263
Ο Ρίτσαρντ Μπράνσον εδώ και χρόνια οραματίζεται τα διαστημικά ταξίδια | EPA/JAMES ROSS

Η Virgin του Μπράνσον θα στείλει ανθρώπους στο Διάστημα «σε μερικές εβδομάδες»

Protagon Team Protagon Team 9 Οκτωβρίου 2018, 19:10
Ο Ρίτσαρντ Μπράνσον εδώ και χρόνια οραματίζεται τα διαστημικά ταξίδια
|EPA/JAMES ROSS

Η Virgin του Μπράνσον θα στείλει ανθρώπους στο Διάστημα «σε μερικές εβδομάδες»

Protagon Team Protagon Team 9 Οκτωβρίου 2018, 19:10

Μέσα σε λίγες εβδομάδες από σήμερα η Virgin Galactic θα πραγματοποιήσει το πρώτο ταξίδι της στο Διάστημα, όπως αποκάλυψε με υπερηφάνεια ο επικεφαλής της εταιρείας Ρίτσαρντ Μπρανσον, κηρύσσοντας την έναρξη του άτυπου αγώνα για τους πρώτους διαστημικούς τουρίστες.

«Σε μερικούς μήνες –και όχι χρόνια- θα είμαστε στο Διάστημα μαζί με εμένα» είπε ακόμη ο 67χρονος Μπράνσον. Επειτα θα αρχίσει η εταιρεία να στέλνει τακτικά ανθρώπους πέρα από τη Γη.

Αποκάλυψε κιόλας ότι περνά και ο ίδιος από την εκπαίδευση των αστροναυτών.

Η Virgin ιδρύθηκε το 2004 για να οργανώσει ταξίδια στο Διάστημα, παρά το ότι το εισιτήριο, στην αρχή τουλάχιστον, θα είναι μάλλον αλμυρό.

Αρχικά είχε υποσχεθεί να στείλει σε υποτροχιακή πτήση τους πρώτους τουρίστες το 2009, ένας στόχος που αποδείχτηκε εξαιρετικά φιλόδοξος. Σειρά καθυστερήσεων και ένα δυστύχημα το 2014 ανέστειλαν την υλοποίηση των φιλοδοξιών του Μπράνσον.

Ο Μπράνσον πιστεύει ότι υπάρχει μεγάλη ζήτηση για αυτά τα ταξίδια, παρά την υψηλή τιμή τους. «Από ένα δωμάτιο με 10 ανθρώπους, οι οκτώ θα ήθελαν να πάνε στο Διάστημα αν μπορούσαν να το πληρώσουν» εξήγησε, και πρόσθεσε ότι είναι στο χέρι των επιχειρηματιών να φτιάξουν τα διαστημόπλοια για να καλύψουν την ανάγκη.

Η Virgin ανταγωνίζεται τη SpaceX του Ελον Μασκ και την Amazon για το ποια θα στείλει πρώτη ταξιδιώτες σε τροχιά.

Η SpaceX πρόλαβε και ανακοίνωσε ότι θα στείλει τον πρώτο ιδιώτη ταξιδιώτη, έναν ιάπωνα επιχειρηματία, σε ταξίδι γύρω από τη Σελήνη το 2023.

Ως τώρα η εταιρεία Blue Origin του Τζεφ Μπέζος της Amazon έχει μείνει στις ανακοινώσεις, ότι θα στείλει σε τροχιά επανδρωμένη πτήση ως το 2019, χωρίς να έχει διευκρινίσει αν θα έχει επιβάτες ή μόνο πλήρωμα.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...