198
Ο σκιτσογράφος Αλμπέρ Ουντερζό ανάμεσα στους Αστερίξ και Οβελίξ | EPA PHOTO AFP/FRANCOIS GUILLOT

Ημιτελής περιπέτεια του Αστερίξ μπορεί να βγει στο χαρτί

Protagon Team Protagon Team 19 Οκτωβρίου 2021, 17:30
Ο σκιτσογράφος Αλμπέρ Ουντερζό ανάμεσα στους Αστερίξ και Οβελίξ
|EPA PHOTO AFP/FRANCOIS GUILLOT

Ημιτελής περιπέτεια του Αστερίξ μπορεί να βγει στο χαρτί

Protagon Team Protagon Team 19 Οκτωβρίου 2021, 17:30

Λίγο πριν πεθάνει πρόωρα το 1977, μόλις στα 51 του, ο Ρενέ Γκοσινί εργαζόταν πάνω στο 26ο βιβλίο των περιπετειών του Αστερίξ, που τον μετέφερε σε ένα ιππόδρομο.

Τα χειρόγραφα ανακάλυψε η κόρη του δημιουργού, πάνω από 40 χρόνια αργότερα, και ετοιμάζει να τα εκδώσει.

Οι φήμες ότι ο Γκοσινί είχε αφήσει μια ημιτελή ιστορία κυκλοφορούσαν για καιρό, γράφουν οι Times. Τις επιβεβαίωσε πρόσφατα η Αν Γκοσινί που λέει ότι το έργο της ανασύνθεσης του έργου από τις σημειώσεις του πατέρα της θα είναι πολύ δύσκολο αλλά αξίζει μια προσπάθεια.

Οι περιπέτειες του Αστερίξ εμφανίστηκαν για πρώτη φορά το 1959, σε σενάριο του Γκοσινί σε συνεργασία με τον σκιτσογράφο Αλμπέρ Ουντερζό. Το 1961 κυκλοφόρησε το πρώτο κόμικ της σειράς, «Ο Αστερίξ ο Γαλάτης» για να ακολουθήσουν τις δύο επόμενες δεκαετίες άλλα 24.

Ο Αστερίξ, ο φίλος του Οβελίξ, οι άλλοι Γαλάτες και οι Ρωμαίοι πρωταγωνιστές της σειράς κατέκτησαν το κοινό στη Γαλλία και σύντομα στον υπόλοιπο κόσμο, χάρη στο λεπτό χιούμορ και τα λογοπαίγνια του Γκοσινί.

Μετά τον θάνατο του Γκοσινί, ο Ουντερζό, που πέθανε το 2020, ανέλαβε και το σενάριο και συνέχισε να εκδίδει νέους τίτλους. Από το 2013 η εικονογράφηση είναι του Ντιντιέ Κονράντ και το σενάριο του Ζαν-Ιβ Φερί.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...