304
Οι κ.κ. Παπαγγελόπουλος και Παρασκευόπουλος (αριστερά και δεξιά αντίστοιχα) σε φωτογραφία από παλαιότερη κοινή τους παρουσία στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής για θέματα Δικαιοσύνης | φωτ. αρχείου

Ο «Μουρίνιο» Παρασκευόπουλος και η δικαίωση από την παράταση του νόμου του

Protagon Team Protagon Team 9 Οκτωβρίου 2018, 15:24
Οι κ.κ. Παπαγγελόπουλος και Παρασκευόπουλος (αριστερά και δεξιά αντίστοιχα) σε φωτογραφία από παλαιότερη κοινή τους παρουσία στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής για θέματα Δικαιοσύνης
|φωτ. αρχείου

Ο «Μουρίνιο» Παρασκευόπουλος και η δικαίωση από την παράταση του νόμου του

Protagon Team Protagon Team 9 Οκτωβρίου 2018, 15:24

Δικαιωμένος από τη νομοθετική ρύθμιση για την παράταση της ισχύος του επίμαχου νόμου 4489/2017 εμφανίστηκε ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης Νίκος Παρασκευόπουλος, υποστηρίζοντας μεταξύ άλλων πως όχι μόνο δεν οδήγησε στην αύξηση της εγκληματικότητας, αλλά σε κάποιες περιπτώσεις -χωρίς να διευκρινίζει ποιες- παρατηρήθηκε και μείωση!

Επικαλούμενος τις  «πολλές καταδίκες» που είχε η Ελλάδα από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο εξαιτίας των συνθηκών κράτησης τα τελευταία χρόνια, ο κ. Παρασκευόπουλος σημείωσε ότι χάρη στον νόμο του «έπαψαν οι συνθήκες κράτησης να είναι απάνθρωπες, να είναι βάρβαρες, και έτσι διευκολύνεται η επανένταξη του κρατουμένου στην κοινωνία».

«Αυτό που οδηγεί στη μείωση της εγκληματικότητας μετά την αποφυλάκιση, είναι η επανένταξη στην οικογένεια και στην αγορά. Όταν οι συνθήκες δεν είναι βάρβαρες στη φυλακή, η επανένταξη διευκολύνεται», υποστήριξε και εκτίμησε ότι και η νέα ρύθμιση θα στεφθεί με επιτυχία, όπως και ο νόμος του, «διότι παρατείνει μια κατάσταση και αποτρέπει τη βαρβαρότητα».

«Δεν θα έχουμε βάρβαρες συνθήκες στις φυλακές με τη διατήρηση του πληθυσμού σε ορισμένα όρια», ανέφερε ο πρώην υπουργός για να σημειώσει ότι «την οριστική λύση θα τη δώσει η μεταρρύθμιση των ποινικών κωδίκων που θα επιτρέψει με πάγιο και θεσμικό τρόπο ο πληθυσμός των φυλακών να είναι σε λογικά όρια».

Σε κάθε περίπτωση, θέλησε να υπογραμμίσει, «δεν είχαμε αύξηση στη βαριά εγκληματικότητα, άρα το επιχείρημα ότι ο νόμος αύξησε την εγκληματικότητα δεν στέκει. Αντιθέτως, σε κάποιες περιπτώσεις είχαμε και μείωση».

Στήριξη στον Νίκο Παρασκευόπουλο και το νομοθετικό του πόνημα, παρείχε και ο αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης Δημήτρης Παπαγγελόπουλος, που χρησιμοποίησε και μία ευφάνταστη παρομοίωση στην επιχειρηματολογία του.

«Δεν μπορούμε για τα πάντα να επικρίνουμε και να κατακρίνουμε τον νόμο Παρασκευόπουλου», είπε και συνέκρινε τον πρώην υπουργό με τον πορτογάλο μάνατζερ της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Ζοζέ Μουρίνιο που τον τελευταίο καιρό «φταίει για τα πάντα» εξαιτίας των ανεπιτυχών αποτελεσμάτων της ομάδας του, μέχρι και για τη βροχή στο Λονδίνο, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο αναπληρωτής υπουργός.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...