449
Μια αναπαραγωγή της γνωστής σέλφι της Μυρσίνης Λοΐζου με τον Αλέξη Τσίπρα στο Μαξίμου. Εφόσον ισχύουν οι καταγγελίες, ο Πρωθυπουργός βρίσκεται εκτεθειμένος... | Instagram/CreativeProtagon

Καταγγελία: Τη σύνταξη της μητέρας της εισέπραττε παρανόμως η Μυρσίνη Λοΐζου

Protagon Team Protagon Team 22 Μαρτίου 2019, 09:31
Μια αναπαραγωγή της γνωστής σέλφι της Μυρσίνης Λοΐζου με τον Αλέξη Τσίπρα στο Μαξίμου. Εφόσον ισχύουν οι καταγγελίες, ο Πρωθυπουργός βρίσκεται εκτεθειμένος...
|Instagram/CreativeProtagon

Καταγγελία: Τη σύνταξη της μητέρας της εισέπραττε παρανόμως η Μυρσίνη Λοΐζου

Protagon Team Protagon Team 22 Μαρτίου 2019, 09:31

Δύο θέματα ηθικής -και νομικής- τάξεως για την υποψήφια ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Μυρσίνη Λοΐζου, θέτει ο «Φιλελεύθερος» στο φύλλο της Παρασκευής.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας και της Κατερίνας Γαλανού, η υποψήφια ευρωβουλευτής του κυβερνώντος κόμματος κατηγορείται ότι ελάμβανε επί χρόνια τη σύνταξη της μητέρας της, Μάρως, η οποία είχε πεθάνει το 2007, ενώ παράλληλα έχει ανοιχτούς λογαριασμούς με τη Δικαιοσύνη για χρέη προς το Δημόσιο κατ’ εξακολούθησιν.

Ο «Φιλελεύθερος», εφημερίδα με αντιπολιτευτική ατζέντα, επικαλείται «ασφαλείς πληροφορίες» που έχουν περιέλθει εις γνώση του και σύμφωνα με τις οποίες η κυρία Λοΐζου επί σειρά ετών εισέπραττε χωρίς να δικαιούται τη σύνταξη της μητέρας της Μάρως, η οποία και πέθανε τον Αύγουστο του 2007 σε ηλικία 67 ετών, χτυπημένη από τον καρκίνο. Οι ίδιες πηγές ανέφεραν ότι υπάρχει ήδη καταδικαστική απόφαση εις βάρος της υποψήφιας ευρωβουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ για παράνομη είσπραξη της σύνταξης.

Η εφημερίδα σημειώνει ότι η κυρία Λοΐζου έχει ραντεβού με τη Δικαιοσύνη λίγες μέρες πριν από τις ευρωκάλπες: στις 14 Μαΐου έχει προσδιοριστεί νέα δίκη της, για χρέη προς το Δημόσιο κατ’ εξακολούθηση.

Στις 25 του περασμένου Ιανουαρίου, το Α’ Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών είχε αναβάλει τη σχετική δίκη, επειδή δεν είχε κληθεί νομίμως η κατηγορούμενη. Η εφημερίδα ανέφερε ότι επανειλημμένως επιχείρησε να επικοινωνήσει με την κυρία Λοΐζου και συνεργάτες της αλλά αυτό δεν κατέστη δυνατό.

Εφόσον ισχύουν οι αποκαλύψεις του «Φιλελεύθερου», είναι προφανές ότι ο ΣΥΡΙΖΑ και ο ίδιος ο Πρωθυπουργός βρίσκονται εκτεθειμένοι καθώς όχι μόνο η κυρία Λοΐζου, θυγατέρα του αείμνηστου Μάνου Λοΐζου, υπήρξε κεντρική επιλογή για το ευρωψηφοδέλτιο, αλλά στηρίχτηκε και μαζικά από την Κουμουνδούρου και το Μαξίμου όταν εντοπίστηκαν παλαιότερες αναρτήσεις της (εδώ) υπέρ του Ξηρού της 17Ν και κατά του Λουκά Παπαδήμου μετά την τρομοκρατική επίθεση που είχε δεχθεί.

Μάλιστα, παρά τον σάλο η κυρία Λοΐζου φρόντιζε να επιτεθεί στους επικριτές της (εδώ) και να βγάλει και σέλφι με τον κ. Τσίπρα στο πολυσυζητημένο γεύμα (εδώ) που παρέθεσε ο Πρωθυπουργός στο Μέγαρο Μαξίμου το περασμένο Σαββατοκύριακο.

Δανέλλης: «Αν ισχύουν πρέπει να αποσυρθεί»

«Πρέπει να αποσυρθεί (η Μυρσίνη Λοΐζου) από το πολιτικό σκηνικό, διότι τα πρότυπα που εισάγει ο ΣΥΡΙΖΑ κάνουν κακό στο πολιτικό σύστημα» σχολίασε ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Λεωνίδας Γρηγοράκος, στον ΣΚΑΪ.

«Κάθε πολιτικός που εκτίθεται πρέπει να είναι καθαρός. Αν ισχύουν αυτά πρέπει να αποσυρθεί» είπε από την πλευρά του, στον ίδιο τηλεοπτικό σταθμό ο Σπύρος Δανέλλης, ο οποίος θέλει να είναι και αυτός υποψήφιος στο ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ.

«Ο κ. Τσίπρας πρέπει να αποσύρει την κυρία Λοΐζου από το ευρωψηφοδέλτιο, όχι μόνο για τις τελευταίες αποκαλύψεις αλλά και για τις προκλητικές δηλώσεις που έχει κάνει κατά καιρούς» παρατήρησε ο Δημήτρης Τσιόδρας, πρώην εκπρόσωπος του Ποταμιού και υποψήφιος βουλευτής με τη ΝΔ τώρα.

 

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...