332
Η Τζασίντα Αρντερν με τον σύντροφό της (και μέλλοντα σύζυγο) Κλαρκ Γκέιφορντ | EPA/DAVID ROWLAND

Η Τζασίντα Αρντερν ακυρώνει τον γάμο της λόγω της Ομικρον

Protagon Team Protagon Team 23 Ιανουαρίου 2022, 13:01
Η Τζασίντα Αρντερν με τον σύντροφό της (και μέλλοντα σύζυγο) Κλαρκ Γκέιφορντ
|EPA/DAVID ROWLAND

Η Τζασίντα Αρντερν ακυρώνει τον γάμο της λόγω της Ομικρον

Protagon Team Protagon Team 23 Ιανουαρίου 2022, 13:01

Η πρωθυπουργός της Νέας Ζηλανδίας Τζασίντα Αρντερν αναγκάστηκε να αναβάλει τον γάμο της εξαιτίας των νέων περιοριστικών μέτρων που αποφάσισε η κυβέρνησή της κατά της παραλλαγής Ομικρον του κορονοϊού.

«Ο γάμος μου δεν θα πραγματοποιηθεί», δήλωσε στους δημοσιογράφους η Αρντερν, ενώ πρόσθεσε ότι λυπάται και για τα άλλα ζευγάρια που επρόκειτο να παντρευτούν και επηρεάζονται από τους νέους περιορισμούς.

Η νεοζηλανδή πρωθυπουργός δεν είχε αποκαλύψει την ημερομηνία του γάμου της με τον επί χρόνια σύντροφό της Κλαρκ Γκέιφορντ, αλλά υπήρχαν εικασίες ότι αυτός ήταν προγραμματισμένο να πραγματοποιηθεί σύντομα.

Οταν ρωτήθηκε από τους δημοσιογράφους πώς νιώθει για την αναβολή, η Αρντερν απάντησε: «Έτσι είναι η ζωή» και πρόσθεσε «δεν διαφέρω από -τολμώ να πω- χιλιάδες άλλους Νεοζηλανδούς που έχουν επηρεαστεί με πολύ πιο καταστροφικό τρόπο από την πανδημία, ο πιο συγκλονιστικός από τους οποίους είναι να μην μπορούν να είναι με τα αγαπημένα τους πρόσωπα, μερικές φορές όταν είναι σοβαρά άρρωστοι. Αυτό ξεπερνά κατά πολύ οποιαδήποτε λύπη νιώθω εγώ».

Από σήμερα τα μεσάνυχτα επεκτείνεται η υποχρεωτική χρήση μάσκας στη Νέα Ζηλανδία και περιορίζεται σε 100 ο αριθμός των ατόμων που μπορούν να συγκεντρωθούν σε κλειστούς χώρους, όπως τα γυμναστήρια, ή σε εκδηλώσεις όπως οι γάμοι. Τα νέα μέτρα θα ισχύουν τουλάχιστον ως το τέλος Φεβρουαρίου.

Αφορμή ήταν ο εντοπισμός εννέα κρουσμάτων του Ομικρον σε μια οικογένεια η οποία ταξίδεψε σε πολλές πόλεις της χώρας. Η οικογένεια επέστρεψε στο Νέλσον στο Νότιο Νησί με αεροπλάνο, αφού παρέστη σε έναν γάμο και άλλες εκδηλώσεις στο Όκλαντ, που βρίσκεται στο Βόρειο Νησί. Τα μέλη της οικογένειας καθώς και μία αεροσυνοδός βρέθηκαν θετικοί στην covid-19.

Η Νέα Ζηλανδία δεν έχει πληγεί ιδιαίτερα σφοδρά από την πανδημία, έχοντας καταγράψει 15.104 κρούσματα και 52 θανάτους. Τα σύνορα της χώρας παραμένουν κλειστά για τους αλλοδαπούς από τον Μάρτιο του 2020. Η κυβέρνηση έχει αναβάλει τα σχέδιά της να τα ανοίξει στα μέσα Ιανουαρίου λόγω της ανησυχίας για το ενδεχόμενο εξάπλωσης του στελέχους Όμικρον.

Περίπου το 94% των Νεοζηλανδών άνω των 12 ετών έχει εμβολιαστεί κατά της Covid-19 και το 56% όσων το δικαιούνται έχει λάβει αναμνηστική δόση.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News