1359
Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Ραγκούσης (πρώτο πλάνο) και ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ στην ειδική επιτροπή της Βουλής, Σπύρος Λάππας (στο μέσο) διαμαρτυρήθηκαν εντόνως για την κατάθεση Μιωνή | INTIMEnews

«Καταπέλτης» για Παπαγγελόπουλο ο Σάμπυ Μιωνής: Μου ζήτησε χρήματα στο Μαξίμου παρουσία του Νίκου Παππά!

Protagon Team Protagon Team 26 Φεβρουαρίου 2020, 13:12
Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Ραγκούσης (πρώτο πλάνο) και ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ στην ειδική επιτροπή της Βουλής, Σπύρος Λάππας (στο μέσο) διαμαρτυρήθηκαν εντόνως για την κατάθεση Μιωνή
|INTIMEnews

«Καταπέλτης» για Παπαγγελόπουλο ο Σάμπυ Μιωνής: Μου ζήτησε χρήματα στο Μαξίμου παρουσία του Νίκου Παππά!

Protagon Team Protagon Team 26 Φεβρουαρίου 2020, 13:12

Μήνυση* για σύσταση συμμορίας, για δωροληψία και εκβιασμό, κατέθεσε ο επιχειρηματίας Σάμπυ Μιωνής σε βάρος του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου, του εκδότη Γιάννη Φιλιππάκη, του εκδότη Αλέξανδρου Τάρκα και της δημοσιογράφου Γιάννας Παπαδάκου, σε συνέχεια της κατάθεσής του στην προανακριτική επιτροπή της Βουλής για την υπόθεση της σκευωρίας Novartis.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ, κατά την κατάθεσή του στην Ειδική Κοινοβουλευτική Επιτροπή Προκαταρκτικής Εξέτασης, ο Σάμπυ Μιωνής υποστήριξε  ότι η φερόμενη εμπλοκή του στη Λίστα Λαγκάρντ και το ξέπλυμα χρήματος χρησιμοποιήθηκε ως εκβιαστικό μέσο, προκειμένου να του ζητηθεί ένα μεγάλο χρηματικό ποσό από τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο προκειμένου να κλείσει τις εκκρεμείς  υποθέσεις.

Μάλιστα, ο μάρτυρας δήλωσε ενώπιον της Επιτροπής ότι για τις ανωτέρω καταγγελίες έχει συγκεκριμένα αποδεικτικά στοιχεία.

 «Ο Σάμπυ Μιωνής αποκάλυψε το παραδικαστικό κύκλωμα του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου και τον τρόπο με τον οποίο εκβιάστηκε από τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο, παρουσία του πρώην υπουργού Επικρατείας Νίκου Παππά, στο γραφείο του τελευταίου, στο Μέγαρο Μαξίμου», ανέφεραν πηγές της ΝΔ.

Αίσθηση και εύλογα ερωτήματα προκαλεί η περιγραφή από τον κ. Μιωνή συνάντησης που είχε στο Μέγαρο Μαξίμου στις 10 Μαρτίου 2016 με τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο και τότε υπουργό Επικρατείας Νίκο Παππά:

«Φτάνουμε τώρα στις 10 Μαρτίου, οπότε κανονίστηκε συνάντηση στο Μέγαρο Μαξίμου με εμένα, τον Νίκο Παππά και τον κ. Παπαγγελόπουλο για να αποσυμφορηθούν τα ζητήματα που υπήρχαν μεταξύ μας. Ήταν σαφές ότι όσα έκανε ο Νίκος Παππάς ήταν σε γνώση του Πρωθυπουργού. Επίσης ήταν σαφές σε μένα ότι Παπαγγελόπουλος και Φιλιππάκης ήταν συνεργάτες.

»Ο Νίκος Παππάς έκανε σύνοψη των συναντήσεων που είχαν προηγηθεί. Για μένα να αποσυρθούν τα παράνομα εντάλματα για τον Μεταξά, και για τον Φιλιππάκη να αποσύρω τη μήνυση που του είχα κάνει. Εκείνη τη στιγμή παρενέβη ο Παπαγγελόπουλος και είπε “και των εξόδων που του έχει δημιουργήσει”. Εννοώντας τον Φιλιππάκη.

