347
|

Και άλλη δίκη Γουάινσταϊν θα γίνει στο Λος Αντζελες

Protagon Team Protagon Team 17 Μαρτίου 2021, 13:48
|

Και άλλη δίκη Γουάινσταϊν θα γίνει στο Λος Αντζελες

Protagon Team Protagon Team 17 Μαρτίου 2021, 13:48

Πριν από έναν χρόνο, στις 11 Μαρτίου 2020, ο Χάρβεϊ Γουάινσταϊν, ο χολιγουντιανός παράγων που υποτίθεται ότι «μπορούσε να χτίσει ή να καταστρέψει την καριέρα» οποιασδήποτε στάρλετ, καταδικάστηκε από την αμερικανική Δικαιοσύνη σε 23 χρόνια κάθειρξη για βιασμό τρίτου βαθμού και για διάφορες σεξουαλικές επιθέσεις.

Με την ευκαιρία της επετείου, τα καλλιτεχνικά και ηλεκτρονικά περιοδικά των ΗΠΑ, με πάμπολλα «αφιερώματά» τους, υποστηρίζουν ότι οι δημόσιες τοποθετήσεις των γυναικών σχετικά με τον βίο και την πολιτεία αυτού του παραγωγού-προαγωγού συνετέλεσαν ώστε να καθιερωθεί στο αμερικανικό κινηματικό προσκήνιο το γνωστό #MeToo.

Μέσα στον έναν χρόνο από την πρώτη καταδίκη του Γουάινσταϊν κινήθηκαν και άλλες νομικές διαδικασίες εναντίον του, με σημαντικότερη τη δίκη που θα γίνει στο Λος Αντζελες. Και σε αυτήν το κατηγορητήριο αφορά βαρύτατα σεξουαλικά εγκλήματα, βιασμούς και επιθέσεις. Συνολικά του έχουν απαγγελθεί 11 κατηγορίες.

Ιανουάριος 2020. O Γουάινσταϊν προσέρχεται στο δικαστήριο της Νέας Υόρκης, υποβασταζόμενος από τους συνηγόρους του | EPA/JUSTIN LANE

Ο ίδιος ο καταδικασθείς πέρασε αυτόν τον έναν χρόνο κλεισμένος σε κελί φυλακής υψίστης ασφάλειας, στο Μπάφαλο, ενώ έμεινε και στην απομόνωση εξαιτίας του κορονοϊού που κόλλησε. Βγήκε από την καραντίνα με το πρώτο αρνητικό τεστ. Πρέπει να ήταν πρωτόγνωρη και «ασφυκτική» εμπειρία για αυτόν που είχε συνηθίσει να κυκλοφορεί αποκλειστικά στην άπλα των πολυτελών ξενοδοχείων του Μπέβερλι Χιλς και να εκεί βιάζει γυναίκες, όπως λέει το κατηγορητήριο.

Σε μη ποινικό επίπεδο, τα θύματα του Γουάινσταϊν έχουν καταθέσει αγωγές και διεκδικούν την είσπραξη αποζημιώσεων, ωστόσο αντιλαμβάνονται ότι «η πληγή είναι μεγάλη» όπως δηλώνουν. Σε σχέση με το σεξουαλικό έγκλημα, τα στοιχεία από τις ΗΠΑ είναι αποκαλυπτικά: κάθε χρόνο διαπράττονται περί τις 434.000 βιασμοί και σεξουαλικές κακοποιήσεις. Στις 1.000 σχετικές υποθέσεις μόνο οι 50 καταλήγουν σε συλλήψεις, και μόνο πέντε από τους συλληφθέντες καταδικάζονται. Ετσι οι γυναίκες απαιτούν δικαίωση.

Η ειρωνική πινελιά, από την παρακάτω πληροφορία: το περασμένο καλοκαίρι, μέσα στην προεκλογική περίοδο δηλαδή, μία ομάδα γυναικών που εμπλέκονται στα σκάνδαλα του Γουάινσταϊν έγραψε σχετικώς (για τις ζητούμενες πράξεις, τη σύλληψη και την καταδίκη των βιαστών) μια επιστολή στον κυβερνήτη της Νέας Υόρκης Αντριου Κουόμο. Τώρα και αυτός φέρεται να διέπραξε σεξουαλικές παρενοχλήσεις!

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...