194
O Δημήτρης Καμμένος έθεσε ζήτημα αποχώρησης των ΑΝΕΛ από την κυβέρνηση | SOOC

Δ. Καμμένος: Το Σκοπιανό καλός λόγος να χωρίσουμε στην κυβέρνηση

Protagon Team Protagon Team 12 Ιουνίου 2018, 10:29
O Δημήτρης Καμμένος έθεσε ζήτημα αποχώρησης των ΑΝΕΛ από την κυβέρνηση
|SOOC

Δ. Καμμένος: Το Σκοπιανό καλός λόγος να χωρίσουμε στην κυβέρνηση

Protagon Team Protagon Team 12 Ιουνίου 2018, 10:29

Λίγη ώρα πριν από την προγραμματισμένη συνέντευξη Τύπου του Πάνου Καμμένου –και ενώ από τους ΑΝΕΛ είχαν σπεύσει να διευκρινίσουν ότι δεν θα αφορά τις εξελίξεις στο Σκοπιανό– ο αντιπρόεδρος της Βουλής και βουλευτής των Ανεξ. Ελλήνων Δημήτρης Καμμένος δήλωσε πως το ζήτημα των διαπραγματεύσεων και της συμφωνίας του Αλέξη Τσίπρα με τον Ζόραν Ζάεφ «είναι ένας καλός λόγος για να χωρίσουμε στην κυβέρνηση».

Η δήλωση του κ. Καμμένου καταγράφηκε το πρωί της Τρίτης σε συνέντευξή του στον ΣΚΑΪ και ενώ αναμενόταν η δεύτερη τηλεφωνική συνομιλία του κ. Τσίπρα με τον σκοπιανό ομόλογό του, η οποία θα δρομολογήσει τις εξελίξεις για μια συμφωνία μεταξύ Ελλάδας και ΠΓΔΜ για το ονοματολογικό της γειτονικής χώρας.

Οι ΑΝΕΛ έχουν καταστήσει σαφές πως δεν θα υπερψηφίσουν στην Βουλή συμφωνία που θα περιλαμβάνει τον όρο «Μακεδονία».

Ωστόσο υιοθετώντας μια παράξενη λογική έχουν διευκρινίσει πως αυτό δεν σημαίνει ρήξη με τον ΣΥΡΙΖΑ καθώς, όπως επαναλαμβάνουν, «η προγραμματική συμφωνία αφορά πρωτίστως την έξοδο από το Μνημόνιο και την αντιμετώπιση της διαφθοράς».

Ο αντιπρόεδρος της Βουλής, όμως, είπε ότι η αποχώρηση από την κυβέρνηση θα μπορούσε «να είναι στη λίστα» των υπό συζήτηση θεμάτων στο εσωτερικό των Ανεξ. Ελλήνων αλλά και στις σχέσεις με τον ΣΥΡΙΖΑ.

 

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...