»Δεν πίστευα στα αυτιά μου. Οφείλω να πω ότι ο Παππάς ξαφνιάστηκε και ενοχλήθηκε και ρώτησε τον Παπαγγελόπουλο πόσα είναι αυτά τα έξοδα. Εγώ του δήλωσα ότι λεφτά στον Φιλιππάκη δεν υπάρχει περίπτωση να δώσω. Και ο Παπαγγελόπουλος ανέφερε ότι υπάρχει μεγάλη απόσταση τότε. Ήταν σαφές: ο Παπαγγελόπουλος ζητούσε λεφτά για λογαριασμό του Φιλιππάκη».

«Κράτος εν κράτει ο Παπαγγελόπουλος»

«Προσωπικά δεν ανήκω σε κανένα κόμμα. Θέλω όμως να πω οτι ο Νίκος Παπάς ένιωσε οτι ντροπιάστηκε για όσα είπε ο Παπαγγελόπουλος αλλά και με το χαρτί που του έδειξα μετά. Ηταν πεσμένα τα φτερά του για όσα έκανε ο Παπαγγελόπουλος. Ο Παπαγγελόπουλος όμως τους είχε παραμυθιάσει, ένιωθα οτι είχε μεγάλη εξουσία και στα θέματα της Δικαιοσύνης θα έλεγα πως ήταν κράτος εν κράτει. Η τότε κυβέρνηση είχε υιοθετήσει ένα ψέμα για τον κ.Παπασταύρου, ο οποίος ήταν πολιτικό εργαλείο, και μετά προσπαθούσαν να το μαζέψουν», πρόσθεσε σε άλλο σημείο της κατάθεσής του σχετικά με τη συνάντηση στο Μαξίμου, απαντώντας σε ερωτήσεις μελών της επιτροπής.

«Ανθρακες ο θησαυρός», σχολίαζαν πηγές του ΣΥΡΙΖΑ, υποστηρίζοντας ότι «τα πραγματικά περιστατικά που αναφέρει ο μάρτυρας είναι από γελοία έως εξαιρετικά γελοία»

Η μήνυση για εκβιασμό

«Σήμερα καταθέτω μήνυση για σοβαρά αδικήματα κακουργηματικού χαρακτήρα. Θα σας παραθέσω στοιχεία και είμαι στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε ερώτηση. Καταθέτω μήνυση εναντίον του κ. Παπαγγελόπουλου, του κ. Φιλιππάκη, του κ. Τάρκα και της κυρίας Παπαδάκου για σύσταση συμμορίας, για δωροληψία και εκβιασμό. Όλα όσα έζησα ήταν σαν ταινία τρόμου. Πέσαμε θύματα μιας εγκληματικής οργάνωσης, μιας συμμορίας με αρχηγό τον κ. Παπαγγελόπουλο και μέλη την κυρία Παπαδάκου, τον κ. Φιλιππάκη και τον κ. Τάρκα», ανέφερε ο κ.Μιωνής, ισχυριζόμενος ότι τα εν λόγω πρόσωπα τον στοχοποίησαν στην υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ,  με τον πρώην αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης να αξιώνει υψηλό χρηματικό ποσό για να κλείσει τις υποθέσεις του επιχειρηματία.

«Ο προσδιορισμός του ποσού του εκβιασμού έγινε τον Νοέμβριο του 2016 σε 350.000 ευρώ (σ.σ.: τα 350.000 ευρώ αφορούσαν τα δικαστικά έξοδα του κ. Γιάννη Φιλιππάκη στην αντιδικία με τον κ. Μιωνή). Έγινε συνάντηση των δικηγόρων μου με τον Φιλιππάκη και τον Τάρκα προκειμένου να βρεθεί μια λύση. Ζήτησαν 350.000 ευρώ και να παραιτηθώ από τις αγωγές μου. Όπως είπα στον κ. Παπαγγελόπουλο, “η οικογένειά μου έχει δώσει απάντηση στους φασίστες στο παρελθόν”. Προφανώς και δεν θα υπέκυπτα στον εκβιασμό. Στο μεταξύ δικαιώθηκα στην αγωγή μου. Καταδικάστηκαν σε αποζημίωση 375.000 ευρώ. Αυτοί που με εκβίαζαν έπρεπε και να με πληρώσουν. Τα χρήματα αυτά θα τα πάρω και θα τα δώσω σε φιλανθρωπίες», ανέφερε ο επιχειρηματίας σύμφωνα  με πηγές της Προανακριτικής.

