• Κεντροαριστερή βαβούρα: Ο Φλωρίδης περιέγραψε τη Φώφη ως τρολ του ΣΥΡΙΖΑ και εξόργισε τον Κεγκέρογλου

    Oλα ξεκίνησαν από μια ανάρτηση του Γιώργου Φλωρίδη, συνιδρυτή της Ωρας Αποφάσεων, πρώην υπουργού και εκπροσώπου του πάλαι ποτέ εκσυγχρονιστικού ΠΑΣΟΚ.

     

    Ή, μάλλον, όλα ξεκίνησαν από μια ανάρτηση της Φώφης Γεννηματά που έπαθε ΣΥΡΙΖΑ και ανακάλυψε ότι η πανδημία είναι «πρόσχημα της κυβέρνησης» για να αφανίσει τις μικρές επιχειρήσεις από τη χώρα. A «cunning plan» που θα έλεγε ο Μπόλντρικ της «Μαύρης Οχιάς» αν ήταν θυρωρός στη Χαριλάου Τρικούπη.

     

    Αυτή τη μάλλον ασύμμετρη θέση της προέδρου του Κινήματος Αλλαγής σχολίασε δηκτικά ο κ. Φλωρίδης, περιγράφοντας τη Φώφη ως… τρολ του ΣΥΡΙΖΑ.

     

    Τι ήταν να το κάνει αυτό ο κ. Φλωρίδης; Επενέβη διαδικτυακά ο Βασίλης Κεγκέρογλου, που είναι βουλευτής Ηρακλείου, γραμματέας της ΚΟ του Κινήματος Αλλαγής και Φωφικός.

     

    Ακολούθησε μια όμορφη κλωτσοπατινάδα στο Twitter.

     

    «Από σένα δεν έχουμε παράπονο, γιατί σε είχαμε πάρει από τη Δεξιά στην οποία δίνεις τώρα εξετάσεις! Θα σε πάρουν όμως μην αγωνιάς, είναι τόσο χάλια που θα σε πάρουν, 4ος στο Επικρατείας τους είσαι!», έγραψε κάτω από την ανάρτηση Φλωρίδη ο κ. Κεγκέρογλου, αποδίδοντας στο σχόλιο του κ. Φλωρίδη κατά της κυρίας Γεννηματά πολιτική υστεροβουλία και υπόγεια διαδρομή με τη ΝΔ.

     

    «Βλέπω ότι δεν κρατάς ούτε τα προσχήματα πλέον, αφού συντονίστηκες ως προς το περιεχόμενο, με όσα γράφουν τα τρολ του ΣΥΡΙΖΑ» ανταπάντησε ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ, με τον βουλευτή του ΚΙΝΑΛ να γράφει: «Δεν κοιτάζεις που έχεις καταντήσει να είσαι από υπουργός του ΠΑΣΟΚ τρολ του Κυριάκου. Διαφέρεις νομίζεις από τον Ραγκούση και τον Μωραΐτη;».

    Ο διάλογος συνεχίστηκε, με τον κ. Φλωρίδη να γράφει: «Επειδή μιλάς για την “επάρατη Δεξιά”, αν δεν με απατά η μνήμη μου, ήσουν υφυπουργός στην κυβέρνηση ΝΔ-Σαμαρά. Τώρα, με το χυδαίο ύφος σου, διάλεξες να γίνεις βοηθός του Πολάκη. Ανήκω στα ιδρυτικά μέλη του ΠΑΣΟΚ από το 1974 και στο ΠΑΣΟΚ παρέδωσα τη βουλευτική μου έδρα το 2011».

  • Γκρίνια για τη «Δημοκρατία των Λοιμωξιολόγων»

    Αρχίζουν να πληθαίνουν οι γκρίνιες για τους λοιμωξιολόγους. Γκρίνιες που προέρχονται όχι από ψεκασμένους, αλλά από «συστημικούς» δημοσιολόγους και γραφιάδες που έως τώρα ορκίζονταν στην αυθεντία των επιστημόνων.

     

    Χαρακτηριστικό το σημείωμα της «Καθημερινής» στη στήλη «Θεωρείο» με τίτλο «Λοιμωξιολόγοι vs συνταγματολόγων»:

     

    «Παρά τη δεδομένη πρόθεση να επιτραπεί η μετακίνηση από δήμο σε δήμο και χωρίς να ισχύει ο περιορισμός των 2 χλμ., οι λοιμωξιολόγοι είχαν αντίθετη άποψη. Οπως έλεγε μέλος της Επιτροπής, χθες, με ελαφρά έπαρση “δεν περνούν αυτά από εμάς”, εννοώντας τη χαλάρωση των μέτρων. Αντιστοίχως, όμως, δεν περνούν και από τους συνταγματολόγους που, όπως μου είπαν, θεωρούν τη “Δημοκρατία των Λοιμωξιολόγων” αντισυνταγματική».

