346
| Christophe Petit Tesson/Pool via REUTERS

Την αλληλεγγύη τους στην Ελλάδα δείχνουν ξένοι ηγέτες

Protagon Team Protagon Team 24 Ιουλίου 2018, 10:49

Την αλληλεγγύη τους στην Ελλάδα δείχνουν ξένοι ηγέτες

Protagon Team Protagon Team 24 Ιουλίου 2018, 10:49

Στο πλευρό της Ελλάδας -και με υλική βοήθεια – στέκονται ξένοι ηγέτες ανταποκρινόμενοι στην τραγωδία από τις πυρκαγιές στην Αττική.

Διαδοχικές τηλεφωνικές επικοινωνίες είχε ο Αλέξης Τσίπρας με τον πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη, τον πρωθυπουργό της Ισπανίας Πέδρο Σάντσεθ, της Ολλανδίας Μαρκ Ρούτε, της Πορτογαλίας Αντόνιο Κόστα και της Βουλγαρίας Μπόικο Μπορίσοφ, εκφράζοντας την αλληλεγγύη τους προς τον ελληνικό λαό για τις καταστροφικές πυρκαγιές και γνωστοποιώντας στον Πρωθυπουργό την πρόθεσή τους για προσφορά βοήθειας προς την Ελλάδα.

Στις 14:00 ο Πρωθυπουργός θα έχει τηλεφωνική επικοινωνία και με τον πρόεδρο της Τουρκικής Δημοκρατίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ έγραψε στο Twitter ότι «η Ευρώπη θα σταθεί δίπλα στην Ελλάδα και σε αυτές τις δύσκολες στιγμές».

Εν τω μεταξύ, ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, είχε το πρωί της Τρίτης τηλεφωνική επικοινωνία με τον Αλέξη Τσίπρα, αλλά και τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο. «Είμαι βαθιά λυπημένος που χάθηκαν τόσες πολλές ζωές σε αυτή την τρομερή τραγωδία. Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα κάνει κάθε προσπάθεια για να βοηθήσει την Ελλάδα και τον ελληνικό λαό», ανέφερε σε ανάρτησή του στο Twitter.

Ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν εξέφρασε μέσω Twitter την αλληλεγγύη του στην Ελλάδα και την τραγωδία από τις πυρκαγιές στην Αττική.

«Οι σκέψεις μας στην Ελλάδα και στα θύματα των τρομακτικών πυρκαγιών. Στην Σουηδία όπως στην Ελλάδα, η Γαλλία και η Ευρώπη είναι αλληλέγγυες και προσφέρουν την βοήθειά τους», έγραψε στον λογαριασμό του στο Twitter.

«Εκφράζω τα βαθύτερα συλλυπητήριά μου στις οικογένειες των θυμάτων από τις ελληνικές πυρκαγιές. Η Βουλγαρία είναι έτοιμη να προσφέρει τεχνική βοήθεια στην Ελλάδα», έγραψε στο Twitter ο πρωθυπουργός της Βουλγαρίας Μπόικο Μπορίσοφ.

Μήνυμα υπέρ της Ελλάδας και από τη  γερμανικής αντιπροσωπείας στην Ευρωπαϊκή Ενωση (Germany in the EU): «Οι σκέψεις μας στους φίλους μας στην Ελλάδα και σε όλους εκείνους τους γενναίους πυροσβέστες που εργάζονται ακάματα για να σώσουν ζωές».

Οι ευρωπαϊκές χώρες απάντησαν με εξαιρετική αλληλεγγύη στις φωτιές που μαίνονταν στη Σουηδία  και ελπίζω ότι τώρα η Ευρώπη θα ενωθεί για να βοηθήσει τον ελληνικό λαό σε αυτή τη δύσκολη στιγμή», σημειώνει ο επικεφαλής της ομάδας των Φιλελευθέρων στο Ευρωκοινοβούλιο Γκι Φέρχοφσταντ.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...