 «Ολοι αυτοί μας στοχοποίησαν σε χρόνο-ρεκόρ. Προσπάθησαν να μας εμπλέξουν στη λίστα Λαγκάρντ. Τόνους λάσπης και τρομοκρατίας. Το εκβιαστικό μέσο τους ήταν να μου ζητηθεί ένα μεγάλο χρηματικό ποσό από τον κ. Παπαγγελόπουλο για να κλείσει υποθέσεις. Η επίμαχη περίοδος ξεκινά από το 2015 και μετά. Η εγκληματική οργάνωση του κ. Παπαγγελόπουλου με στοχοποίησε για να με εμπλέξει με τη λίστα Λαγκάρντ. Οι κατηγορούμενοι κατασκεύασαν κατηγορίες με πολλούς σκοπούς. Ηταν απίστευτα τα ψέματά τους. Ο Παπαγγελόπουλος και η παρέα του ξεγέλασαν την τότε κυβέρνηση φτιάχνοντας ένα παραμύθι με δράκους και ψέματα. Αυτή η ομάδα και ήθελε να βγάλει χρήματα και βοηθούσε πολιτικούς σκοπούς. Ο Παπαγγελόπουλος θεωρώ ότι υπό αυτή τη σημαία έγινε υπουργός. Όλη αυτή η υπόθεση ήταν μια κατασκευή. Ο Αγγελος Μεταξάς, συνέταιρός μου, δικαιώθηκε, όπως και ο Παπασταύρου. 

 »Αυτοί οι άνθρωποι προσπάθησαν να με εμπλέξουν για ξέπλυμα μαύρου χρήματος. Ο κ. Τάρκας πιστεύω ότι είναι εκείνος που με κατήγγειλε στις αμερικανικές Αρχές, μετά οι Αμερικανοί άρχισαν να ρωτούν και τότε βγήκαν τα ψεύτικα πρωτοσέλιδα της “Δημοκρατίας” ότι με ψάχνει το FBI και απίστευτα επίσης δημοσιεύματα που μας παρουσίαζαν ως φοροφυγάδες και λαμόγια. Ξέρετε, τους Εβραίους δεν είναι πρώτη η φορά που τους στοχοποιούν», παρατήρησε χαρακτηριστικά και επικαλέστηκε μάλιστα συγκεκριμένο έγγραφο λέγοντας:

 «Οι κ.κ. Φιλιππακης και Τάρκας για να μου αποδείξουν ότι μπορούν να πραγματοποιήσουν τις απειλές τους δεσμεύτηκαν εγγράφως ότι θα κλείσουν όλες τις ποινικές μου υποθέσεις. Ουσιαστικά μου έλεγαν ότι ελέγχουν τον κ. Παπαγγελόπουλο που ελέγχει τις υποθέσεις. Σας καταθέτω αυτό το έγγραφο. Όλα όσα συνέβησαν σε μένα χρησιμοποιώντας το όνομα Παπασταύρου ήταν οι πράξεις μιας εγκληματικής οργάνωσης με σκοπό τον πλουτισμό αλλά και το πολιτικό όφελος. Αυτό που έγινε από αυτή την εγκληματική οργάνωση ήταν το μεγαλύτερο παραδικαστικό κύκλωμα από συστάσεως του νεοελληνικού κράτους».

Διαμαρτυρία Ραγκούση – Λάππα

Στο σημείο αυτό υπήρξε αντίδραση από τον εισηγητή του ΣΥΡΙΖΑ στην ειδική επιτροπή Σπύρο Λάππα και τον βουλευτή Γιάννη Ραγκούση που έψεξαν τον μάρτυρα επειδή συμβουλευόταν τις σημειώσεις του.

