377
Αυτό το ζευγάρι θα μεγαλώνει ένα παιδί που θα μπορούσε να είχε γεννηθεί πριν από 25 χρόνια | CNN

Και όμως! Γεννήθηκε το μωρό που είναι ένα χρόνο μικρότερο από τη μητέρα του

Protagon Team Protagon Team 20 Δεκεμβρίου 2017, 18:09
Αυτό το ζευγάρι θα μεγαλώνει ένα παιδί που θα μπορούσε να είχε γεννηθεί πριν από 25 χρόνια
|CNN

Και όμως! Γεννήθηκε το μωρό που είναι ένα χρόνο μικρότερο από τη μητέρα του

Protagon Team Protagon Team 20 Δεκεμβρίου 2017, 18:09

Μόλις ένα έτος. Αυτή είναι η ηλικιακή διαφορά μιας νεαρής γυναίκας από το Τενεσί των ΗΠΑ με την κόρη της! Η ιστορία μοιάζει απίστευτη αλλά φυσικά έχει εξήγηση που καταδεικνύει έναν ακόμα θρίαμβο της επιστήμης.

Η Τίνα Γκίμπσον και ο σύζυγός της Μπέντζαμιν, αφού δεν μπορούσαν να τεκνοποιήσουν με φυσικό τρόπο, αποφάσισαν να στραφούν στην τράπεζα εμβρύων. Η διαδικασία προχώρησε και το ζευγάρι έπρεπε να επιλέξει έμβρυο. «Είχαμε δύο εβδομάδες για να εξετάσουμε 300 προτάσεις», είπε ο Μπέντζαμιν. Η πρώτη τους επιλογή δεν προχώρησε τελικά σε κύηση και η επόμενη ήταν ένα έμβρυο διαφορετικό από τα άλλα.

Συγκεκριμένα, ο γιατρός αποκάλυψε στο ζευγάρι πως πρόκειται για το μακροβιότερο έμβρυο που διέθετε το κέντρο. Το έμβρυο είχε καταψυχθεί πριν από 25 ολόκληρα χρόνια. Παρά την αρχική τους έκπληξη, το ζευγάρι προχώρησε στην διαδικασία και στις 25 Νοεμβρίου γεννήθηκε η Εμα.

Οσο για την σύλληψή της, είχε γίνει στις 14 Οκτωβρίου του 1992. Δύο άγνωστοι είχαν δωρίσει εκείνη την περίοδο τα ωάρια και τα σπερματοζωάριά τους σε εργαστήριο όπου και δημιουργήθηκε το έμβρυο που παρέμεινε κατεψυγμένο μέχρι να βρεθεί η γυναίκα που θα το γεννούσε και η οικογένεια που θα το μεγάλωνε.

Η οικογένεια λοιπόν βρέθηκε και η γέννηση της Εμα θα γραφτεί στο βιβλίο των Ρεκόρ Γκίνες καθώς είναι το πρώτο κατεψυγμένο έμβρυο που παρέμεινε στην κρυοσυντήρηση για τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα και κατάφερε να γεννηθεί επιτυχώς.

«Είναι εκπληκτικό που ένα έμβρυο μπορεί να διατηρηθεί παγωμένο και να να έχει μία ευκαιρία στην ζωή μετά από τόσο πολύ καιρό κι αυτό επειδή οι τεχνικές κρυοσυντήρησης έχουν προχωρήσει από τότε» ανέφερε ο μαιευτήρας- γυναικολόγος Κάρολ Σόμερφελτ.

Οταν μάλιστα η μητέρα του μωρού ενημερώθηκε για την ηλικία του εμβρύου δήλωσε: «Είναι 25; Αυτό το έμβρυο θα μπορούσε να είναι η καλύτερή μου φίλη». Φυσικά, η είδηση ταξίδεψε γρήγορα σε κάθε γωνιά του κόσμου και. Η 26χρονη Τίνα ωστόσο ήταν πανευτυχής και ενθουσιασμένη μόνο και μόνο για το γεγονός ότι έγινε επιτέλους μητέρα. «Απλά ήθελα ένα μωρό, δεν με ενδιέφερε να κάνω κάποιο παγκόσμιο ρεκόρ…» δήλωσε στο CNN.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

3

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...