213
Η EMA τονίζει ότι είναι πεπεισμένη για τα οφέλη του εμβολίου της AstraZeneca | REUTERS/Carlos Osorio/File Photo

EMA: Τα οφέλη του εμβολίου της AstraZeneca υπερτερούν των κινδύνων

Protagon Team Protagon Team 16 Μαρτίου 2021, 16:37
Η EMA τονίζει ότι είναι πεπεισμένη για τα οφέλη του εμβολίου της AstraZeneca
|REUTERS/Carlos Osorio/File Photo

EMA: Τα οφέλη του εμβολίου της AstraZeneca υπερτερούν των κινδύνων

Protagon Team Protagon Team 16 Μαρτίου 2021, 16:37

Τα οφέλη του εμβολίου εξακολουθούν να υπερτερούν των κινδύνων, δήλωσε την Τρίτη η εκτελεστική διευθύντρια της Ευρωπαϊκής Υπηρεσίας Φαρμάκων (EMA) Εμερ Κουκ κατά την έκτακτη συνέντευξη Τύπου που οργανώθηκε έπειτα από την απόφαση πολλών ευρωπαϊκών χωρών να αναστείλουν τους εμβολιασμούς με το εμβόλιο της AstraZeneca κατά της Covid-19 λόγω ανησυχιών για την εμφάνιση αιματικών θρόμβων.

«Παραμένουμε σταθερά πεπεισμένοι ότι τα οφέλη του εμβολίου της AstraZeneca στην πρόληψη της Covid-19, με τον συνδεόμενο με αυτήν κίνδυνο νοσηλείας και θανάτου, υπερτερούν του κινδύνου των παρενεργειών», δήλωσε η Εμερ Κουκ.

Η ίδια δήλωσε ότι η ευρωπαϊκή ρυθμιστική πραγματοποιεί έρευνα, αξιολογώντας κάθε ένα από τα περιστατικά που έχουν αναφερθεί, και τα οποία είναι πολύ σπάνια, και αναμένεται να ολοκληρώσει την έρευνα την Πέμπτη.

Πάντως τόνισε ότι δεν υπάρχουν ενδείξεις ότι το εμβόλιο της AstraZeneca έχει προκαλέσει τη δημιουργία θρόμβων, προσθέτοντας ότι ο αριθμός των περιστατικών που έχουν αναφερθεί είναι αντίστοιχος με τον αριθμό που συναντάται στον γενικό πληθυσμό.

Η ΕΜΑ έχει ζητήσει αναλυτικά δεδομένα από όλες τις χώρες και μέχρι στιγμής υπάρχουν 30 περιστατικά που θα μπουν στο μικροσκόπιο των ειδικών και θα αξιολογηθούν, όπως είπε η κυρία Κουκ.

Παράλληλα, είπε ότι στην έρευνα εκτός από τους επιστήμονες των 27 κρατών-μελών που συμμετέχουν, υπάρχουν και εξειδικευμένοι επιστήμονες, οι οποίοι έχουν κάνει πολλά χρόνια έρευνες στους θρόμβους του αίματος.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...