«Αφήστε τον μάρτυρα να καταθέσει. Φαίνεται να μη θέλετε να καταθέσει», παρενέβη ο πρόεδρος της Επιτροπής Ιωάννης Μπούγας.

Η αναφορά στην Τουλουπάκη

Στην κατάθεση του ο μάρτυρας αναφέρθηκε και στην εισαγγελά κατά της Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη:

«Μετά την καταδίκη της κυρίας Παπαδάκου κάναμε έναν συμβιβασμό να μη συνεχίσω εναντίον τους και εκείνοι θα σταματήσουν τα ψευδή δημοσιεύματα. Μάταια όμως. Λίγους μήνες μετά την υπογραφή της συμφωνίας, ο Τάρκας και ο Φιλιππάκης έστειλαν ανώνυμη ογκώδη καταγγελία -όπως ακριβώς οι δωσίλογοι στην Κατοχή- στην Εισαγγελία Εγκλημάτων Διαφθοράς. Τον Ιούνιο του 2015 η κυρία Τουλουπάκη εξέδωσε παράνομο ντροπιαστικό ένταλμα σύλληψης γιατί δήθεν θα διέφευγε από τη χώρα ο Αγγελος Μεταξάς, ενώ ο Μεταξάς έμενε στην Ελβετία. Γιατί δήθεν είχε πληροφορίες από επίορκους υπαλλήλους».

*Το  δικηγορικό γραφείο «Πέτρος Ν. Πανταζής και Συνεργάτες» για τη μήνυση Μιωνή

«Κατατέθηκε, σήμερα, από τον εντολέα μας κ. Σάμπυ Μιωνή, ενώπιον του αρμοδίου κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών, μήνυση κατά των 1) Δημητρίου Παπαγγελοπούλου, πρώην Αναπληρωτή Υπουργού Δικαιοσύνης 2) Ιωάννη Φιλιππάκη, εκδότη της εφημερίδας “Δημοκρατία” 3) Αλεξάνδρου Τάρκα, δημοσιογράφου και 4) Γιάννας Παπαδάκου, δημοσιογράφου για τα εγκλήματα: α) της απόπειρας εκβίασης σε βαθμό κακουργήματος, β) της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης («συμμορίας») γ) της συνέργειας σε απόπειρα εκβίασης σε βαθμό κακουργήματος και δ) της δωροληψίας πολιτικού αξιωματούχου.-

Η μήνυση, υποστηρίζεται από πληθώρα αποδεικτικών στοιχείων, ο δε κ. Μιωνής καταθέτει σήμερα, θεσμικά, ενώπιον της Ειδικής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής της Βουλής των Ελλήνων, που διερευνά την τυχόν τέλεση αδικημάτων που έχουν τελεστεί από τον κ. Δημήτριο Παπαγγελόπουλο.-

Ο κ. Μιωνής, ο συνέταιρός του κ. Άγγελος Μεταξάς και ο δικηγόρος του, κ. Σταύρος Παπασταύρου, έγιναν στόχος μιας εγκληματικής συμμορίας, που είχε σαφή επιδίωξη προσπορισμού παρανόμου οικονομικού οφέλους και, παράλληλα, εκμετάλλευσης της πολιτικής διάστασης της υπόθεσης.-

Στα πλαίσια αυτά, δημιουργήθηκαν, σε βάρος τους, σειρά εξωθεσμικών και και αντιδικονομικών ενεργειών, όπως η έκδοση παρανόμων ενταλμάτων συλλήψεως, η δημιουργία σειράς ποινικών δικογραφιών και αβασίμων φορολογικών καταλογισμών, που, τελικώς, κατέπεσαν στα Ελληνικά Δικαστήρια.-

Ο κ. Μιωνής, κατήγγειλε την ύπαρξη ενός από τα μεγαλύτερα παραδικαστικά κυκλώματα, που έδρασαν “από συστάσεως του Ελληνικού Κράτους”, ήμαστε δε βέβαιοι ότι η Ελληνική Δικαιοσύνη θα προστατεύσει το κύρος της για άλλη μια φορά και θα δράσει άμεσα, για την παραδειγματική τιμωρίατων υπευθύνων».  

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...