584
| EPA/ OMER MESSINGER /CreativeProtagon

Αποκαλύψεων συνέχεια για τον «γυναικά» Μπιλ Γκέιτς

Protagon Team Protagon Team 19 Οκτωβρίου 2021, 12:55
|EPA/ OMER MESSINGER /CreativeProtagon

Αποκαλύψεων συνέχεια για τον «γυναικά» Μπιλ Γκέιτς

Protagon Team Protagon Team 19 Οκτωβρίου 2021, 12:55

Ανώτερα στελέχη της Microsoft γνώριζαν ότι ο Μπιλ Γκέιτς φλέρταρε με μία εργαζόμενη στην εταιρεία, μέσω email, τα οποία κρίθηκαν ακατάλληλα και για αυτό του ζήτησαν να σταματήσει.

Αυτό συνέβη το 2008, λίγο πριν ο Γκέιτς αποσυρθεί από τα καθημερινά του καθήκοντα στην εταιρεία που ίδρυσε και οδήγησε στην κορυφή. Σύμφωνα με δημοσίευμα της Wall Street Journal, ο εκπρόσωπος της Microsoft, Φρανκ Σόου, επιβεβαίωσε στην εφημερίδα τις φήμες ότι η εταιρεία είχε μάθει για τη συμπεριφορά του Γκέιτς και αποφάσισε να παρέμβει. «Τα email δεν είχαν άμεσες σεξουαλικές αναφορές, όμως κρίθηκαν ακατάλληλα», καθώς ο Γκέιτς φλέρταρε την εργαζόμενη και της ζήτησε να συναντηθούν εκτός δουλειάς. Η γυναίκα δεν τον κατήγγειλε, αλλά φαίνεται ότι η είδηση έφτασε στα αυτιά του διοικητικού συμβουλίου.

Ο σημερινός πρόεδρος της εταιρείας, Μπραντ Σμιθ και η Λίσα Μπρούμελ, τότε επικεφαλής του τμήματος Ανθρώπινου Δυναμικού, συναντήθηκαν με το τότε αφεντικό τους και του ζήτησαν να ελέγξει τη συμπεριφορά του. Λέγεται ότι ο ίδιος παραδέχθηκε ότι τα email ήταν κακή ιδέα και είπε ότι θα τα σταματούσε.

Λίγο αργότερα, ο Γκέιτς αποχώρησε από τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου στην εταιρεία, για να αφιερώσει τον χρόνο του στο φιλανθρωπικό Ιδρυμα Μπιλ και Μελίντα Γκέιτς, απόφαση που είχε ανακοινωθεί από το 2006.

Στο περιστατικό είχαν αναφερθεί οι New York Times, τον Μάιο, γράφοντας ότι ο Γκέιτς παρακολούθησε παρουσίαση μιας υφισταμένης του στη Microsoft και αμέσως μετά της έστειλε email για να βγουν για φαγητό. «Αν αυτό σε κάνει να αισθάνεσαι άβολα, αγνόησε το email μου», της είχε γράψει. Η εργαζόμενη δεν είχε απαντήσει.

Πάντως, η Μπρίτζιτ Αρνολντ, υπεύθυνη επικοινωνίας του επιχειρηματικού ομίλου του 65χρονου αμερικανού μεγιστάνα, αρνήθηκε κατηγορηματικά ότι συνέβησαν όλα αυτά, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «πρόκειται για ανυπόστατες φήμες που ανακυκλώνονται από πηγές που δεν έχουν γνώση τού τι συνέβη και σε ορισμένες περιπτώσεις υποκρύπτεται σύγκρουση συμφερόντων».

Οι New York Times είχαν αναφερθεί και σε άλλα αντίστοιχα περιστατικά, που βγήκαν στη φόρα μετά την ανακοίνωση του διαζυγίου του ζεύγους Γκέιτς έπειτα από 27 χρόνια γάμου, όπως όταν ταξίδεψε μαζί με μια εργαζόμενη στην εταιρεία σε μια εκδήλωση. Στη δεξίωση, της ψιθύρισε στο αυτί ότι ήθελε να τη δει και της ζήτησε να δειπνήσουν μαζί. Η γυναίκα είπε ότι αισθάνθηκε αμήχανα και απλώς γέλασε για να τον αποφύγει, χωρίς να του απαντήσει.

Αμέσως μετά την ανακοίνωση του διαζυγίου, εμφανίστηκε και πλήθος δημοσιευμάτων για την ύποπτη σχέση του ιδρυτή της Microsoft με τον καταδικασμένο για παιδεραστία μεγιστάνα Τζέφρι Επσταϊν, που βρέθηκε νεκρός στο κελί του. Οι συχνές συναντήσεις του με τον Επσταϊν φαίνεται πως είχαν προκαλέσει την οργή της Μελίντα Γκέιτς και ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι.

Το 2019, έφτασε στα «χέρια» της Microsoft μία επιστολή άλλης εργαζόμενης, που αποκάλυπτε ότι διατηρούσε ερωτική σχέση με τον Γκέιτς, το 2000. Η έρευνα που ξεκίνησε με εντολή του ΔΣ, δεν ολοκληρώθηκε, καθώς ο Γκέιτς παραιτήθηκε από το διοικητικό συμβούλιο της εταιρείας, τον Μάρτιο του 2020.

Η Αρνολντ δήλωσε ότι ο Γκέιτς πράγματι είχε σχέση μικρής διάρκειας με την υφισταμένη του πριν από 20 χρόνια, η οποία τελείωσε «φιλικά» και ότι η έρευνα δεν έπαιξε κανέναν ρόλο στην αποχώρησή του.

Επίσης, το 1992, ο Γκέιτς φέρεται να διατηρούσε ερωτική σχέση με ακόμα μία υφισταμένη του, δύο χρόνια πριν παντρευτεί τη Μελίντα.

Πάντως, σύμφωνα με τους Times, o Σάτια Ναντέλα, διευθύνων σύμβουλος της Microsoft σήμερα, ένα από τα στελέχη που είχαν διαβάσει την επιστολή το 2019, δήλωσε ότι πλέον τα πράγματα έχουν αλλάξει σημαντικά στην εταιρεία, όσον αφορά τις σχέσεις των εργαζομένων, και ότι το κίνημα MeToo έπαιξε ρόλο στη διαμόρφωση μιας νέας νοοτροπίας.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...