  • Από το 2019 στο 2021: Η «Αυγή» επικαλείται τώρα τις δημοσκοπήσεις - αλλά όχι την πρόθεση ψήφου

    Για «παγίωση της τάσης αμφισβήτησης των επιλογών του Μεγάρου Μαξίμου και σταθερά κλιμακούμενη φθορά της κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη» πανηγυρίζει η «Αυγή της Κυριακής», η οποία ύστερα από καιρό δημοσίευσε δημοσκόπηση.

     

    Σύμφωνα με την έρευνα της Palmos Analysis που έκανε πρωτοσέλιδό της η εφημερίδα-κομματικό όργανο του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ τον περασμένο Οκτώβριο 45% των ερωτηθέντων δήλωναν πολύ ή αρκετά ικανοποιημένοι από το γενικό έργο της κυβέρνησης, το ποσοστό σήμερα έχει υποχωρήσει στο 33%, ενώ οι αρνητικές γνώμες έχουν φτάσει στο 67%.

     

    Υπάρχουν και άλλα ποιοτικά χαρακτηριστικά της δημοσκόπησης που δημοσιεύει η «Αυγή της Κυριακής», αλλά, από το πρωτοσέλιδο τουλάχιστον, μυστηριωδώς απουσιάζει η πρόθεση ψήφου.

     

    Ισως, πάλι, να μην είναι και τόσο μυστήριο αυτή η απουσία. Ισως να θυμούνται στην καλή κομματική εφημερίδα της Κουμουνδούρου ότι η εν λόγω εταιρεία είχε μετρήσει πρόθεση ψήφου και τον Μάιο του 2019, λίγο πριν απο τις ευρωκλογές, όταν έδινε τη διαφορά της ΝΔ από τον ΣΥΡΙΖΑ στο 2,5%, στα «όρια του στατιστικού λάθους», με τα φιλικά ΜΜΕ να κάνουν μάλιστα τότε λόγο για «ανατροπή».

     

    Για όσους δεν θυμούνται, η εταιρεία είχε όντως πιάσει, στο περίπου, τα ποσοστά του ΣΥΡΙΖΑ —τελικά στις ευρωεκλογές του 2019, το κόμμα του Αλέξη Τσίπρα πήρε 23,75%.

     

    Ομως, δυστυχώς για την έρευνα, η Νέα Δημοκρατία είχε πάρει στην κάλπη κατιτίς παραπάνω: 33,12% και τη διαφορά του 9,37% δεν τη λες στα όρια του στατιστικού λάθους…

     

    Δεν είναι καταδικαστέο βέβαια να λαθέψει μια εταιρεία δημοσκοπήσεων. Αλλά είναι ο ΣΥΡΙΖΑ που τόσα χρόνια μας είχε φάει τα αυτιά με τις δημοσκοπήσεις.

  • Ο Λιβάνιος Mr. Επικοινωνία στο Μαξίμου;

    Το ότι υπήρξαν αρρυθμίες στην επικοινωνία του Μεγάρου Μαξίμου έχει διαπιστωθεί από πολλούς τελευταία: από το γεύμα στην Ικαρία, έως τη «Μήδεια», και από τον «παραιτήθηκε για προσωπικούς λόγους» Λιγνάδη, έως τη Νέα Σμύρνη, όπου κάποιοι πέταγαν τρικάκια που κακολογούσαν τη σύζυγο του Πρωθυπουργού, η επικοινωνία άλλοτε ήταν λίγη και άλλοτε υπερβολικά πολλή, ενώ κάποιες φορές ήταν εντελώς λάθος και δημιουργούσε περισσότερα προβλήματα απ’ όσα έπρεπε να λύνει.

     

    Η αντικατάσταση του Χρήστου Ταραντίλη από την Αριστοτελία Πελώνη διόρθωσε κάποια σοβαρά ζητήματα που είχαν προκύψει, αλλά, όπως φαίνεται, όχι όλα. Και έτσι, υπάρχουν διαρροές για περαιτέρω δραστηριοποίηση σε αυτόν τον τομέα του υφυπουργού παρά τω Πρωθυπουργώ Θόδωρου Λιβάνιου.

     

    Έγραψε συγκεκριμένα «Το Βήμα της Κυριακής»:

     

    Στα χέρια Λιβάνιου ο συντονισμός του επικοινωνιακού επιτελείου

     

    Με δεδομένη την οδυνηρή εμπειρία στο πεδίο της πολιτικής και επικοινωνιακής διαχείρισης του τελευταίου διμήνου, έχει αποφασιστεί μια αναδιάρθρωση στο Μέγαρο Μαξίμου. Κατά πληροφορίες, ο υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ Θοδωρής Λιβάνιος θα αναλάβει την εποπτεία και τον συντονισμό του επικοινωνιακού επιτελείου, προκειμένου να προλαμβάνονται «ατυχήματα» και να ενοποιούνται τα μηνύματα.




text
  • Για Αρη Βελουχιώτη ξεκίνησε ο Στέφανος, με Αρη Σπηλιωτόπουλο καταλήγει


    29 Απριλίου 2024, 17:11