267
Ο υπουργός Ανάπτυξης Αδωνις Γεωργιάδης με την πρεσβευτή της Ολλανδίας Στέλλα Ρόνερ | Υπουργείο Ανάπτυξης

Αδωνις Γεωργιάδης: «Στην Ελλάδα ανοίγεις πλέον επιχείρηση σε έξι λεπτά»

Protagon Team Protagon Team 26 Φεβρουαρίου 2020, 12:58
Ο υπουργός Ανάπτυξης Αδωνις Γεωργιάδης με την πρεσβευτή της Ολλανδίας Στέλλα Ρόνερ
|Υπουργείο Ανάπτυξης

Αδωνις Γεωργιάδης: «Στην Ελλάδα ανοίγεις πλέον επιχείρηση σε έξι λεπτά»

Protagon Team Protagon Team 26 Φεβρουαρίου 2020, 12:58

Στην πρώτη θέση της Ευρωπαϊκής Ενωσης και στην 11η στον κόσμο στην κατάταξη της Παγκόσμιας Τράπεζας βρίσκεται η Ελλάδα όσον αφορά στην ταχύτητα ίδρυσης επιχειρήσεων, επισήμανε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Αδωνις Γεωργιάδης

Τι σημαίνει αυτό; Το εξήγησε ο ίδιος ο υπουργός σε εκδήλωση του Ελληνο-Ολλανδικού Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου που έγινε την Τρίτη: «Στην Ελλάδα, πλέον, ανοίγεις επιχείρηση σε έξι λεπτά»,

Πρόσθεσε ο ίδιος ότι «με τις φιλοεπιχειρηματικές μεταρρυθμίσεις της κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη αλλά και τη στροφή της ελληνικής κοινωνίας που αντιλαμβάνεται ότι χρειαζόμαστε επενδύσεις και την ιδιωτική οικονομία, η χώρα μας έχει κάνει σημαντική πρόοδο αυτούς τους οκτώ μήνες. Πήγαμε καλύτερα από ό,τι κι εμείς περιμέναμε και βεβαίως έχουμε πολλά να κάνουμε ακόμη».

Ανέφερε μάλιστα χαρακτηριστικά την επικείμενη νομοθετική πρωτοβουλία του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας για την επιτάχυνση των αδειοδοτήσεων στις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας καθώς και την προώθηση των Συμπράξεων Δημόσιου-Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ).

Ο υπουργός ενέταξε την Ολλανδία στις «χώρες-κλειδιά που συνετέλεσαν στο να παραμείνει η Ελλάδα στο ευρώ και να βλέπει σήμερα το μέλλον της να προδιαγράφεται λαμπρό» και έθεσε στις κυβερνητικές προτεραιότητες για την αύξηση των ολλανδικών επενδύσεων στην Ελλάδα και την περαιτέρω ενίσχυση της διμερούς οικονομικής συνεργασίας.

«Η Ολλανδία είναι από τις σημαντικότερες χώρες όσον αφορά στην προέλευση των εταιρειών που έχουν επενδύσει στην Ελλάδα. Θέλουμε αυτό να το αυξήσουμε όσο μπορούμε κι είμαστε ανοιχτοί σε επιχειρηματικές συνεργασίες. Προβλήματα πάντοτε θα ανακύπτουν, αλλά είμαστε εδώ να τα επιλύουμε και να προχωρούμε τις επενδύσεις όσο πιο γρήγορα γίνεται. Τώρα είναι η ευκαιρία, που υπάρχει μία κυβέρνηση κι ένας πρωθυπουργός υπέρ των επενδύσεων», τόνισε ο κ. Γεωργιάδης.

Στην εκδήλωση παρέστη και η πρεσβευτής της Ολλανδίας στην Ελλάδα, Στέλλα Ρόνερ.