193
Τρίτη 24 Ιουλίου: μεσίστια η Γαλανόλευκη στο κτίριο της Βουλής των Ελλήνων | REUTERS / Costas Baltas

ΗΠΑ – Ρωσία προθυμοποιούνται να βοηθήσουν όπου χρειάζεται για τις πυρκαγιές

Protagon Team Protagon Team 24 Ιουλίου 2018, 17:50
Τρίτη 24 Ιουλίου: μεσίστια η Γαλανόλευκη στο κτίριο της Βουλής των Ελλήνων
|REUTERS / Costas Baltas

ΗΠΑ – Ρωσία προθυμοποιούνται να βοηθήσουν όπου χρειάζεται για τις πυρκαγιές

Protagon Team Protagon Team 24 Ιουλίου 2018, 17:50

Τα συλλυπητήρια και την πρόθεσή τους να βοηθήσουν την Ελλάδα αυτές τις τραγικές ώρες δήλωσαν και οι δύο υπερδυνάμεις: οι ΗΠΑ διά του εδώ πρεσβευτή τους Τζέφρι Πάιατ και η Ρωσία διά του προέδρου της Βλαντίμιρ Πούτιν.

Ο κ. Πάιατ, κατόπιν πρωτοβουλίας του, συναντήθηκε με τον υπουργό Εθνικής Αμυνας Π. Καμμένο και εξέφρασε «τα βαθιά συλλυπητήρια της αμερικανικής κυβέρνησης για τα θύματα της τραγωδίας στην Αττική», όπως και «την προθυμία να παράσχουν οι ΗΠΑ οποιαδήποτε βοήθεια κριθεί απαραίτητη».

Ο ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν έστειλε τηλεγράφημα στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο και στον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα με το οποίο εκφράζει τα συλλυπητήριά του προς την ελληνική κυβέρνηση και προσφέρθηκε να συνδράμει την Ελλάδα με την αναγκαία βοήθεια ώστε να αντιμετωπίσει τις συνέπειες των φονικών πυρκαγιών.

«Ο πρόεδρος του ρωσικού κράτους υπογράμμισε ότι η Ρωσία συμμερίζεται ειλικρινά το πένθος του αδελφού λαού και εκφράζει τη συμπόνια και τη συμπαράστασή του στους συγγενείς και οικείους των θυμάτων, καθώς και τις ευχές του για ταχεία ανάρρωση όλων των τραυματιών» αναφέρει η ανακοίνωση του Κρεμλίνου. «Ο πρόεδρος της Ρωσίας εξέφρασε την προθυμία του να προσφέρει την αναγκαία βοήθεια ώστε να αντιμετωπισθούν οι συνέπιες της θεομηνίας» καταλήγει η ανακοίνωση του Κρεμλίνου.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...