282
Η Ινφάντα Κριστίνα και ο σύζυγός της, το 2019 | EPA/David Aguilar

Ισπανία: Χώρισε από τον σύζυγό της η Ινφάντα Κριστίνα λόγω απιστίας του

Protagon Team Protagon Team 24 Ιανουαρίου 2022, 18:10
Η Ινφάντα Κριστίνα και ο σύζυγός της, το 2019
|EPA/David Aguilar

Ισπανία: Χώρισε από τον σύζυγό της η Ινφάντα Κριστίνα λόγω απιστίας του

Protagon Team Protagon Team 24 Ιανουαρίου 2022, 18:10

Η αδελφή του βασιλιά της Ισπανίας, Ινφάντα Κριστίνα και ο σύζυγός της Ινιάκι Ουρντανγκαρίν, χώρισαν αφού ένα σκανδαλοθηρικό περιοδικό αποκάλυψε ότι εκείνος διατηρεί σχέση με άλλη γυναίκα.

«Κατόπιν αμοιβαίας συμφωνίας, αποφασίσαμε να βάλουμε τέλος στην έγγαμη σχέση μας. Η αφοσίωσή μας στα παιδιά μας παραμένει ακέραιη. Δεδομένου ότι πρόκειται για ιδιωτική υπόθεση, ζητούμε τον ύψιστο σεβασμό από όλους τους γύρω μας» ανέφεραν σε ανακοίνωση που έστειλαν στο ισπανικό κρατικό πρακτορείο EFE.

Την περασμένη εβδομάδα, το περιοδικό Lecturas δημοσίευσε φωτογραφίες του Ουρνταγκαρίν να περπατά κρατώντας από το χέρι μια άλλη γυναίκα σε μια παραλία στη νότια Γαλλία. Ο σύζυγος της πριγκίπισσας καταδικάστηκε το 2018 για φοροδιαφυγή και κατάχρηση σε κάθειρξη πέντε ετών και 10 μηνών. Αφού εξέτισε μέρος της ποινής του αφέθηκε ελεύθερος υπό όρους και σήμερα ζει στη Βιτόρια, στη Χώρα των Βάσκων. Η Κριστίνα είναι εγκατεστημένη στη Γενεύη.

«Συμβαίνουν αυτά», είπε ο Ουρνταγκαρίν στους δημοσιογράφους, όταν ρωτήθηκε για τις επίμαχες φωτογραφίες.

Η πριγκίπισσα Κριστίνα, 56 ετών και ο 54χρονος πρώην παίκτης του χάντμπολ ήταν παντρεμένοι επί 24 χρόνια και έχουν αποκτήσει τέσσερα παιδιά.

Ο βασιλικός οίκος, του οποίου η Κριστίνα δεν είναι πλέον μέλος, απέφυγε να κάνει οποιοδήποτε σχόλιο για τον χωρισμό του ζεύγους.

Σε μια προσπάθεια να εκσυγχρονίσει τη μοναρχία και να πάρει αποστάσεις από τα σκάνδαλα, ο βασιλιάς Φελίπε αφαίρεσε από τις αδελφές του, την Ελένα και την Κριστίνα, τα βασιλικά καθήκοντά τους, μετά την παραίτηση του πατέρα του, του Χουάν Κάρλος, από τον θρόνο, το 2014.

Ο Χουάν Κάρλος, που διατηρεί τον τίτλο του επίτιμου βασιλιά, έφυγε από την Ισπανία τον Αύγουστο του 2020, σε μια περίοδο που οι ισπανικές και οι ελβετικές αρχές είχαν ξεκινήσει ποινικές έρευνες σε βάρος του για διαφθορά. Η έρευνα της Ελβετίας μπήκε τελικά στο αρχείο στα τέλη του 2021.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...