• Ο Γιώργος Παπανδρέου έπνιξε την πίκρα του χορεύοντας ζεϊμπέκικο

    Στη Γαλλία, όλα τελειώνουν με ένα τραγούδι. Στον κόσμο των Παπανδρέου, όλα αρχίζουν και τελειώνουν με ένα ζεϊμπέκικο. Αυτό έκανε και ο Γιώργος Παπανδρέου, ο οποίος μετά την ταπεινωτική ήττα στις εκλογές για την αρχηγία του Κινήματος Αλλαγής από τον Νίκο Ανδρουλάκη –δεν είναι και λίγο να είσαι πρώην Πρωθυπουργός και οκτώ χρόνια πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και να παίρνεις τελικά λιγότερες ψήφους στη δεύτερη Κυριακή απ’ ό,τι στην πρώτη, βλέποντας έναν 27 χρόνια νεότερό σου ευρωβουλευτή να κάνει double score–, το έριξε στον βαρύ κι ασήκωτο χορό.

     

    Βέβαια ο χορός καταγράφηκε και στα social media, διότι μπορεί το ζεϊμπέκικο να είναι ένας χορός βαθιά εσωτερικός, υπερβατικός, λεβέντικος, αλλά στον κόσμο των Παπανδρέου είναι και ένας χορός επίδειξης.

     

    Ετσι, στον προσωπικό λογαριασμό του στo Facebook, ο κ. Παπανδρέου ανάρτησε ένα story όπου εμφανίζεται να χορεύει με ιδιαίτερο μπρίο τη «Συννεφιασμένη Κυριακή» του Βασίλη Τσιτσάνη, σημειώνοντας παράλληλα: «Στις καλές και τις άσχημες ημέρες θα γελάμε, θα χορεύουμε και θα τραγουδάμε», αναρτώντας και σύντομο οπτικό υλικό.

     

    Κάποιες θαυμάστριες τον χειροκροτούν, ενώ μία του φωνάζει «γεια σου πρόεδρε». Ο κ. Παπανδρέου είναι ακόμα πρόεδρος του ΚΙΔΗΣΟ και της Σοσιαλιστικής Διεθνούς.

    Για την Ιστορία να πούμε ότι ο κ. Παπανδρέου το χόρεψε το ζεϊμπέκικο σε μεζεδοπωλείο στα Εξάρχεια, κοντά στη Χαριλάου Τρικούπη, όπου πανηγύριζε ο κ. Ανδρουλάκης.

  • Ο Τσίπρας συνάντησε τον ήρωα των παιδικών του χρόνων, Χουάν Ραμόν Ρότσα, που του βγήκε και αυτός αριστερός

    Μια που πιάσαμε τα social media των πολιτικών και πώς πλασάρονται μέσα από αυτά, να πούμε ότι το Σάββατο, ο Αλέξης Τσίπρας, πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και τέως Πρωθυπουργός, ανάρτησε στο Facebook αυτό που περιέγραψε ως «Μια απρόσμενη συνάντηση με τον Χ.Ρ. Ρότσα».

     

    Ηταν τόσο απρόσμενη «η συνάντηση» με τον Χουάν Ραμόν Ρότσα, πρώην άσο του Παναθηναϊκού και νυν προπονητή του Θεσπρωτού, που καταγράφηκε με λεπτομέρειες στα επίσημα μέσα κοινωνικής δικτύωσης του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ. Η πάσα είχε δοθεί βέβαια από τον ίδιο τον κ. Ρότσα, τον οποίο, εμείς οι παλαιότεροι πρωτογνωρίσαμε ως Μπουμπλή, έλληνα ομογενή από την Αργεντινή, που βέβαια καμία σχέση δεν είχε με την Ελλάδα, αλλά τότε, δεκαετία του ’70, έτσι γίνονταν τα πράγματα στα ελληνικά σπορ.

     

    Τέλος πάντων, πίσω στο θέμα μας. Προ ημερών, ο κ. Ρότσα είχε δώσει μια συνέντευξη σε αργεντίνικο φύλλο και είχε πλέξει το εγκώμιο του κ. Τσίπρα, περιγράφοντάς τον ως σωτήρα της χώρας και άλλα τέτοια ωραία, μπερδεύοντας βέβαια κάπως τα πράγματα και το τι ακριβώς έγινε το καλοκαίρι του 2015, αλλά –τι να κάνεις;– προπονητής ποδοσφαίρου είναι ο άνθρωπος όχι πολιτικός αναλυτής…

     

    Ετσι, κατά την περιοδεία του στην Ηπειρο, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ανταπέδωσε τη φιλοφρόνηση. Συνάντησε τον κ. Ρότσα, του είπε ότι είναι «ένας από τους πιο αγαπημένους μου ποδοσφαιριστές του Παναθηναϊκού» και του εκμυστηρεύτηκε ότι «είχα φωτογραφία του πάνω από το κρεβάτι μου».

     

    Επίσης ο κ. Τσίπρας μάς είπε ότι θυμήθηκε «την πρώτη φορά που πήγα, μικρό παιδί τότε, στο γήπεδο της Λεωφόρου για να παρακολουθήσω την αγαπημένη μου ομάδα απέναντι στον Πανιώνιο, με τον Ρότσα να βρίσκεται απέναντι στον Σαραβάκο».

     

    Και κάπου εκεί κατάφερε ο κ. Τσίπρας να αρχίσει τα περί Αριστεράς.

     

    «Με τον Χ.Ρ. Ρότσα συζητήσαμε τόσο για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το ποδόσφαιρο και ειδικά οι ομάδες της επαρχίας, όσο και για τον Παναθηναϊκό της δεκαετίας του ’80, για το φαινόμενο του Λιονέλ Μέσι, αλλά και για τις διώξεις των αριστερών στην Αργεντινή του Βιντέλα. Ο Χουάν Ραμόν Ρότσα μού διηγήθηκε πώς έμεινε έξω από την Εθνική ομάδα της Αργεντινής που κατέκτησε το Μουντιάλ του 1978, λόγω των αριστερών του φρονημάτων».




text
  • Το τοπίο που φτιάχνει η σκόνη μάς βοηθάει να καταλάβουμε ότι εμείς είμαστε οι εξωγήινοι


    24 Απριλίου 2024, 07:33