482
O Πάνος Καμμένος στη συνέντευξη Τύπου και σε δεύτερο πλάνο η Μανταλένα Παπαδοπούλου η οποία αναβαθμίζεται | Nikos Libertas / SOOC

Καμμένος: Κερδίσαμε από τη διαπραγμάτευση αλλά… δεν ψηφίζουμε τη συμφωνία

Protagon Team Protagon Team 12 Ιουνίου 2018, 11:42
O Πάνος Καμμένος στη συνέντευξη Τύπου και σε δεύτερο πλάνο η Μανταλένα Παπαδοπούλου η οποία αναβαθμίζεται
|Nikos Libertas / SOOC

Καμμένος: Κερδίσαμε από τη διαπραγμάτευση αλλά… δεν ψηφίζουμε τη συμφωνία

Protagon Team Protagon Team 12 Ιουνίου 2018, 11:42

Παρά το έκτακτο του χαρακτήρα της, ο Πάνος Καμμένος στη συνέντευξη Τύπου της Τρίτης από τα γραφεία των ΑΝΕΛ, θέλησε να καθησυχάσει τους εταίρους του στην κυβέρνηση, αλλά και τα δικά του κομματικά – κυβερνητικά στελέχη, επαναλαμβάνοντας ότι οι εκλογές θα γίνουν στο τέλος της τετραετίας.

Ετσι παρά τη επικείμενη συμφωνία Τσίπρα – Ζάεφ για το ονοματολογικό της ΠΓΔΜ και αφού έκανε (κατά δήλωσή του) «ό,τι μπορούσε» για να μη δοθεί το όνομα (ή ο όρος) Μακεδονία, ο επικεφαλής των Ανεξάρτητων Ελλήνων έδειξε για πολλοστή φορά ότι η καρέκλα είναι πολύ γλυκιά για πατριωτικά τσιτάτα και μεγαλόστομες δηλώσεις «πατριωτικής ευθύνης».

Στην αναφορά του για τη συμφωνία, ο κ. Καμμένος προέβλεψε ότι δεν υπάρχει καμία περίπτωση να περάσει από τη βουλή των Σκοπίων και το δημοψήφισμα που έχει αποφασιστεί να γίνει στη γειτονική χώρα για την έγκρισή της.

Εφθασε μάλιστα στο σημείο να πει ότι η Ελλάδα έχει κερδίσει από τη διαπραγμάτευση με την ΠΓΔΜ, παρά το γεγονός ότι ο ίδιος και το κόμμα του δεν πρόκειται να ψηφίσουν το αποτέλεσμά της!

Οπως είπε, από την ενημέρωση που είχε από τον υπουργό των Εξωτερικών, προκύπτει ότι η Ελλάδα έχει κερδίσει στη διεθνή κοινή γνώμη ότι δεν είναι αυτή που εμποδίζει ή αρνείται την ευρωατλαντική πορεία της ΠΓΔΜ. Η Ελλάδα δεν είναι το πρόβλημα, ανέφερε χαρακτηριστικά.

Οσο για τη στάση των ΑΝΕΛ έναντι της όποιας συμφωνίας έρθει στη Βουλή, επανέλαβε τη θέση του ότι απαιτείται σύγκληση του Συμβουλίου των Πολιτικών Αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας προκειμένου να αλλάξει η προηγούμενη απόφαση του 1992 για το ζήτημα της ονομασίας της ΠΓΔΜ, ενώ για μία ακόμη φορά κάλεσε τη Νέα Δημοκρατία να ξεκαθαρίσει τη θέση της.

Δεν παρέλειψε επίσης να σημειώσει ότι πιθανότατα η συμφωνία θα έρθει προς ψήφιση στην επόμενη Βουλή, μετά τις εκλογές τις οποίες προσδιόρισε το 2019.

Σε κάθε περίπτωση, διαβεβαίωσε πως  βρίσκεται σε άμεση συνεννόηση για το θέμα με τον Πρωθυπουργό, αλλά όπως είπε, η θέση του κόμματός του δεν μπαίνει σε διαπραγμάτευση.

Έθεσε μάλιστα θέμα αυστηρής κομματικής πειθαρχίας λέγοντας ότι θα διαγραφεί και δεν θα είναι υποψήφιος στις επόμενες εκλογές όποιος υπερψηφίσει τη συμφωνία όταν αυτή έρθει στη Βουλή.

Συνεχίζοντας τα οξύμωρα, ο κ. Καμμένος ξεκαθάρισε για μία ακόμη φορά ότι  δεν πρόκειται να αποσύρει τη στήριξη του στην κυβέρνηση, καθώς όπως επεσήμανε, επίκειται η ψηφοφορία για το μεσοπρόθεσμο ώστε στις 21 Ιουνίου να ληφθεί η απόφαση για το χρέος και την επόμενη ημέρα μετά το πρόγραμμα και στις 20 Αυγούστου η Ελλάδα «να βγει από την εποχή των μνημονίων» – «ένας από τους χίλιους λόγους που αποφασίσαμε να κάνουμε κυβέρνηση συνεργασίας με το ΣΥΡΙΖΑ», όπως χαρακτηριστικά ανέφερε.

Στα κομματικού ενδιαφέροντος θέματα, ο υπουργός Αμυνας ανακοίνωσε ότι ο νέος εκπρόσωπος Τύπου των Ανεξάρτητων Ελλήνων αναλαμβάνει ο  δημοσιογράφος Θεόδωρος Τουσουνίδης.

img_09011528793149 (1)

Η μέχρι σήμερα εκπρόσωπος του κόμματος, Μανταλένα Παπαδοπούλου (φωτογραφία από τη συνέντευξη Τύπου), αναβαθμίζεται σε ρόλο συντονίστριας για τις περιφερειακές-τοπικές εκλογές, καθώς και για τις επερχόμενες ευρωεκλογές. Ολες οι εκλογές θα γίνουν το 2019 επανέλαβε ο κ. Καμμένος.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News