295
| Shutterstock

Ιταλία: Νεκρός δρομέας από επίθεση αρκούδας

Protagon Team Protagon Team 8 Απριλίου 2023, 19:49
|Shutterstock

Ιταλία: Νεκρός δρομέας από επίθεση αρκούδας

Protagon Team Protagon Team 8 Απριλίου 2023, 19:49

Eνας νεαρός που έκανε τζόγκινγκ σε μια δασώδη, ορεινή περιοχή, κοντά στο χωριό του, το Κάλντες, στην περιφέρεια του Τρεντίνο της Ιταλίας, έχασε τη ζωή του την Τετάρτη, όταν για κακή του τύχη συνάντησε μια αρκούδα.

Η δυσάρεστη είδηση έγινε γνωστή όταν η οικογένεια του 26χρονου Αντρέα Πάπι, η οποία ανησύχησε λόγω της πολύωρης απουσίας του, ενημέρωσε τις Αρχές για την εξαφάνιση του.

Οι διασώστες βρήκαν νεκρό τον νεαρό άνδρα τη νύχτα της Τετάρτης προς την Πέμπτη σε μια χαράδρα. Εφερε βαθιά τραύματα στον λαιμό, τα μπράτσα και το στήθος και ήταν εμφανές ότι είχαν προκληθεί από κάποιο μεγάλο σαρκοφάγο ζώο.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της ιατροδικαστικής εξέτασης, ο Αντρέα Πάπι υπέκυψε στα τραύματα που του προκάλεσε η επίθεση από μια αρκούδα, μετέδωσαν τα ιταλικά ΜΜΕ.

Πρόκειται για περιστατικό που συμβαίνει για πρώτη φορά στη χώρα, ανακοίνωσαν οι τοπικές Αρχές.

Επιχείρηση για να σκοτώσουν την αρκούδα

Από την ανάλυση του DNA αναμενόταν ότι θα ταυτοποιηθεί το ζώο, τις επόμενες ημέρες.

Αποφασίστηκε, μάλιστα, να ξεκινήσει κατεπειγόντως μια επιχείρηση ώστε να σκοτωθεί η αρκούδα, αμέσως μόλις γίνει η ταυτοποίηση της, όπως ανακοίνωσε ο πρόεδρος του Τρεντίνο, Μαουρίτσιο Φουγκάτι.

«Με θλίψη μαθαίνουμε το αποτέλεσμα της νεκροψίας σε έναν νεαρό άνδρα που πέθανε στο Βαλ ντι Σόλε. Ταυτόχρονα ζητάμε ηρεμία και ελπίζουμε ότι τώρα τα θεσμικά όργανα δεν θα καταφύγουν στη βαρβαρότητα του οφθαλμού αντί οφθαλμούι»,  αντέδρασε ο Διεθνής Οργανισμός Προστασίας των Ζώων (OIPA).

Η περιβαλλοντική οργάνωση WWF, πάλι, εκτίμησε ότι η αρκούδα που ευθύνεται για τον θάνατο του Αντρέα θα πρέπει να σκοτωθεί. Τόνισε, ωστόσο, ότι αντιτίθεται στη συστηματική εξόντωση των αρκούδων που εμπλέκονται σε μη θανατηφόρες επιθέσειςμε αφορμή τη σχετική συζήτηση στην Ιταλία.

Η συζήτηση για την επικινδυνότητα αυτών των ζώων εντάθηκε μετά από ακόμη ένα περιστατικό επίθεσης αρκούδας σε άνδρα, στην ίδια περιοχή, τον Μάρτιο.

Στην Ιταλία ζουν περίπου 120-200 αρκούδες, κυρίως στο Τρεντίνο και το Αμπρούτσο.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...