455
Ο βουλευτής της ΝΔ και εισηγητής του κόμματος στην επιτροπή, Θανάσης Πλεύρης | Intime/ΖΑΧΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Διάλογος Πλεύρη – «Κελέση» για τα… «φουστάνια που φορούν»

Protagon Team Protagon Team 26 Φεβρουαρίου 2020, 09:33
Ο βουλευτής της ΝΔ και εισηγητής του κόμματος στην επιτροπή, Θανάσης Πλεύρης
|Intime/ΖΑΧΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Διάλογος Πλεύρη – «Κελέση» για τα… «φουστάνια που φορούν»

Protagon Team Protagon Team 26 Φεβρουαρίου 2020, 09:33

Λιγότερο από δύο ώρες κράτησε η εξέταση της «Αικατερίνης Κελέση», της προστατευόμενης μάρτυρος της υπόθεσης Novartis την Τρίτη από κλιμάκιο της Προανακριτικής της Βουλής.

Έπειτα από την πολύωρη κατάθεση του έτερου προστατευόμενου μάρτυρα «Μάξιμου Σαράφη», η «Κελέση» δεν θέλησε να απαντήσει σε καμία ερώτηση που σχετιζόταν με την υπόθεση Novartis, παραπέμποντας στις καταθέσεις που έχει δώσει στην Εισαγγελία Διαφθοράς και δηλώνοντας ότι εμμένει σε αυτές. Ο,τι σχετικό έχει να πει, θα το πει όταν έρθει η ώρα στο δικαστήριο, τόνισε ακόμη.

Μετά το τέλος της εξέτασης, μέλος της επιτροπής μετέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ έναν γλαφυρό διάλογο ανάμεσα στην μάρτυρα και τον βουλευτή της ΝΔ Θανάση Πλεύρη. Ο βουλευτής σχολίασε ότι η μάρτυρας έχει πει ψέματα στις καταθέσεις της για συγκεκριμένα πολιτικά πρόσωπα που έγιναν αποδέκτες παράνομων πληρωμών της Novartis, με συνέπεια να στηθούν 10 κάλπες στη Βουλή, επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και τελικά οι 7 υποθέσεις να έχουν ήδη τεθεί στο αρχείο.

– «Αικατερίνη Κελέση»: Στα παντελόνια που φοράω, σας λέω την αλήθεια.

– Θανάσης Πλεύρης: Ε, όχι και παντελόνια. Φουστάνια…

– «Κελέση»: Με προσβάλλετε. Είμαι ο προστατευόμενος μάρτυρας, με την κωδική ονομασία «Αικατερίνη Κελέση».

– Πλεύρης: Εντάξει τότε σας πιστεύω κι εγώ στα φουστάνια που φοράω!

Η πραγματική ταυτότητα του μάρτυρα βρέθηκε στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος των βουλευτών της ΝΔ και του Κινήματος Αλλαγής και άλλες φορές, κατά τη σύντομη εξέτασή της.

«Γνωρίζω την ταυτότητά σας αλλά δεν θα την αποκαλύψω», της είπε λίγη ώρα αργότερα ο βουλευτής του Κινήματος Αλλαγής Βασίλης Κεγκέρογλου και πρόσθεσε: «Η κυρία Τουλουπάκη που σας διαβεβαίωσε όμως ότι θα σας προστατεύσει, έχει αποκαλύψει την ταυτότητά σας. Το ονοματεπώνυμο σας περιλαμβάνεται σε τρία έγγραφα: ένα του FBI, ένα εταιρικό έγγραφο και ένα έγγραφο που υπογράφει η ίδια η Εισαγγελέας Διαφθοράς και αναφέρει ότι γνωρίζατε εσείς, με το ονοματεπώνυμό σας, όλο το σχέδιο δωροδοκιών. Τα θέλετε τα έγγραφα να σας τα δώσω; Αν τα θέλετε ρωτήστε τον νομικό σας σύμβουλο να σας τα δώσουμε», είπε.

Τα επόμενα βήματα

Με την «Αικατερίνη Κελέση» έκλεισε ο κύκλος της εξέτασης των προστατευομένων μαρτύρων υπό καθεστώς ανωνυμίας που οι ίδιοι επέλεξαν, δηλαδή, με αλλοίωση της φωνής τους, χωρίς εικόνα.

Την Τρίτη ο πρόεδρος της Βουλής Κώστας Τασούλας είχε ζητήσει τη γνώμη του επιστημονικού συμβουλίου για τη διαδικασία που πρέπει να ακολουθηθεί σε περίπτωση διεύρυνσης του κατηγορητηρίου για τον πρώην αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλο.

Η ειδική κοινοβουλευτική επιτροπή προκαταρκτικής εξέτασης έχει προγραμματίσει συνεδρίαση για τις 10 το πρωί της Τετάρτης, με αντικείμενο την εξέταση του επιχειρηματία Σάμπυ Μιωνή. Για την εξέταση του επιχειρηματία, υπάρχουν τα τελευταία 24ωρα αρκετά δημοσιεύματα που προαναγγέλλουν ότι είναι έτοιμος να καταθέσει αποδεικτικά στοιχεία για κατ΄ ιδίαν συνάντηση που είχε με τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο, παρουσία υψηλά ιστάμενου κυβερνητικού στελέχους του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο κ. Παπαγγελόπουλος, με δήλωσή του το πρωί της Τρίτης, χαρακτήρισε μηδενική την αξιοπιστία του κ. Μιωνή και προανήγγειλε ηχηρή απάντηση.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...