηρίξει τον επικεφαλής υποψήφιο του ΕΛΚ Μάνφρεντ Βέμπερ. Είναι ο άνθρωπός μας για την θέση του προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Αν η συντηρητική κομματική οικογένεια γίνει, όπως αναμένεται, η πιο ισχυρή ομάδα στο Κοινοβούλιο, υπάρχει η αξίωση ο Βέμπερ να αναλάβει αυτή τη θέση. Αυτό είναι το γερμανικό συμφέρον», δήλωσε η Κραμπ-Καρενμπάουερ.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...